24 Kasım 2011 Perşembe

2.ay




Japon Balığımla 2 ayı devirdik. Hiç geçmesin istedim bu sefer, Çınar'ın aksine. İlk çocukta insan büyüsün de bir an önce gelişiminin tüm aşamalarını hızla göreyim istiyor, başına geleceklerden habersiz.

İkincide neler yaşayacağını bildiğinden ve geriye baktığında hiçbirşey hatırlamayacağını, o günleri, o süt kokusunu özleyeceğini bildiğinden doya doya, tadını çıkara çıkara yaşıyor. İnsan denen varlık gözünü karartıp bir çocuk daha yapabilecek kadar deli olabiliyormuş.


Doktor kontrollerini yine yazmaya başlamak garip geliyor mesela.
Geçen ay boy ve kilomuz 4.490 ve 56 cm idi. Bu ay 5.560 gr ve 59 cm olmuş bizim kızçe. Yanakları yerçekimine karşı gelemiyor şu aralar. Çınar'a göre daha az sütüm olduğunu düşünüyordum ama bugün doktorumuzla konuştuğumuzda ikinci çocukta ilkindeki gibi göğüslerdeki o aşırı gerginlik hissinin olmayacağı ama bu sütün daha az olduğu anlamına gelmediğini öğrendim, rahatladım.

Zira Irmak'ta son 3 haftadır başlayan akşam 7'den sonra aşırı emme isteği sonucu hiç süt kalmaması beni üzüyordu.Yarım saatte bir emmesi sonucu süt iyice azalınca mememle kavga edip, ıh ıhhlarla kafa atıyor, süt gelmiyor diye kızıyordu.

Yine böyle akşamlardan birinde mama vermeyi denedim. İk gün almadı ama 2. gün zar zor içti. O gün anne sütünü elinden alıp yerine yapay birşey vermiş gibi hissettim ve vicdanen çok rahatsız oldum. Sonrasında da zaten sevmediği için içmedi mamadan. Ben de şöyle bir formül buldum bir gece önceden 12 gibi sütümü sağıyorum ve akşam sütüm yetmezse onu veriyorum.


İnsan zannediyor ki ilk çocukta uyku, yeme vb düzenlerin nasılsa bunda da öyle olacak. Yok bunların gözünden, saçına, parmaklarından, teninin rengine, uykusuna, gazına, emmesine kadar herşeyleri tamameeen farklı.

Mesela Çınar bu aylarda akşam 8.30-9.00 dedi mi uyurdu ama sabah erken kalkardı. Gece de sık kalkardı, gazı olduğu için. Kızçe ise evde hepimizden geç yatıyor.  3 hafta öncesine kadar 8'de uyuyordu.
Şimdilerde abisini, babasını uyutup, beni de ayakta uyutup 11.00'den hatta bazen 12.30'dan önce uyumuyor. Ama bunun güzel yanı da sabah 6-7'ye kadar deliksiz uyuyor. Sonra 8.30-9'da emip geri uyuyor ve öğlene kadar kalkmıyor. Ben de onunla tabii :) Gündüzleri tilki uykuları uyuyor, öyle uzun uzun uykusu yok. Çınar ise bir yattı mı 3 saat uyurdu, ördeğim.


Bu arada Çınar da kreşe hala gitmediği için evde sürekli kardeşiyle olmaya alıştı ve daha da uyumlu bir üçlü olduk.  Evde sıkılıyor tabii. Hala Tv'yi hemen hemen hiç açmıyorum. Mümkün olduğu kadar ben kardeşiyle ilgilenirken onun da kendi kendine ya da bakıcı ablasıyla oynamasına alışmasını istiyorum. Biraz da başardık sanırım. Ya da ben emzirirken sözel oyunlar oynuyoruz, şarkı söylüyoruz, kitap okuyoruz vb... Kendimizce bir düzen oturttuk bakalım.

Hafta sonları ve akşamları da baba evde yokken Irmak ana kucağında abisiyle bizi izliyor. Irmak hala abisinin elini, kolunu sıkmasına maruz kalıyor yavrum ama Çınar'ın ameliyattan önceki o öfke nöbetleri kalmadı neyse ki. Ben de zamanında benden 12 yaş büyük abim tarafından az cimcik yememişim.

Sonuç olarak, öyle, böyle kırkımızı çıkardık ve artık resmi olarak lohusa değilim. Hormonlarım da düzene girdi, ağlak halimden kurtuldum. Darısı verilecek kilolara, 3.aylara, 4.aylara, oturmalara, emeklemelere...İnşşşşalllah!!!!!!!!!!!

27 yorum:

Gokcenin-mutfagi dedi ki...

abi kardeşin fotoğrafına bayıldım.. ikisi de birbirinden güzel, maşallah..

Selen dedi ki...

Allah sağlıkla büyütmek nasib etsin. Bende daha 10 aylık bir evlat annesiyim, çalışan bir anneyim. 2.çocukda hisler ne olur hep merak ediyorum. Sanırım her duygu birbirinden farklı... Sevgiyle kalın... İkisini de yanacıklarından öperim (uzaktan nasılsa problem yok :))

kuzey'in hikayesi dedi ki...

maşallah ikiside çok tatlı merakla bekliyordum Irmağın son hallerini ger girip bakıyordum yeni birşeyler varmı diye bu gün merakımı giderdim : )
benimde 1,5 yaşına bir oğlum var ve oda bu aylarayken gündüzleri çok az uyurdu ve sürekli emmek isterdi doktorların mutlaka gece uyuandırım emzirin diye tembihlemeleri 2 hafta uyguladım ve nasılsa gündüzleri uyumuyor gece uyusun diye kendi isteği dışında hiç uyandırmadım (eskiden bizim çocuklumuzda olduğu gibi )ve şimdi akşam yatınca sabaha kadar uyuyor.
İnşallah ırmakta bu sitemde devam eder o güzel yanaklardan öpüyorum sağlıklı günler diliyorum

Tarkanın Annesi dedi ki...

Sen 2 ay yaınca ne çabuk geçmiş zaman dedim inan çok çabuyk geçiyor herşey baksana bu tombul yanaklı bıcırık prenses olmaya başlamış ya. Çok güzel günler sizi beklesin inşallah..

karışık_pizza dedi ki...

oy oy oy iki kardeş ne güzel çıkmışlar objektifte.2. sini düşünmesemde böyle resimler bazen aklımı karıştırmıyorda değil hani.
ikisinide sağlık ve mutluluk içinde büyütmeni dilerim.
kolay gelsin
:))

Burcu dedi ki...

Maşallah Irmakcığıma inşallah uyku düzeni hep böyle gider Sermin.. Darısı benim başıma zira artık ilk çocuk zor büyürse 2. si kolay oluyor diyenlere beddua etmeye başladım. Ama seni gördükçe de umutlanıyorum bugün telde dediğim gibi.. Geçen ayki postundan sonra rutine oturmuş olduğunuzu görmek umut ışığı oluyor bana da..Düzene girelim en kısa zamanda 40ımızı uçurmaya gelcez size..

elif ada dedi ki...

Sermin, bayıldım o yanaklara ben. Çok tatlı olmuş bu prenses 40 günde

gezicini dedi ki...

maşallah annesi, ikisine de maşallah!
sevgiler
gorki
not. geleceğiz en kısa zamanda.

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Yaa Sermin, ben bu şirinenin ellerini, yanaklarını,tulumlarını yerim amaaa..Maşşallh kırkbir kere..İçine çeke çeke kokla benim için...:)

Anne İş'te dedi ki...

Maşallah,kocaman bir maşallah Sermin'cim herbirinize...Nice aylar Irmak Prensese

tuku dedi ki...

Maşallah Irmak'a, bi'de kokoş tacını yerim haha

Bol bol su ben günde 3 3,5 lt içiyordum kilonun k'si kalmıyor tecrübeye sabit:)

AYÇA dedi ki...

Ben böyle sessiz, sakin, tatlı bir cocuk görmedim. İrmak 'ı gördükçe 2.yi dogurasim geliyor. Bizde ki o halleri aklımdan gitmiyor.

Sermin dedi ki...

Defne
Teşekkür ederiz. Süt kokulu öpücükler gönderiyoruz.

Selen
İnan ilk cocuktaki ask nasılsa ikincide de aynı oluyor. Hiçbir farkı yok. İsteyen herkese tavsiye ediyorum.

Sermin dedi ki...

Kuzeyin hikayesi
Teşekkür ederim bizi takip ettigin için. Gündüz biraz uyusa iyiydi aslında ama gece uyuyor ya şikayet etmeyi aman. Sevgiler

Tarkan'ın Annesi
Sen de biliyorsun ne çabuk büyüdüklerini. Bana da nasıl gecti anlamadım açıkcası. Sevgiler

Sermin dedi ki...

Karışık Pizza
Çok sagol cnm. Düşün derim bak sonra pişman olma :)

Burcu
Canim yani 2. cocuğun kolaylığı cocuk acısından değil aslında. Annenin kendini rahat hissetmesi acısından. Sen aslında ilk kez emzirdigin için öyle hissediyorsun. Onun da rutinleri oluşunca sen de rahat edersin cnm merak etme. Öyle böyle büyüyorlar iste. Olsun yine de iyi ki yapmisiz boşveeeer :))

Sermin dedi ki...

Umurum
Görüşmedik cnm. Beklerim bebek sevmeye.

Gorki
Ne zaman istersen tatlim

Sermin dedi ki...

Emine
Seve seve :))

Dijle
Teşekkürler cnm. Prensese sevgiler

Sermin dedi ki...

Tuğba
2. kız olunca böyle kokos kokos gezdiriyorsun iste. Yok ben verdiklerimin üstüne tekrar aldım kilo. O kadar süt ama bir o kadar da tatli :(

Aycaa
Ee hadi elinizi çabuk tutun anaciiim.

ayak izleri-sevgi dedi ki...

çınar baya baya abi olmuş maşallah.. ikisinin resmine bayıldım.. yalnız kız hakkında güzel şeyler demişsin.. dilini ısır, poposunu kaşı.. nazar değmesin.. hep böyle devam etsin inşallah...

sumeyye dedi ki...

oy oy.. bu arada o ayda bızımde gec yatıp delıksız uyuyan bır bebegımız vardı aynı hemde sen yazmıssın ya aynısı :) 12 bucukta fılan uyuyan ama 6-7 ye dek uyuyan :) ancakk 3-4 haftadır tamamen farklı bır duzen :) ama sımdı bu duzenden de memnunum :) ne tatlı oldunuz masallah sermın :)

Burcu Çalışkan dedi ki...

Ağbi olmuş yakışıklı oğluşun yeni öğrendim, kızdım kendime bu kadar uzak kalmak zrunda kaldğım için buralardan. Sağlıkla, huzurla, şansla büyüüsn kuzucukların :))

Itır dedi ki...

Ah bu kız kuzu ile dolu güzelim postta gittim en son çınar'ın öfke nöbeti ile ilgili cümleye takıldım!! Sanırım amelyata doğru gidiyoruz (cuma belli olacak) ama şu okuduğum cümle acayip içimi açtı zira arda'nın öfke nöbetlerinden bıktım!!

ps: kızın hakkını yemeyeyim: yanaklar müthiş :)

Sermin dedi ki...

Sevgi
Yok yok buradan nazar değmez. herkes anne. herkes sevgi dolu. teşekkürler kocaman sevgiler

Sermin dedi ki...

sümeyye
ben erken yatmasından daha mutlu olacak gibiyim. akşam kendime vakit ayırırım en azından. sabah onunla beraber uyuyorum tembellik yapıyorum çok sevmiyorum bunu aslında. öptüm miniği

Sermin dedi ki...

Burcu
Olsun :) arada bir insan uzaklaşıyor bloglardan. teşekkürler iyi dileklerin için

Sermin dedi ki...

Itır
Son raddeye geldiyseniz h,ç düşünmeyin. yapın kurtulun. gerçekten de çok rahatlayacak bak emin ol. kolay gelsin

özge bayrak dedi ki...

minnoşların mis kokuları buraya kadar geldi, maşallah onlara!
blogta ben eksikmişim, hemen geldim!
sevgiler.