13 Ocak 2009 Salı

Yaşaşıın Özgüyüm Aytıkk!!

1 haftadır sabahları yatağın içinde otururken buluyoruz Çınar'ı. Uyanıp oturuyor, kendi kendine konuşuyor. Uzun bir süre devam eden konuşmasına karşılık kimse gelip onu almayınca bağırmaya başlıyor, beni alıııııın der gibi. Bi zahmet kalkıp bakıyoruz, yatağın içinde şapşirik şapşirik oturmuş bakıyor.

Sonrasında bıraktığımız yerde hemen yüzüstü dönüp, ayaklarının üstünde popo havada köprü yapıp, oturma pozisyonuna geçiyor. Altını değiştirirken de dahil. Zaten savaş haline dönüşen bez değiştirme zamanlarımız şimdi daha da zorlaştı. Eline vazgeçemeyeceği birşey vermediğim taktirde kaçmaya çalışıyor.

Bu, yatarken oturma pozisyonuna geçme durumunu kendince geliştirip, bugün emeklemeye dönüştürdü Çınarişkom. Şimdi durdurabilene aşkolsun. İlk önce kendine güvenemiyor. Bayağı bir düşünüyor. Popoyu kaldırıyor, ellerinin üstünde köprü yapıp, vazgeçiyor. Sonra birden gözünü karartıp, robot gibi kendince emekliyor. Birkaç güne bayağı bir hız kazanacak gibi.

19 yorum:

Limonlu Turta dedi ki...

Sermincim,
Valla ben o popoyu, yüzüstü konumunda olunca iyice şişen yanakları yerim. Biz de Selin'i yatağın içinde oturur bulurduk. İlk emekleme çabaları da, ayak hareketleri filan neredeyse aynı. Yalnız bizim kız biraz garantici ve temkinli olduğu için uzunca bir süre düşünüp, kendince hesap kitap yapıp öyle başlamıştı emeklemeye.
Şimdi evin içinde tam gaz, tutabilene aşk olsun. Gözünaydın ve bundan sonrası için kolay gelsin şekerim.
Öperiz,
ç.-s.

Unknown dedi ki...

o ördek ağızlıyı yerim ben nasıl da tarz emeklermiş :)
yanaklarını her gördüğümde de Rengin in küçüklüğü aklıma geliyor onun da yanakları dökülürdü :)

Adsız dedi ki...

canım benim ya.. ben anlamıştım geçen görüşümde çok yakında emekleyecek Çınar'mız diye... Bir başladı bundan sonra tahmininden çok daha hızlı hızlanıyorlar... Aferin bizim damata :)

Burcu dedi ki...

O popoyu yirim ben, bizim oğlan da her popoyu dike dike emeklediğinde dayanamaz şap yapışır, ısırırdım, hala da öyle. napıyım dayanamıyorum köprü vaziyetinde minicik popolarla çok sevimliler yaa.. Bi de önünde ulaşmaya çalıştığı şeyi alıp biraz daha ileri atınca bi kızıyorlar ki sorma.. Cır cır kavga ediyorlar :)) Zor işleri zoorr.. :))

Naile dedi ki...

Ay canım benim, tebrikler Çınara! Videoyu işyerinde izleyemiyorum ama evde izlemek için sabırsızlanıyorum :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

nasıl da gözümüzün önünde büyüyorlar, değişiyorlar. b arada ufaktan ayağa kalkma çabaları da var sanırım

Adsız dedi ki...

çok şeker.benimkiler hiç emeklemediği için nasıl başlıyolar emeklemeye bilmiyordum.kalksammı dizlerin üstündemi dursam şeklinde.
sevgiler

Sermin dedi ki...

Teşkürleeer :)) Topallaya topallaya gidişi komik ama di mi.

Hülyacım ayağa kalkmaya oturduğu yerden değil de biryere tutunarak çalışıyor ama başaılı değil. Ona daha zamanımız var.

Derya hoşgeldin.Zaten emekleme illa ki beklenen bir gelişim süreci değil. ben açıkcası Çınar'dan beklemiyordum, biraz tembel sanki. Yürümemiz de yaşından sonra olacak gibi. Sağlıklı olsun da elbet yürür giderler.

Belkıs dedi ki...

çok tatlıı.. bizim kız emeklemediğinden bayılıyorum böyle emeklemelere
Bu arada tarzınada bayıldım süper :)

gezicini dedi ki...

aa ne güzel bravo bizim Çınar'a! bizim hiiiç öyle emekleme gibi niyetimiz yok. senin oğlan bence çok çevik ve hareketli, inşallah böyle devam eder.
maşallah annesi, maşallah!
sevgiler
gorki

Merve dedi ki...

Masallah cinara...
bi oglanlar biraz gec kavriooo galiba Ablamin kizi 7 aylik catir carir emeklioo kizlar daha mi erken ogrenio ne?... Bizimki de bi kac gundur sadece halinin ustunde emeklioo tasa gelince yatiodu ama bu sabah artik her yerde emeklioo tabii kendi stiliyleee yavas olarakk:)

aybike dedi ki...

maşallah Çınar'a.Çok tatlı emekliyor.Hasan Eren ilk emeklemeye başladığında yerde sürünerek gidiyordu.Ben emekleyen çocuklara bayılırım Hasan Eren ne zaman normal emekleyecek derken en sonunda muradıma ermiştim.Ne güzel heyecanlar bunlar.Sonra yürümesi için aynı heyecanları duyuyoruz.Zaman öyle çabuk geçiyorki heran yeni şeyler..Çook çabuk büyüyolar yaaa:(

sevgiler..

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

sermin yok bu çocuğu yiyip bitiricem ona göre şimdiden anlaşalım seninle :)

onun o totosunu yerimmm ben

o görüntüdeki nefesinin sesine bayıldım

Rahsan Collyer dedi ki...

Çok tatlı bir oğlun var Sermin, maşallah. Mina'dan 4 ay büyük Çınar. Yakında ayaklanır bu kerata, durum öyle gösteriyor.

Sevgiler...

Sermin dedi ki...

Görkem bugün konuştuğumuz gibi hiiiiç acle etme boşver tadını çkar.

Sermin dedi ki...

Rahşan merhaba. 4 ayda neler oluyor bak gör. şu anda en rahat dönemlerindesin. sevgiler. öptük

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

merhabalar,çınarı uzun zamandır takip ediyordum,malum aramız az, çınardan 4 gün büyük yasmin su. ama maşallah çınar nekadr güzel gelişiyor. biz henüz emekleyemiyoruz yasminsu çınarı çok seiyor annesi,sizde gelin bizim bloğa,yeni açıldı kuzumunkide. öpüyoruz çınarı. (babamız duymasın öptüğümüzü) :))

Sermin dedi ki...

yasmin su hoşgelmiş blogumuza. hemen geliyoruz ziyaretinize.

Sermin dedi ki...

yasmin su hoşgelmiş blogumuza. hemen geliyoruz ziyaretinize.