26 Aralık 2011 Pazartesi

Pinpon topu ben/ İlk çeyrek bitti bile

Gün denilen şey kendi temel ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra kalan vakitte evdeki biri yerinde duramayan, biri de emmeden duramayan iki veletin ihtiyaçlarını karşılamakla geçmekten ibaret.

Bir tanesi "evde sıkılmak" ifadesini literatürde başka bir boyuta taşıdı. Oynadığı şeyler battaniye, ip, kevgir, yastık, sarımsak döveci.
Yarın odasındaki bütün oyuncakları yok edip, acaba farkına varacak mı diye bir test etmeyi bile düşünüyorum. Yalnız başına güzel güzel oynayabilirken şu ara yanında ben ya da babası yoksa oyuncaklarıyla oynamıyor.


Akşama kadar tv izlemek, telefonda oynamak ve Wii oynamak için kaç kez pazarlık ediyor benimle bilmiyorum ama izin vermiyorum. Hepsinden de nefret ediyorum. Bazılarına bu çok tutucu geliyor olabilir ama herkesin taktığı birşey var işte, benim de alerjim bunlara .
En azından çok sınırlı olmak koşuluyla ya da zor durumda kaldığım zamanlarda izin veriyorum, misafir geldiğinde vb..
Çocuğun yaratıcılığını kısıtladığı için, hareketsizleştirdiği için, düşündürmediği için.... için, için, için...

Diğeri, en tombik ve minik olanı ise tombili vücuduna göre pek mühim beceriler edinmekle meşgul.
3. ayımızı bitirdik.En çok sevdiğim aydır 3. aydan sonrası.
Farklılaşmış ağlama gelişir. Altına yaptığında, uykusu geldiğinde, canı sıkıldığında niye ağladığını anlarsın, çeşit çeşittir.

2,5. aydan bu yana nesnelere uzanmaya, elinde tuttuğu nesneleri ağzına götürmeye ve yüzüstü dönmeye başladı. Ama kolunu alttan kurtaramıyor kendileri henüz.


Çenesi çok mu çok. Gözgöze gelmeyegör. Anında agular başlıyor. 3.ay kontrolünde doktorumuz artık oturtabilirsiniz dediğinden beri de oturmak en büyük keşfi. Kafayı tutabildiği kadar uzun süre tutup, sağa, sola sırıta sırıta döndürüyor. Heeeyy yatmaktan kurtuldum der gibi.
3.ayı bitirdiği günden bu yana da günde 2 kez 1 saat uyuyor çok şükür.

Bir de kötü bir gelişme var ki beni sıkıntıya sokuyor. Bakıcımızla yalnız kaldığında 5 dk sonra "ağlıyor gelin" diye telefonla evime dönmek zorunda kalıyorum. Evde ben varsam daha az ağlıyor. Ama yalnızken geldiğimde canhıraş bir şekilde ağlarken buluyorum. Korkuyor ondan Japon Balığım.

Neyse;
2012'den ilk istediklerim:
Şu hastalıklar biraz azalsa da Çınar'ı tekrar kreşe göndersem de minik olanını hastalıklardan koruyabildiğim kadarıyla korumuş, diğerini de can sıkıntısından kurtarmış olsam.

Olsam, yapsam, alsam, bitse, gitse -sa, -se..... ama en çok da Irmak hiç büyümese...

22 yorum:

edanik dedi ki...

mrb şermin hanım...ırmak kurtarmış artık kendini:)konuyla alakasız olacak ama benim oğlumda gecelerı horluyor ve sureklı hasta.bademcık,grıp,tekrar bademcık,ateş,huysuzluk...siz genız etı amelıyatı yaptırdınız,memnunsunuz dıye bılıyorum.bana maılımden ulasabılırsenız doktor ve hastane ısmı sormak ıstıyorum.martda ankaradayım,ıyı bır kontrol ettrıyım dıyorum:) edanik@hotmail.com

Tarkanın Annesi dedi ki...

ooff ya o parmakları gördüm ya resmen ağzımın suları aktı ne tontiştir ne mis gibi kokuyordur ne öpülesi ısırılası yanakları ne gül kokuludur şimdi Irmağın. Sağlıklı günler geçirmen dileğiyle

bilgen terapisi dedi ki...

canım benim yaaa..:)) bayılıyorum sana.. ne güzel 3 ayı devirmişsin. geçecek işte günler aylar derken dört başı mağmur olacaksın.. hem de 2 çocuk çıkmış aradan. göz açıp kapayana kadar! süppperr!! kolaylıklar seninle olsun. hepinizi de çok öpüyorum..

Anne İş'te dedi ki...

ben en çok ....Irmak hiçbüyümese kısmında kaldım...Nasıl özlediğimi hatırladım

Şididen iyi bir sene dilerim sana ve güzel ailene sevgilerimle

Burcu dedi ki...

Şu hastalıklar bitse de kısmına çok çok katılıyorum, allah bana da 3. ayları göstersin inşallah... Bu resimdeki kart da bize postalanacak kartlardan galiba.. :)

annesiningülü dedi ki...

o minicik eli bin kere öpsem doyamam :D
öp yerime
güzel bir yıl dilerim ;)

AYÇA dedi ki...

Hhihihihi Burcu bende öyle tahmin etmiştim. Onlar di mı Sermin? Degilse de gelir onu alırım bak. Hangi ara dere bı de keçe yaptın :) çok özledim siziiii yine ben. Seneye görüşelim ( ha ha ha !!!) :)

Unknown dedi ki...

Merhaba,
tesadüfen karşılaştım bloğunuzla,yaklaşık 45.dak.da burdayıf,kah gülümsedim,kah duygulandım,ama çok büyük bir keyif aldım.
İkinci çocuğu nasıl istediğimi bir kere daha anladım.11yaşında bir prensesim var.
her anı dolu dolu keyif alarak geçirdiğim 11yıl,
ikincisi olmadı,sanki zor gibi de bakalım Rabbim nasıl kısmet ederse,
paylaşımlar için çokk teşekkürler içim açıldı çünki,
görüşmek üzere,

sevgilerimle...

esininbebekleri dedi ki...

yani bir elle idare et diyorsun sermin yaa:( özledik iki foto görseydim:)

Itır dedi ki...

Evet bence de hastalıklar bitsin (ama bu dileğimin hiç tutmayacağını da bal gibi biliyorum snif!) Arda'nın sınıfında suçiçeği çıktı Sermin..aklım çıkıyor..her gün, her dakika acaba mı? geliyor mu? diye hortluyorum..Nasıl korurum ben kızı o zaman?? Ahhhhh....olmasın hastalık bizim evlerde!!

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Evet evet hiç büyümese ve biz o tombik ellere bakmaya doyamasak :))

ayak izleri-sevgi dedi ki...

o tontik ellerini yerim ben onun.. 3 ay bitince bende biraz rahatlamıştım. en azından bir dilleri oluyor dimi.. :)
mutlu yıllar..

Sermin dedi ki...

Eda
Mail atacağım. sevgiler

Tarkanın Annesi
Ahh ahh anlatılmaz yaşanır. süper bir koku o süper.

Bilgencim
Karart gözünü sen de çıkar aradan canım. yok öyle korkulşacak birşey değil daha kolay inan.

Sermin dedi ki...

Dijleciğim
Ben deği sana iyi bir yıl dilerim. İnan içimde öyle kuvvetli ki o büyümese isteği. Ne hızla büyüdüklerini yaşayınca insan bugünlerin kıymetini biliyor.

Burcucuğum
Telefonda da dediğim gibi Irmak'ı gördüğünde şu kadar olsa demiştin. O kadar oldu bile. Şimdi 3 ay gözüne çok uzak göerünmesin

Sermin dedi ki...

Bahar
Memnuniyetle. Ben de sağlıklı bir yıl dilerim.

Ayça
:)))) beğendi mi küçük conconumuza :)

Sevgilerimle
Ne mutlu bana. Ben de sizi mutlu ettiğime çok sevindim. ben de geliyorum blogunuza. her zaman beklerim :)) 2.bebek çok güzel bir duygu çooook Allah her isteyene versin inşallah.

Sermin dedi ki...

Esiiiin
kocama söyle. istemiyor buraya koymamı :)

Itır
Uff çok fena. Umarım koruyabilrsin. Hastalık olacak da işte o burun tıkanıklığı ve öksürük olmadan hasta olsalar keşke :)

Emine
Bir süre daha elle idare edeceksiniz artık :)

Sevgi
Evet. anlayabilmeye başlamak insanı rahatlatıyor. sevgiler

Unknown dedi ki...

İnşallah,
Sermin,inşallah,ben de çok mutlu oldum.
yüreğine sağlık.
güzel bir yıl,keyifli bir gün diliyorum.

sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Ben de karnımdaki kızımı şöyle bir Irmak gibi kocaman bir kız olarak görsem. açıkçası herkes bana ' ilk çocuk bu kadar büyüdükten sonra büyük cesaret' tadında moralimi bozarken senin blogunu okumak bana moral veriyor.

Sermin dedi ki...

Sana da güzel bir yıl diliyorum Sevgilerimle

Sermin dedi ki...

Sevgili Burcu
Hiç korkma çok ama con guZel bir duygu. İlk basta zor gelecek ama sonradan iyi ki yapmisiz diyeceksin. Sonuçta Osman okula gidiyor ve en zeoelayan kısmı evde 2siyle yalnız olmak. Benim bakıcı 1 haftadır yok çok Zorlandım hem ev isleri hem cocuklar. Eğer yardımcın varsa ya da biri okuldaysa değme keyfine. İlk başlardaki duygularım yerini güzel duygulara bırakacak emin ol. Ona bir kardes verdigin için mutlu olacaksın onların birbirlerine gulumsediklerini görünce. Sevgiler

Unknown dedi ki...

fotagraflara bayildimmmmmm
hepsi cok cok guzel,ozel
sevgiler size

Aylin Siliğ dedi ki...

Tv, PS, bilgisayar oyununa ben de sinir oluyorum, sadece hafta sonları ve Cocuksuz misafir gelince mecburiyetten izin veriyorum.
Resimler harika bu arada. Bebek ayaklarına bayılıyorum, hele bı de tombiklerse:)
Sevgiler