20 Mayıs 2009 Çarşamba

Gittik, Yorulduk, Geldik, Yorulduk






4 günlük kaçamak yapıldı. Bizim için biraz zor, Çınar içinse süper eğlenceli, bol uykulu geçti.
İlk gün yorgunluktan Çınar doğrudan bir tabirle "cozuttu" ama 2.gün kendine geldi, sayesinde biz de kendimize geldik.
Tatil mi ızdırap mı diye paniklemiş, restaurantta yabancıların usluuuuu, akıllıııı, yemeklerini kendi yiyen, yemek bittikten sonra kendi kendine anne, babasını bekleyen çocukları gördükçe bu işte bir yanlışlık var dedim.
Gün ola hayrola diyip 2.güne başladık ki Çınar eski formuna hafif huysuz da olsa döndü.


Bugüne kadar hiç dikkat etmediğim ayrıntılar
- Yabancılar çocuklarını hiç öpmüyorlar, bizim gibi sarmaş dolaş, şapır şupur değiller dolayısıyla daha az şımarık oluyorlar.

- Çocukları ağladığında görmezden geliyorlar. ( Bu konuda kendilerini çok takdir ettim doğrusu. Babası olmadığı sürece yapmaya çalışıyorum ama babamız malesef ki her zaman dayanamıyor, özelikle kalabalık ortamlarda)

-Çocuklarının bağımsızlıklarına önem veriyorlar. Önlerini koyuyorlar yemeklerini, çocuklar da kuzu kuzu yiyor. Biz ise daya kaşığı, illa tabak bitecek. Ben ki pirinç unu götürüp kocaaa tencerede aşçıya 1 bardak sütle muhallebi yaptırdım. 2.günden sonra böyle baş olunmayacağını anlayıp otelin yemeklerinden verdim ya da hazır kavanoz mamalarıyla idare ettim. Hangisi doğru hala emin değilim.

-Kesinlikle ama kesinlikle başka çocuklara dokunmuyorlar. Sadece uzaktan seviyorlar, bir bay bay, iki el sallama, uzaktan öpücük yetiyor.
Bizse illlaaa dokunacağız, dokunmasak çatlarız. Olmaaaz, ya yanaktan makas alınacak, ya eli öpülecek ya da yanaktan öpülecek.
Hele ki tüm turistlerle çok samimi! teşriki mesai içinde bulunan gayet lakait garsonlar her yanımızdan geçtiğinde "şşşt yakışıklı" (ya da arada sırada" şşt güzel kız" diye sevdikleri bile oldu) diyip orasını burasını ellediklerinde sinir olup, domuz gribi paniği bile yaşadım sessiz sessiz. Güya misafirperverler.

İlk günün yorgunluğundan sonra anladım ki Çınar 14. ay civarında başlayan "inadım inat, dediğimi yapmazsan bırak ağlamayı höykürürüm haaa kadın" hallerine girmiş bile.
Özellikle havuzda "şapka takmayacağım" kavgasından sonra 2. gün yine ağladığında "takmazsan seni çıkarıyorum havuzdan" diyip aldığımda o anda bütün otel sakinleri tarafından mimlendik. Öyle bir ağladı ki bakmayan kalmadı. O günden sonra da aramızda böyle bir mevzuu geçmedi bile. Ben kazandım :)) Şapkayı çıkarmadı.
Aynı şeyi havuz ve kumda oynamak için söyleyemeyeceğim. Kısa süre kalırsa ağlayarak çıktı hep ama 15-20 dk ona yetti yüzmek için.
Su onu sersemlettiği için 15 dk'dan sonra kafa omzumda odaya gidip uzun uzun uyudu. Açık hava çok fena çarpıyor Çınarişkoyu.
Günde 3-4 saat uyudu hiç olmadığı kadar.

Son güne kadar herşey yolundaydı aslında. Ama dönüş yolunda birden kusma ve ishalle tüm tatil mutluluğumuz içimizde kaldı. Gece ateşlendi. Aslında Çınar önceki burun tıkanmaları dışında ilk kez hasta oldu.

Doktor yediği birşey ya da havuzdan kapmış olabileceğini söyledi. Üşütme değilmiş.
Genel olarak iyi ama her 20 dk da bir altını değiştiriyorum.Çok fena ishal. Göz altları morardı, zayıfladı, yanaklarının tombişliği gitti.
Hiçbirşey yemiyor, içmiyor ve karın ağrısından uyuyamıyor.
Onu böyle görmek beni çok üzüyor. Yemeden , içmeden sadece emerek nasıl dayanabiliyor anlamıyorum.
7-10 gün daha sürebilirmiş :(
En azından halsiz değil, gülüyor, oynuyor çok şükür.

Güzel başlayan tatilimiz, böylece biraz moral düşüklüğüyle tamamlanmış oldu.





Posted by Picasa

36 yorum:

Limonlu Turta dedi ki...

Hay Allah! Yazını merakla, güzel güzel okuyup 'aman iyi sorunsuz geçmiş tatilleri, gerçi yine dinlenememiş arkadaşım' diyordum ki sonu tam anlamıyla canımı sıktı. Çook geçmiş olsun Cıva'ma. Sana da kolay gelsin arkadaşcığım. İyi haberlerinizi bekliyoruz. Yanaklarınızdan öperiz.
ç.-s.

banu dedi ki...

hoşgeldiniz ve çok geçmiş olsun... Bence Çınar'cım ve sen son durum hariç gayet iyi idare etmişsiniz. Kendini üzme, böyle böyle büyüyorlar işte... çocuğun hasta olmayınca daha iyi bir anne veya hasta olunca daha kötü bir anne olmuyorsun...

Bir kaç not...
* bebekler için yüzmenin 15 dakikadan fazla tutulmaması gerektiğini okumuştum. Doğal sınırmış demek ki...
* Bu bebek ağlamasına yönelik hassasiyet biz de ister istemez oluyor. Yurtdışında bebeğin ağladığı zaman kimse yanına gelip "gazı var, acıktı, üşüdü, bıdı bıdı" demiyor hatta dönüp bakmıyor. Türkiye'de kolaysa bakma hadi kocaları geçtik, dış güçleri nasıl durduracağız...
* Otelde mutfağa girip yemek yaptırmak artık zor hatta sağlıksız. zaten fazlasıyla büyüdüler. sanırım biraz o yabancılar gibi yaklaşıyorum ben bu yemek olayına... mutlaka Mira'nın yiyebileceği bir şeyler buluyorum. balık, makarna, yoğurt bizim için garantili yiyecekler...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

çok geçmiş olsun
sanırım otel yemekleri, havuz, bakteri, yabancı ortam vs. sarsmış çınar'ın bünyesini.
ayrıcana bünyesini yerim ben onun, hastayken bile çok tatlı. böyle az az foto atınca, ne kadar değiştiğini de görüyoruz. çok büyümüş, çok.
hele o altta kocaman bezli ve mayolu fotografına bayıldım.

sumeyye dedi ki...

geçmiş olsun çınara ..

Esin dedi ki...

Geçmiş olsun şermin,ishalden bahsedince ilk aklıma gelen havuz oldu,5 yıldızlı bir otel bile olsa havuzun suyunu 1 hafta ,10 günde bir değiştiriyorlar.Her gün ialçlanıyor ama onunda ne kadar etkili olduğu tartışılır.
Hani derler ya en pis deniz en temiz havuzdan iyidir diye bence çok doğru.
Biz henüz tatile çıkmadık ama havuzdan da çoukları uzak tutmakda zordur.Bakalım biz ne yapıcaz tatilde.
YAbancılar konuusnda da çok haklısın,ben elimden geldiğince ömeri bu konuda özgür bırakmaya çalıştım,üstünü berbat ede ede meyve yemesine ,su içmesine ,yemek yemesine izin verdim.Ama temzilik yapmaktanda bıktım.Neredeyse yaşından beri önüne koyuyorum,çorba hariç herşeyi,kendi yiyor kendi içiyor ,az evvel kahvaltı yaptık,mutfağımı görmen lazım,heryer berbat.
Kendi kendine yemesinin birde bu yönü var:)

Naile dedi ki...

sermin, bir itirafım var sana. Oğlunu yani Çınarişkoyu hep çok sevdim. Ama buraya kadarmış! O mavi yapraklı fotoğrafıyla birlikte oğluna aşık olmuş bulunuyorum şekerim, hayırlı olsunnnn

Ayrıca çok geçmiş olsun Çınarcığıma. Mutlu mutlu okuyup ben bu dediklerimi düşünürken yazının sonunda üzüldüm. İnşallah tez zamanda geçer.

not: Erdem'de istediği birşeye izin vermediğim zamanlarda çok ağlıyor. Bazen ağlamasına tepkisiz kaldığım oluyor, iyi bişeymiymiş bu? Yanlış mı yapıyorum acaba diyordum ben de.

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

sermincim çok geçmiş olsun çok üzüldüm kuzucuğuma :(

ama o mayolu ve altındaki bez açılmış halde telefonla olan resimlere bayıldım :)

çok öpüyorum

Sen Gelince dedi ki...

Sermin'cim çok geçmiş olsun... Yaklaşık 5-6 ay önce Nilsu da çok fena ishal olmuştu... O kadar iştahlı bebek yemeden içmeden kesildi... Anne sütü dışında bir şey almadı... O da işte ne kadarsa... 10 günü buluyor endişelenme... Bizimki 580 gram vermişti 1 hafta içinde... Bunun için de üzülme 1 hafta da topladı kendini... O kadar halsizdi ki altını değiştirirken bile uyuyup kalıyordu... Sadece bol bol emzirmeye ve sıvı şeyler vermeye çalış... Umarım çabuk atlatırsınız... Acil şifalar diliyorum küçük muzır adama:)

Birben dedi ki...

ay ne güzel tatil yazısı okurken bir anda hastalık girince yıkıldım ya.çok geçmiş olsun.güneş çarpmış olabilir mi?bana da olmuştu bir ara,sulu gıda alsınn bol bol bir kaç güne geçer umarım.

Sermin dedi ki...

Çiğdemcim sağol arkadaşım. Biz dinlenemedik olsun. çınarişkom iyileşsin de.

Banucum zaten 15 dk'nın sonunda gözler kaymaya başlıyordu. biraz daha kalsa suda uyuyacaktı. ben de o tür şeyler yedirdim zaten. bir de çorba tabii.
millet olarak çocuk terbiye etmeyi baçka türlü algıladığımız için ağlayan çocuk yaramaz ilgilenmeyen anne ilgisiz anne olarak etiketlendiği sürece bu böyle gider napalım.

Sermin dedi ki...

hülyacım son günlerde çok değişti zaten. bi büyük çocuk havasıa büründü.
mayoyla çok şeker oluyor da o sızdırmayan mayolar da hiç kullanşlı değil bu arada. kurumuyor bir türlü.

sümeyyecim teşekkür ederiz.

Sermin dedi ki...

esincim havuza girmekle kalsa srund değil de suyu içmeye çalışınca olmuyor tabii. en güzeli deniz dediğin gibi ama deniz de soğuktu. ben bile giremedim.

Nailecim teşekkür ederiz. hayranımız çok efendim hanginize pas verir bilemem artık ;)
görmezden gelme onun dikkat çekmek için yaptığı durumlarda ve senin tüm yöntemleri deneyip etkiliolmadığı durumlarda kullanılıyor. tabii bunu 1 görüp 1 görmeme şeklinde uygularsan etkili olmaz. bir de ağlarsan göz teması bile kurmayacaksın. bu sefer yine görmüş oluyorsun konuşmasan da. ;) yani biraz hassas bir durum. sana bir ara mail atar çocukta davranış şekllendirme tekniklerini yazarım. mucks canım.

Sermin dedi ki...

elçincim sorma odaya girer girmez kendi boyuna uygun telefonu görünce atladı hemen. alamadı elinden. artık telefonu yerindne çıkarttık btün tatil boyunca odada onun konuştu durdu.

Özlemcim teşekkür ederim. umarım biz de atlatırız hemen. daha halsiz değil ama böyle giderse tükenecek çünkü emer emmez bile hemen altına yapıyor.

Sermin dedi ki...

Birbencim sağol. viral birşeymiş. artık nedir bilmiyorum, güneşte çarpacak kadar kalmadı zaten. havuz, hava vb birşeyden kaptı artık. sevgiler.

siyap dedi ki...

çok geçmiş olsun...canım benim o son fotoğraf bitirdi beni,o kadar masumlarki böyle görünce gözümden yaşlar akıveriyor.
tatiliniz güzel geçmiş 1-2 olay hariç :) ama şu rahatsızlık da olmasaydı...
inşallah en kısa zamanda iyileşir ve eski sağlığına kavuşur.zaten çok tatlıydı ama saçları uzayınca da daha bir yakışıklı olmuş miniğim,maşallah.
sevgiler...

Evin dedi ki...

canım hoşgeldiniz:) ama Çınarişkom pek de hoş gelmemiş, yavrum benim yaa. ne kadar eğlenmiş oysa tatilde ringom çapkınım. dediğin gibi sarışınlardan hoşlandığını da açıkça göstermiş artık.. kovası da pek yakışmış eline;))
canım çok geçmiş olsun. Efe'nin hastalıkları beni nasıl yıprattı biliyorsun; şimdi de Çınarım.. çok üzüldüm yaa, hemen iyileşsin benim tatlım. neye ihtiyacın olursa seslen yeter:)

Anne İş'te dedi ki...

Sevgili Sermin,
merhaba,hoşgeldiniz:)

Öncelikle karagözlü yakışıklıma çok geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum.

Ezel ile Çınar'ın arası çok az.O yüzden büyük bir heves ile başladığım yazıda tatile ,ilişkin tüm şüphelerimi buldum;

havuz?ben ilk 3 yılda açıkçası sıcak bakmıyorum.Zira Ezel banyo yaparken bile küvettten su içmeye çalışıyor.Ama tarih olarak düşünürsek senin de dediğin gibi deniz soğuk olunca başka çare kalmamış:(

Sonra Ezel hala yürümedi,beklemedeyiz.Dolayısıyla otel odası bize uygun değil:(

Yiyecek/içecek konusunda ilk bir yıl çok üstüne düştüm.Hiç kavanoz maması,hazır yoğurt yemedik ama artık büyümeye başladı.Her yere taşıyamayacağıma,tatile piknik tüple çıkamayacağımıza göre esnedim bu konuda.Makarna,köfte,yoğurt,pilav cankurtarıcı bu durumlarda ...

Tatil ile ilgili olarak da apart kararı aldık.En azından küçük bir mutfak ve akşam için de en azından Ezel uyuduğunda,salonunda kitabımı okuyabileceğim, balkonunda oturup,dinlenebileceğimiz bir alternatif diye düşündüm..

Niye bu kadar uzun mu yazdım;sanırım fikrini merak ediyorum??

Sevgi ve selamla

~PakKaramu~ dedi ki...

Pak Karamu reading your blog

annesininoglusu dedi ki...

çok geçmiş olsun:(
ben de tulumlu fotosunu çok beğendim:))
joy clubdeydiniz galiba geçen yaz biz de ordaydık ne güzel günlerdi ah ah:))
şimdi orda olmak vardı...

K.T dedi ki...

Çok geçmiş olsun. ilk başta güzel resimlerle yüzümde gülümseme ile okuyordum tatilinizi. Hatta özendim tatile. birden hasta olduğunu öğrenince gözlerim doldu. anne olunca çok üzülüyorum bebeklerin, çocukların hasta olmasına ağlıyorum hemen.
Acil şifalar.

durununannesi dedi ki...

Biz de tatil planları yapmaya başladık bir heves.Aslında Duru 4 aylıkken
2 günlük bir maceramız olmuştu ama bize tam eziyet olmuştu.Duru'nun dolabını!?! bavula koyduk.
yetmedi muhallebisi için kaynamış su(2 günlük kendim götürdüm),kettle,temiz kaplar
(steril edemem diye)aldım...akşamları eşimle karşılıklı su bile içemedik.Bir o gidiyo yemek alıyor yiyor,
bir ben...dışardan otele maskot olduk.Pusetinde saatlerce uslu duran bebekleri görünce
çok şaşırıyorduk walla.Şimdi yine gidiyoruz ama bakalım.eşim yazınızı okuyunca "al,bak hazırlıklı ol,
aynen bunları yaşayacağız" dedi.
Yabancıların anne-baba yaklaşımı konusundaki fikirlerinize aynen katılıyorum.Deli olurum şapır şupur,mıncıklanarak
sevilmelerine.Sadece 1 kişi de değil.Her gören aynı şekilde...Bir de pusetinde zor oturan bir çocuğa aliim mi seni,gel bana gel diyen,çocuk gelmek için çıldırmaya başlayınca da
ama anne-baba bana kızar diyip öpüp giden kişiler yok mu?Keşke bizde uzaktan sevebilsek...
Şu inat konusuna gelince Duru'nun inadı 9 aylıkken başlamıştı.Katlanarak devam ediyor.İstemediği bir şey olunca
kafasını-ayaklarını çarpa çarpa çırpınıyor.Nefesi kesilerek ağlarken de çok istememe rağmen görmezden gelemiyorum.

Moralinizi bozmamaya çalışın(hangi anne yapabilir gerçi) keyfi yerindeymiş en azından annesi.Çabuk toparlar
inşallah.Çınar'ı zevkle takip ediyoruz.Geçmiş olsun diyoruz...Sevgiler...

Tülay Çulha Sarı dedi ki...

Sermincim kısa tatiliniz sonu hariç bolca keyifle geçmiş aslında, buna çok sevindim ama hastalanmasına da üzüldüm çok,geçmiş olsun. Sanırım bebekler ve çocuklar ilk hastalıklarını kalabalıktan kapıyorlar; çünkü kalabalığın olduğu yerde çeşit bol oluyor her anlamda. Keyfi yerinde ve gülüyorsa problem yok derler ya onun için senin de için rahat olsun. Bu arada yabancılarla ilgili gözlemlerin çok doğru, onlar yavrularına karşı bile mesafeliler ve dışarıya da öyle olmayı öğretiyorlar...Bir de dışarı çıktıkça insan gözlemleriyle çok şey öğreniyor değil mi? Biz de tatile gideceğimiz zaman yedi aylık olacak, otelli değil yazlıklı olacak gerçi ama bakalım nasıl geçecek. İyi haberlerinizi dört gözle bekliyorum ben de herkes gibi. Sevgiler!

elif ada dedi ki...

Geçmiş olsun Sermin. Cinar'in guzel yanaklarindan opuyoruz. Ada, Cinar'in resmine bakip uff olmus diyor sonra da opucukler gonderiyor monitore...
Sevgiler
Umur & Ada

tarkanın annişi dedi ki...

çok geçmiş olsun yavruya. Ne de gyatıyor biz bile koca insanlar bu karın ağrısına dayanamıyoruz mini çınar ne haldedir kimbilir. İnşallah en kısa zamanda düzelir ve o tombik yanakları gene gülümser.

AYÇA dedi ki...

Çok geçmiş olsun...Havuz konusunda ben biraz tereddütlüyüm.İnşallah en yakın zamanda iyi olur çınar.

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Tatil resimleri harika:)

Olur böle şeler ya böle böle büyüycekler geçmiş olsun.

Yasemin Aktuğ dedi ki...

çok geçmiş olsun. bu 4 günlük tatil kaçamağı bizede pek yaramadı dün doktora gittik farklı mekanlarda olmasından kaynaklandığını söyledi hava değişimi yeme içme hepsietkiliyor. Bu arada mavi şortlu fotoya bayıldım çok karizmatik çıkmış maşallah

Sermin dedi ki...

serapcım hoşbulduk. çok uzadı artık kız zannediyorlar. ekstirme vakti geldi.

eviiiiiin seni daha iyi anlıyorum şimdi. efe hastayken nasıl olduğunu. evet o rus kızına cilveli bi bakışı vardı görmen lazımdı.

Sermin dedi ki...

Dijlecim çocukla tatil hem keyifli hem zor. ama önce yatıp güneşlenip tatil yapma fikrini aklından çıkaracaksın ki o zaman beklentilerin düşmeden, yüksek motivasyonla tatiş yaparsın.
apart fikri süper. ama yemek konusunda ben kavanoz mamalarına hiç karşı olmadım sürekli de yedirdim. hatta doktor kendi yaptığım yemekte bile bu kadar vitaminleri koruyamayacağımı söylemişti. anınd dalından koparılıp yapıldığı için.
ama tabii içinin rahat etme meselesi. oradaki vitamini kaçmuş elmaları vereceğime organik meyveleri veririrm daha sağlılı diye düşündüm.
ama makarna falan kurtarıcı haklsıın.bizim 4 dişimiz olduğu için öyle ısırmalı şeyleri pwek yiyemiyor hala çınar. doktorum soslu yemekler dışındaki çorbaları ve iyi piştiğine emin olduğum etleri yedirmemi söylemişti.

akşam uykusu konusunda biz 8.30 da arabasında uyutup keyfimize bakmıştık. o yorgunlukla uyuyorlar zaten merak etme.
herşeye rağmen tatil güzel. Kızınla beraber tadını çıkar. sevgiler.

Sermin dedi ki...

Annesinin oğlusu ne göz varmış sende de bravo. bi fotodan nerede olduğumuzu çıkardın tebrikler doğru tespit:)

Kuzey Tan'ın annesi insan anne olduktan sonra pek bi duygusal oluyor di mi. ben de öyleyim aynen.

Durunun annesi daha çok küçük Duru. Görmezden gelme zaten. en güel yöntem oyalama, dikkatini başka yere çekme bu aylarda. pusetinde otururken gel senş alıyım diyip sonra annen kızar diyenlere yönelik tespitine çok güldüm. harbiden nasıl doğru. bir de hadi gel ben adda gidiyorum diyip çocuğu hevels kucağına alıp sonra olmaz annen kızar diyip çocuğun tüm hevesini kursağında bırakankar var. özellikle evden çıkarken. :))

Sermin dedi ki...

Tülaycım tatilde en güzel yer yazlık. çok rahat edersin. biz geçen sene yazlığa gititğimizd eçınar küçüktü 5-6 aylıktı ama rahat etmiştik. bu sene bir haziranda bir de eylül gibi gideceğiz. bir de tavsiye skın arabayla çıkmayın rezil oluyorlar yolda. en güzeli uçakla git bence.

Umurcum öptüm akıllı kızını. sağolasın.

Sermin dedi ki...

Tarkanın annişi günde en az 12-13 kez altına yapıyor ki tahmin et ne kadar sancı vereceğini. :(

Ayçacım havuz konusunda ben de artık hiç iyi şeyler düşünmüyorum. en iyisi deniz.

Sermin dedi ki...

Kübracım evet ya zorluklarla büyüyorlar işte. ama en kötü zorluklar böyle olsun inşallah.

Yasemincim size de geçmiş olsun. dr dedi ki çoğu çocuk tatilden illa ki hasta dönermiş. demek ki suç bizde değil ;)

Rahsan Collyer dedi ki...

Sermincim, bu postu da yeni gördüm. Çok geçmiş olsun. Tatil hazırlığı içindeyiz biz de bu aralar ama bi yandan da korkmuyor değilim kızı hasta etmeden, hayırlısıyla bi gitsek dönsek diye. Tatil stres yaratır mı insanda yahu? İşin içinde çocuk olunca yaratıyor işte, dolayısıyla da tatil dinlenmece olmaktan çıkıyor biraz sanırım.

bilgen terapisi dedi ki...

ah serminciğim senin neyine tatil değil mi?!!!:)) walla egemen le ilk tatilimizde daha büyüktü ama onda da hasta olabilmişti.. 1 hafta kadar kaldık ama bodrum hastanelerinin acillerinde geçirdik tatili..:) neyse şimdi daha dayanıklı dolayısıyla!!! alışıyor ne de olsa hava değişikliği yediği başka içtiği başka olunca normal. dediğin dönem egemen de aynı durumdaydı. gerçekten ne alaka di mi? aynı şekilde ama önce ateşsiz kusma şeklinde, 3 gün sürdü. sonra ateş yaptı. son olarak 4. gün ishal başladı. anında artık hafta bitti dedik doktora götürdük cuma günü. mikrobik demiş doktor. ilaç verdi tabi. lapa tarzı yağsız kuru şeyler yesin demiş. patates haşlaması, pirinç lapası ve mide bulantısı için kraker.. hemen toparladı tabi artık atma evresinde olduğundan. hafta sonu iyileşti. ama bebeklikte daha kolay etkileniyorlar maalesef.. geçmişler olsun çocuk işte. olacak bunlar.. sağlık olsun, çözümsüz olmasın.. çoook öpüyorum, harikasınız.. annenlere selamlar.. bu yaz ayarlayın bak bekleriz..:) okullar kapanıyor nerdeyse.. sen işbaşı yapmadın di mi.. yani evden mi yürütüyorsun nasıldı? bu yaz özel egemen için malum.. öperim..by

cansudere dedi ki...

oy oy allah esirgesin ısırırım ben bu küçük ufaklıgı yerim yaa sevgiler....