9 Haziran 2009 Salı

Didim Güncesi

Perşembe gecesinden beri anneanne ve dedemizin yazlığındayız. Eskiden kendim için hazırladığım kocaaaaman valize şimdi Çınar'ın eşyaları kuruldu ki hazırlarken eskiden ne götürürmüşüm bu kadar diye düşünmeden edemedim. Şimdi birkaç şort, tişört yetti bile.


1,5 saat süren uçak yolculuğumuz çok rahat geçti. Hiç sesini bile çıkarmadan kucağımda oturdu fındıkkırdum. Muzurluğu elden bırakmadı tabii. Yanımızda oturan abla diğer tarafa baktıkça onun koluna dokundu, o bakınca hemen elini çekti. Uzun bir süre bunu tekrarladı. Abla bakınca surat gayet ciddi, sanki mıncıklayan o değilmiş gibi davrandı.

Çapkınlığından mı, muzurluğundan mı yaptı bilmiyorum ama tespit doğru. Yine sarışın.
Sarışın seviyor bu kez tescilledim.

Sonrasında da dedemiz bizi Bodrum'dan Didim'e kadar 1 saat arabayla götürürken de kucağımda uyudu.


Geldik, iyiyiz, mutluyuz. Yemekler anneanne tarafından yapılıyor, dedesiyle oyun ihtiyacını gideriyor. Bahçede havuzunda suyla, sahilde kumla oynuyor.

Gelir gelmez ilk öğrendiği kelime anneanne oldu. Tüm gün anneanne diye peşinden koşturuyor. Anneannesi ise bu durumdan acayip memnun. Bazen annannanne... diye takılıyor nerede duracağını bilemiyor. Bazen de ben anne diye çağırınca o da anne, anne, anne ya da annnne diye sesleniyor anneannesine. Uff ne çok anne yazdım.


Pek bir mutlu.

Tek sorun yemek yemiyor, yemiyor, yemiyor.

Bir de evde sessiz uyumaya alıştığı için burada kapı, pencere açık dışarıdan komşuların seslerini duyunca uyanıyor. Gündüz onu havuzda iyice yorup uyutmaya çalışıyorum.

Zaten ishalden dolayı çok zayıflamıştı. Şimdi daha bir zayıf görünüyor gözüme. Sürekli hareket ve yemek sıfır olunca olduğumuz yerde sayıyoruz galiba.
Dişten midir nedir çıkacaksa çıksın da artık rahatlayalım diyorum.
Yoruldum, yoruldum...

Foto koyamıyorum ama bir dahaki sefere fotolarla buradayız.

13 yorum:

Evin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Evin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Evin dedi ki...

Serminciğim resimlerini de koy hadi ördeğimizin. o tombik yanaklar sönmedi deil mi? annnannannneee diyişinin videosunu da koy. saçları da uzadı demiştin, onu da merak ediyorum. bak seni merak eden yok; sırf çınarişkom;))
çok özletmeyin kendinizi canım benim:)
sevgiler, iyi tatiller

Ayça dedi ki...

Ooo ne gusel açılış yapılmış. Sen rahatına bak, anneanneler, babaanneler bugünlere. Bak nasıl deniz, açık hava, anneanne yemekleri Çınar'ı kendine getirecek. İyi tatiller. Denizden fotolar isterim.

Sardunya dedi ki...

Sefanız olsun. Mis gibi. Sen bir rahatla. Disipline et yine oğluşu. Yemesi içmesi nasıl olsa açılır suyla. Su iştah açar ya:) Hem artık bebek değil ki yesin otursun. Kıpır kıpır. Dökecek etleri ;)

Anneanneye özel hürmetler. Ne keyiflidir şimdi. Aklıma bir de şu geldi. Bunların uyku şekilleri (pattern derler ya hani) değişiyor ya (saati süresi derinliği vs) genelde de bizde mekan değişikliği ile çakışırdı. Ben yazlığa gittik diye öyle sanırdım. Ama o bunu fırsat bilip kalıcı değişiklik yapardı.

Sağlığı yerinde olsun da kuzunun. Gerisi boş ve de çoğu hoş.
Öperim

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

iyi tatiller şimdiden,çınar suyla oynasın ama sapasağlam dönün,
öpüyoruzz

Naile dedi ki...

vay vay vay sarışın demek, seni çapkınnn :)

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

iyi tatiller canım hem kuzuma hem sana:)

ama bak kıskanıyorum ne oluyor öyle kızlara dokunmalar falann:)

saricizmeli dedi ki...

hazırladığım dolu valizlerden hep belirli eşyaları kullandığımı görmüşümdür. ama gene de koca valizler hazırlanır.
çınar leyleği havada gördü, iyi tatiller...

durununannesi dedi ki...

oooh ne güzel:)Keyifli bir tatil dilerim size..Fotoğraflarınızı da güzel haberlerinizi de bekliyoruz.Aman Çınar'ın keyfi yerinde olsun da,bir kaç iştahsız gün çabuk geçer.
İyi tatiller,sevgiler...

Burcu dedi ki...

Evet evet ben telefonda bizzat kulaklarımla duydum annanenannenannenn.. diye nerede duracağını bilmeyen fındığın konuşmalarını... Bi de Sermin, yandık, iki kanka da sarışınlardan hoşlanıyor, aynı kıza aşık olmasın ilerde bunlar, mazallah bi kız yüzünden araları bozulmasın!! :)) Bol bol sat annaneye Çınarı da dinlenmene bak.. Dişten ve sıcaklardan da yemiyor olabilir, çok takma diicem ama biliytorum takacaksın, like me!! Öptüm Çınarişkomu ve seni..

gezicini dedi ki...

çok güzel bir tatil olsun. iyi gezmeler, yüzmeler...
sevgiler
gorki

Sermin dedi ki...

hepinize teşekkür ederim kızlar. bakalım nereye kadar sürecek bu açlık grevi :(
sardunyam inşallah çınar da bunu fırsat bilip yerleştirmez bünyeye :(