25 Temmuz 2008 Cuma

Romantik Yemek

Geçen akşam 5. Geleneksel Köşebaşı Restaurant Evlilik Yıldönümü Yemeği için mekanımızda yerimizi aldık. Daha doğrusu başka birdeyişle 2. Geleneksel Unutulan Evlilik Yıldönümü Özür Yemeği :)) Babası tv karşısında dondurmasını yerken biz oğlumla kutladık önce evlilik yıldönümümüzü. Sonra 365'e gidip babamıza güzel bir hediye aldık. Eve gelip onu verdik, sevindik, üzüldük.

Ertesi gün her sene kurduğumuz "Bir dahaki seneye 3 kişi geliriz inşallah" fantazimizi gerçekleştirmek üzere tuttuk Köşebaşı'nın yolunu. Her sene evlilik yıldönümümüzde gider yemeğimizi yer, şarabımızı yudumlarken garson hep aynı şeyi söyler. "Seneye 3 kişi bekleriz efendim". Biz de "İnşaallllaah" diyerek hayal kurardık hep.

Bu sene sırf fantazimizi gerçekleştirmek için gittik yine yemeğe. Yoksa Burcu'larla gidilen o yemekten sonra çocukla restauranta gitmenin ne kadar zor olduğunu tecrübe edip bir daha niye gidersin ki.

Çok da kötü değildi aslında. İlk önce akıllı uslu durdu Çınar'cık. Sonra acıktı ve başladı mızmızlanlamaya. Yine her gittiğimiz yerde olan sıcak ve küçük odalardan birine tıktılar bizi "Burada emzirin" diye. Çınar bir yandan etrafı seyredip emmeyi reddederken, bir yandan kolumu koyacak yer bulamadığım için havada kolum ağrıya ağrıya emmesi için onu zorlarken, üstüne sıcak da eklenince kan ter içinde çıktık odadan. Biliyordum ki biraz sonra tekrar ziyaret edeceğiz orayı. 10 dk sonra babamızı masada bırakıp odada yerimizi aldık ki şansımıza hava kararmıştı ve Çınar farklı bir yerde olduğunu anlamadı. Bu sefer de uzuuun uzuuuun, uyuya uyuya emdi. 20 dk sonra zorla memeden çekip indim aşağı. Gittiğimizde Serkan yemeğini yemiş, içkisini bitirmiş ,hatta bana salata bırakmamıştı can sıkıntısından.

Çınar'ın uyku saati gelmişti bu sefer. Karnı tok ama uykusu var vaziyette mız mız mız mıııız. Bir yandan şarkılar söyleyip, bir yandan çıngırağını sallayarak, bir Serkan'da bir benim kucağımda, bir ana kucağında nasıl yediğimi bilemedim. Bu arada herkes ağır ağır yemeğini yerken bu şarkı söyleyip, zıplayan tiplerin ne işi var burada der gibi bakıp duruyordu bize.

En son garson gelip de "Meyve, tatlı ne yersinizi efendim?" diye sorunca "Tek istediğimiz hesap" diyip kendimizi hemen arabaya attık.Çınar arabada uyudu ve biz de "Yemek bizim neyimize" diyerek seneye yine aynı mekanda Çınar koşturup dururken, onun peşinde nasıl bunun gibi romantik! bir yıldönümü yemeği yiyeceğimizi düşünerek eve koyulduk.

5 yorum:

Merve dedi ki...

maşallahhh çınar'a neler de yapıoo bizimkisi obezlikten daha yeni sağa sola dönuyo:)) (o da arada şansa dönüo)..
yemek olayını bizde yaşadık(herhalde her tecrübesiz anne baba yaşamştır)ama artık akllandık...
gece uykusuna saat 9 da falan gecıoo emzırıp uyutup ananesine bırakıp öyle çıkıyoruz..
yarında bizim evlilik yıldonumumuz yıne aynı taktıgı uygulycaz tabii bı aksılık olmazsaa:))

Sermin dedi ki...

Evet maşallah tam tosun çok şeker bişii. Nasıl güzeller di mi? Biz de o yöntemi deneyip sinemaya gitmek istiyoruz uzun bir aradan sonra, ama daha denemedik çünkü bu aralar "karamanın koyunu sonra çıkar oyunu" yapıyor çınarcık. akıllı bir bebek ama çok hareketlendi ve ilgi iistiyor.
tosuncuğu öperim.

Unknown dedi ki...

Allah üçünüzün de ilerde size katılacak dördüncünün de sağlığını keyfini bozmasın uzun yıllar sağlıkla mutlulukla hayırlısıyla yaşayın gönlünüzce :))

Sermin dedi ki...

Teşekkür ederim Funda. Aynı dilekler hepimiz için olsun...

denizzeynep dedi ki...

o aksam
biz de yan masadaydik :)
maşallah dedim durdum bütün gece..