17 Ağustos 2009 Pazartesi

Haftasonundan




Ordan oraya, ordan şuraya, Çınar peşimizde bıdı bıdı konuşup, badi badi yürüyerek gezdi bizimle haftasonu. Biz yorulduk, o yorulmadı. Gezmeyi her insan evladı gibi o da sever oldu.

Ama hala yabancıları görünce kafasını bacaklarımızın arasına sokmaktan vazgeçemiyor. Hem sosyal hem yabani bir çocuk oldu çıktı.

Sabah kahvaltı için çıkıp sadece öğlen uykusu için girdiğimiz eve gece 11 olana kadar dönmedik. Bu arada eskiden dışarıda arabasında uyuyakalan çocuk birşeyler kaçırma korkusuyla bizimle beraber cin gibi gezdi. Tabii hal böyle olunca uyku sizlere ömür. Kendini yetişkin zannedip 10-11'lere kadar oturdu bizimle.



Çok çalışkan bir oğlum olduğunu iyice anlamış oldum. Uzun zamandır gidemediğimiz haftasonu evinde, babasıyla kazma kürek bahçedeki otları temizledi, bahçeyi suladı, babasının "su tut" dediği yerlere hortumu tutup yardım etti ona, evi viledayla sildi. Arada halı da viledadan nasibini aldı.

Resimden de anlaşılacağı üzere öyle bir surat ifadesi, öyle bir çalışma azmi ve ciddiyetle yapıyor ki tüm bunları. Kafa önde, popo dışarıda, dudaklar öne doğru çıkmış, baygın bakışlar atarak.








Cumartesi akşamı Bilkent'teydik.Çınar çok seviyor orayı, bizim gibi. Sürekli gittiğimiz bir restaurantta Çeltik Kebabı yiyor, o olmazsa Fettucini makarna. Benim de işime gelmiyor değil hani. En azından severek yiyeceği birşeyler var, sıkıntı çekmeyeceğim diye rahat rahat gidiyorum. Hele ki son 1 hafta yediği şeyler, toplasam tatilde 1 günde yedikleri kadarını etmez.

Yine diyette kendileri.



Bol temiz hava aldık, yorulduk. Bu da Çınar'ın çenesine vuruyor sanırsam. Arabada giderken "efendiiim, efendim oğlum, aa evet kuş, evet araba" demekten Serkan'la muhabbet edemiyoruz. Özellikle son 1 haftadır hiiiiç susmuyor.

Sürekli birşey gösteriyor, gösterecek birşey bulamazsa da "anne, anne, anneeee" ya da "baba, baba, baba...." diye biz efendim diyene kadar 50 kez tekrar ediyor. Efendim dedikten sonra da kendince birkaç birşey anlatıp ardından tekrar anne, baba seremonisi devam ediyor.

Bizi kendi aramızda hiiiiiç konuşturmuyor. Sadece yabancı birisi varsa susuyor.





Bir de Balım Bebeği gördük hafta sonu. Kendisi annesinin karnındayken babamız tarafından kertilmişti oğluşuma. Karın kertmesi yani.

Özlemişim minik bebek sevmeyi, kucağıma almayı. Çınar'dan sonra kucağıma aldığımda sanki ona zarar verecekmişim hissi uyandırdı. İnsan hiç mi hiç hatırlamıyor o günleri. Derlerdi de inanmazdım, doğruymuş.

Resmen abi olmuş artık Çınarişkom. Bebek mebek değil dana kadar çocuk valla.Bebiş dememeye karar verdim zaten o günden sonra.


Yaz bitiyor sanırsam. Bugünleri arayacağız 1 ay sonra. Bu yüzden iyi değerlendirmek lazım bu güzel havaları.
Zaten yaz yeni geldi Ankara'ya. Geç bulduk sıkı sıkı yapışmak lazım güzel havalara.








Posted by Picasa

19 yorum:

Burcu dedi ki...

Benim içi güzel, dışı daha bi güzel arkadaşım, resimler süper... Siz şu hafta sonu evinizi bi güzelleştirin iyice bi herşeyi tamamlayın, o zaman gelcez biz Ardişkoyu da alıp. Hazıra konmak istiyoruz da!! Hayır Arda da temizlik konusunda Çınar'a çok yardımcı olur, Volkanla Serkan yemek yapar biz de başlarında kötü polisler olarak denetleriz.. Ramazan da geliyor.. Bi Hacivat-Karagöz mü yaptırsak temizlikçilere?

Ayça dedi ki...

Oy oy oy Çınar kolay gelsin. Amma da işin var yafu. Sermin, Mert de bizi konuşturmuyor. Asla babasıyla iki kelime laf edemiyoruz! Geçenlerde kararlıydık konuşmaya, hiç ilgilenmedik bilerek. İlgimizi çekebilmek için yapmadığı şey kalmadı. En sonunda ben çisimi yapoguuuummm dedi ve bilerek salonun ortasına koyverdi. Hadi gel de ilgilenme! Ciniviz valla bunların hepsi.

Evin dedi ki...

Burcuya katılıyorum Sermin. yani evin işlerini tamamen bitirseniz de gelsek artık;)
Çınarın bodyde bi hata var yalnız; oraya "mummy" de yazdırmak lazım; annedeki güzelliği hesaba katmamış tekstilciler, ayıp walla:)
balım da çok şekermiş. şeker diyince amaa: dün ne tatlıydı çınarişkom yaa. nasıl güzel sevdiriyor kendisini. bir de şu sabancı dudağı yapışına bittim, çok şeker karaoğlanım , maşallah
iyi ki varsınız..
öpüyorum

Sermin dedi ki...

Burcucum aslında yapacak şey çokmuş gibi görünüp hiçbirşey yapamıyoruz. gidip yerleri sil tozları al ayağını uzat temiz havayı içine çek. pek eşya falan olmadığı için :)gidelim beraber çok keyifli, dinlendirici oluyor. ramazan geliyor ama nasıl yapcez?? (iltifatlar için de sağol cnm benim :))

Sermin dedi ki...

Ayça Mert tam cinmiş. nasıl biliyor zayıf noktanı. siz misiniz benimle konuşmayan al sana diyip cezalandırmak bu olsa gerek... :)

Sermin dedi ki...

evincim aynısının mumuy'li olanı da var am aonda i get my good looks from mummy yazıyor. ehe :) akşam sana kur yapışına hayret ettim yoks amümkün değil biri onu öyle sevecek de ağlamayacak, kafasını bacaklarımın arasına sokmayacak.
tanıdı galiba. arkadaşımın annesi bu dedi bence..

AYÇA dedi ki...

:) Yardıma ihtiyacınız varsa temizlik falan Demir gelsin süper yapar :) Bencede artık bebeklikten çıktıklar ya bebeğim var diyince herkes gülüyor bana.Hala bizim için bebekler ya.
Bu arada adet yerini bulsun ödülün var :)

Eren Derin dedi ki...

Kolay gelsin Cinar sana ;)) Bir viledaci da biz de var. yerleri siliyor önlügüyle, sonra ayni bezle televizyonun tozunu aliyor. sonra da agzini siliyor :)))
Annesi tulumlarina da hayranim Cinar'in :)) Cok rahat, tam yazlik!!

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

canım benimki iyice cool bir yakışıklı olmuş:)

bu temizlik olayı ne olacak bilmiyorum kuzumun :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

tulum babalar günü hediyesi miydi :) çok şeker...
bir minik peyzaj mimarı yetişiyor sanırsam. tuna da aynı ciddiyetle ben yemek yaparken izliyor. sanırım aşçı olacak. bence bunlar ilerde bahçeli bir restoran açsınlar. biri mutfakta biri bahçede mutlu mesut çalışırlar. gelen müşterileri seninki dudakalrını uzatarak, benimki de kaşlarını kaldırarak karşılar..

banu dedi ki...

Sermin... Bizim ki de pis pis diyor sonra koşup bezi getiriyor. Başlıyor silmeye... Bu işi özellikle evde kayınvalidem falan varken daha çok yapıyor. Tüm foyamız ortada... Hülya'nın restoran fikri iyi de acaba bir de yavaştan hepsini bir araya toplayıp gündeliğe mi götürsek :)

Sermin dedi ki...

Ayça hani anelerimizin gözünde biz hala çocuğuz ya aynen o hesap onlar da hiç büyümeyecekler.

Sermin dedi ki...

Meltem aynen Çınar da mutfak beziyle tozları alıyor, yeri siliyor sonra da ağzına alıp gözlerimin içine bakıyor.
o tulumlar o kadar rahat ki, sadece onlarla tüm yazı geçirebilirmişim diğerlerine gerek yokmuş. mothercare bu işi biliyor.

Sermin dedi ki...

elçin saçlar uzadı eski formuna döndü, tarz oldu benim ki!!

Sermin dedi ki...

hülya gülldürdün beni "kaşlarını kaldırarak karşılar" yazmışsın ya. ay severim ben onun küçük emrah kaşlarını.

Sermin dedi ki...

banu gündelik fikri gayet güzel. topluca yaparlar birine vileda, birine bez ver. hem dağıtır hem silerler :)

Limonlu Turta dedi ki...

Temizlikçi ekibine ıslak mendil manyağı kızımı da ekleyebilirsiniz. Yalnız takılmış plak gibi -aynen Cıvamın yaptığı gibi yani- arka arkaya 15-20 kere annne annne deyip bir orayı bir burayı silmesi dikkat dağıtır mı bilmem:)
Pek özledik sizi, en kısa zamanda bi ayarlasak ta hep birlikte görüşsek ne iyi olur.
Öperiz,
ç.-s.

Sermin dedi ki...

çiğdem biz de özledik valla. hem de çok. çok merak ediyorum buluşmalarda ne yapacaklar hepsi bir arada.

Unknown dedi ki...

anniiii aniiii :) yerim onu ya hala gözümün önünde serserinin o dudakları :))