18 Ekim 2011 Salı

Geniz etimize veda ederken

Hani tırnağının etle birleştiği yeri derin kesersin de tırnağın her etine değdiğinde canın yanar. Ne yanmadır o sızım sızım sızlar. Sonra tırnak yavaş yavaş uzar, acı günbegün hafifler.

Çınar'ımın kardeş sızısı da güngebün hafifliyor işte. Şu aralar daha dingin bir hayat sürüyoruz. Kısmen...
En azından Irmak'ın varlığını kabullendi. Yine ona her dokunuşu illa ki şiddet içeriyor. İlla kolunu, bacağını sıkıyor ya da o uyurken odaya girip uyansın diye bağırıyor. Sonra da" Yanlışlıkla oldu, özürdilerim" diyip suçunu bastırıyor.

Ben de onun kıskançlığını hafifletmek için bazı çözümler kullanıyorum. Bunları ayrı bir yazı olarak eklerim.
Çınar, Irmak hasta olmadan 2 hafta önce viral enfeksiyon geçirmişti. Şimdilerde hala ve hala bu hastalığın uzantılarıyla uğraşıyoruz. O enfeksiyon orta kulak iltihabına döndü. Sonra ishal, ateş vb... İyileşti derken tekrarladı. Antibiyotiklerimiz hep ishale neden oldu, bitirmeden bıraktık.

Tekrar orta kulak iltihabı, tekrar kreşten viral enfeksiyon, tekrar ishal, tekrar ateş. Sonra kulakta sıvı birikmesi ve işitme kaybı. %70 sıvı dolu olduğu ve sıvı bir türlü gitmediği için sol kulağı çok az duyuyor.
Çınar'la konuşurken yaşlı bir dedeyle konuşuyor gibi bağırıyorum. O da anlamazsa bağıra bağıra "Neeeeeeee?" diyor :))) Günün yarısı "Ne dediiiin? "Bir daha söyleeeee" lerle geçiyor.

Bu arada geniz etimiz de iyice şişti mi tam oldu. Zaten tüm bunların sebebi geniz etimiz. Burnu tıkalı ve geceleri uyuyamıyor.
Sabaha kadar bir Çınar'a koş, tekrar uyut, bir Irmak'ı emzir, altını al, gazını çıkar, hıçkırdığı için tekrar emzir, tekrar gazını çıkar. Bu arada uzun bir süre geçtiği için tekrar Çınar uyanır ve tekrar onu uyut. Olsun, olsun.... Ben şikayetçi değilim. Onları her gördüğümde, kokularını her aldığımda yeniden doğmuş gibi oluyorum. İyi ki varlar.

Fotograf: Özlem (Nilsu'lu Hayat) tarafından çekildi. Eline sağlık canımcım

Çınar'ın bu hastalıkları dengemizi bozmuştu ki 10 gündür de arada birer gün mola veren ateş peydahlandı. Geçmedi bir türlü. En son damardan 3 doz antibiyotikle çareyi bulduk. Bu süre zarfında kalabalık yerlere girip yeni bir hastalık kapmayacak ki iyileşir iyileşmez geniz eti ameliyatı olacak ve kulaktaki sıvı için tüp takılacak. Bu hafta sonuna iyileşir diye umut ediyorduk ki şimdi de öksürük başladı. Sürekli ateşten dolayı  kilot  ve atletle yatıyordu. Ateşi düştüğünde üşüdü ve hastalandı sanırım.

Bu hastalık furyasından Irmak da 15 günlükken nasibini aldı. Burnu tıkandı. 10 gündür nefes alamıyordu. Yeni geçti. 15 günlük bir bebeğin hasta olması çok ama çok üzücü birşey. Minicik burun deliklerinden nefes alamaması uyuyamaması demekti.

Ufff yazarken yoruldum................
Neyse sanırım geçti. Şimdi hayırlısıyla Çınarişkomun ameliyatı kaldı. Kreşe gitmiyor.  Sürekli evde olması beni çok zorladı. Bakıcımız yerine herşeyi benim yapmamı istemesi, emzirirken Irmak'ın yanına, kucağıma gelip akşama kadar yapışık olmamız dışında bugünlerde ev halimiz daha da süt liman.

Yok yok, 2. çocuğu düşünenler gözünüz korkmasın. Hayat eskisi kadar kolay değil ama o kadar da kötü değil.
Çok zor ama çok güzel.
Aşkın 1 iken 2 tane oluyor.
2 tane mis kokuyu içine çekiyorsun.
2 masum şey hayatının odağı oluyor.
Bu arada senin şaftın kayıyor ama olsun, yine de güzel.

21 yorum:

zühra dedi ki...

Kesinlikle 2 kardeş olmalı en az tabiki. Zorlukları tabiki var ama hepsi geçiyor. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bunları bende yaşadım. Ama zaman çok hızlı geçiyor.Herşey geride kalıyor. Sonra 3. yü bile istiyorsun.

annesininoglusu dedi ki...

olayın ozu sanırım son bolumde...

terspabuclar dedi ki...

TEK AŞKLA VE TEK KOKUYLA YETİNMEYİ BİLİCEM ARTIK NAPALIM:( BUDA ZOR AMA BEN ALMIYIM SERMİNCİM:))ALLAH İSTEYEN HERKEZE NASİP ETSİN DERİM DAHADA BİŞİYCİK DEMEM GEÇMİŞ OLSUN BICIRIKLARA

Burcu dedi ki...

Belki de en zor günleri Çınar geçirdi bu dönemde; hem fiziksel hem kimyasal olarak. Irmak bebek hep dedim kesinlikle viral enfeksiyon değildi, Arda'nın ilk 3 ayı tamamen burnu tıkalıydı, götürdüğüm binbeşyüz adet doktorun hiçbiri enfeksiyon demedi. Ama bilirim ne zordur o nefes alamazken, uyuyamazken bir türlü geçmek bilmeyen geceleri, gündüzleri.Ama bak düzene giriyor işte herşey, daha da girecek. Sadece pozitif düşün..Şu geniz etinden de bir kurtuldu mu Çınar, oooohhh çok güzel olacak herşey...

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Çok geçmişler olsun serminim.Bizimkilerde ben 4 yaşına gelene kadar beklemişler zorla ve mecbur yaptırmışlar ameliyatı .

Hangi bloğcu anne hatırlamıyorum ama bir bloğda okumuştum burun tıkanıklığı için ilaç veya sprey kullanmak yerine çok çok az karabiber koklatmayı denemiş ve işe yaramış.Tüm burun rahatlamış

Ve ilk resim müthişşş :)

AYÇA dedi ki...

Sizin evden bildiriyorum... İrmak cooook tatlı olmussss :)))

Esin dedi ki...

Şermin hepsi geçiyo,sonra bir bakıyorsun beraber oyun oynuyorlar...
Geçmeyen tek şey koşuşturman :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Geçmiş olsun Çınar'a şimdiden. Kusura bakmayın biraz alakasız bir soru olacak ama Çınar'ın saçını nerde kestiriyorsunuz? Benim de Çınar yaşında bir oğlum var ve saç tipleri çok benziyor. Ama biz bir türlü düzgün bir şekle sokamadık. Ya da saçını kestirirken nasıl tarif ediyorsunuz berbere? Belki ben de o şekilde tarif edebilirsem bizim de Çınar gibi güzel saçlarımız olur :)

flzpink dedi ki...

Ufaktan ikinci bebeğe yeşillenen birisi olarak, son kısmı dikkatle okudum:) Herhalde altından kalkılabilir diye düşündüm.
Sonra Çınar&Irmağın fotoğrafına tekrar baktım, kesinlikle altından kalkılır dedim:))
Kolaylıklar dilerim...

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Oy kıyamam çok tatlı görünüyorlar, maşallah ikisine de...
Çok geçmiş olsun Sermin. Zor günler geçirmişsiniz ama dediğin gibi onların o kokusu hepsini unutturmuştur. Umarım operasyonu da rahat ve başarılı geçer, şimdiden geçmiş olsun...
Son fotoğraf nasılda güzel bişey öyle. İnsanın bir çocuk daha yapıp aynı pozdan çektiresi geliyor :)))

esra-emir aydin dedi ki...

Maşallah maşallah bu iki kuzuya..:)
çok tatlı bunlar Sermincim.Allah daha kötü hastalıklar göstermesinde,biz böyle hastalıklarla uğraşalım.:(
Emir'in de kulağında sıvı birikimi olmuştu,çocuk doktorunun dışında kulak burun uzmanına götürdüm.üst üste 2 kez antibiyotik kullandırmıştı.(gerçektende duymasında azalma olmuştu)
umarım en kısa sürede iyileşir Çınarcık..

sevgiler

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

sermin hem tekrar tebrikler hem geçmiş olsun diyorum.
reflor şase var toz halde bi ilaç. bu antibiyotik ishallerini kesmede birebir. dr.a sorsana belki önerir.
operim o ordek dudaklı abiyi
süt kuzunu da tabi. ama çınar benim ilk göz ağrım. yerim :)

Sermin dedi ki...

Sevgili Zühra,
Blogunu inceledim de pek bir gaza geldim. Öyle hoşuma gitti ki. Yanyana yatıp kitap okudukları fotograf çok güzeldi. Gercekten de öyle mi? İnsan 3. bile düşünüyor ha!! Yok kalsın. O kadar da değil ama içimi pek bir rahatlattın sağol.

Sermin dedi ki...

Annesinin oglusu
Evet o kısım sayesinde insan zorlukların üstesinden geliyor zaten:)

Ters Pabuçlar
Bazen azla yetinmek de lazım di mi :))

Sermin dedi ki...

Burcucum,
Vallahi anlamadım ama neyse ki geti Irmak'ın burnu. Belki de üşüttüm bilmiyorum. Bilirsin ben biraz yangın aliyimdir. ben yandıkça şimdi Irmak'ı soyuyorum. Bir de evimiz çok sıcak. ince giydiriyorum sanırım.Ondan belki de. Ahh Çınarım Çınarım. İyileşemedi yavrukuşum. Az kaldı ama haftaya hepsi bitecek

Sermin dedi ki...

Elçin
İlahi :))) Karabibere güldüm. Ay o çok fena birşey. Büyükleri bile rahatsız eder, minişleri nasıl hapşurtur kimbilir.

Ayçaaa,
Ne ara yazdın bunuu :))

Sermin dedi ki...

Esincim
Aman onlar oynasınlar da yeter ki ben koşturayım. sen atlattın o günleri ne güzel.

Adsız arkadaşım :))
365 alışveriş merkezindeki MOS Kuaför'de kestiriyorum. Önceleri Rıza Bey keserdi. Şimdilerde Soner Bey kesiyor. 2 sinden de memnunum. Özel birşey demiyorum. Sadece çok kısa olmasın diyorum (yazın ki model hariç). Onlar zaten modern kesiyor.

Sermin dedi ki...

Flzpink
Valla başımıza geldi artık. kalkılır sanırım :))) ama annelerimiz zamanında 3 çocuğun üstesindne geldiyse biz de geliriz sanırım. Biraz cesaret belki de.

Emine
Sağol cnm. En kısa zmanda iyileşeceğiz umarım.

Sermin dedi ki...

Esra
Bizim bu ay saymadım ama ya 4 ya 5 oldu. her hafta yeni bir antibiyotik kullanıyoruz. Çok üzüyor bu da beni. dün yeni bir tane başlandı. sanırım bu etkili olacak gibi. sevgiler

Hülyacım,
Reflor kullanıyoruz biz de. Ama ishal yapıyor diye kesitk sonra. O yüzden etkili olmadı zaten. 3 dr aynı and gidince hepsi farklı şeyler söylüyor. Birini dinlemek lazım. Tontişi öptüm:))) Sen Ankara'lara gel haber verme emi!!!

Mayka dedi ki...

gözüm korktu ne yalan söyleyeyim zaten kaçasım var.Senin Çınar benim Rana gibi biri bitmeden diğer hastalığa sıçrıyor.ALLAH İKİSİNEDE SAĞLIK SIHHAT VERSİN.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

hepi topu 2 gece kaldık anacım. bir dahakine senin kızçe de daha buyumuş olur. söz haber vereceğim