30 Aralık 2008 Salı

Küçüklerden büyük diyaloglar

Bebeişler 2.kez buluştu. İlkinin üzerinden 1,5 ay geçti ve bu sefer daha farklıydı iletişimleri. Geçen seferkinden en belirgin farkı daha çok ağlama sesi duyduk. Bunun sebebi de daha bilinçli olmalarıydı. 1,5 ay önce biri bebişlerin elinden oyuncağını alınca öööylece bakıyordu, şimdi ise bağırıyorlar, olmadı ağlıyorlar. Bu iyiye işaret aslında :)

Bir de bu sefer şarkıları, parmak oyunlarını gerçekten dinliyorlar. Bunların hepsini Mira bizden büyük olduğu için geçen sefer de yapıyordu. Şimdi ise o çok anlar anlar bakıyor. Ha bir de geçen seferden ipuçlarını verdiği oğluma olan ilgisini, bu sefer boynuna atlayıp sarılarak kesin kes ortaya koydu ehe :))) Çapkın kız Mira.

Off ya sıkıldım gelseler de oynasak!
Boşver yaa biz oynayalım, onların geleceği yok. Al sen bunu tut, ben halkayı takiiim.

Naber dostum, özledim seni görüşmeyeli. Gel sana sarılayım şööle bi.

Sen de görmeyeli bayağı büyümüşsün haa. Hey ağzında birşey mi var senin? Ne çok yemek yiyosun sen de yaaa. Cık cık cık...
Ver dedim sana şu Hıncal Uluç fularını. Annem çok beğendi, git boynundan al dedi. Hıh!!
Onu alamadım bari çorabı götüreyim. Bakııııın işte çıkardım.
Dayanamayacağım işte öpeceğim. Gel bakiiim sen buraya. Muck muck...
Annneeeeeeeee! Yaaaa Mira beni öpüyoooooooo..
Ohhh ya arkamı döndüm, kurtuldum Mira'dan :))
Uff bu bebek arkadaşlar da ne sıktı ama.Şurda kendi kendime oynamak eeen güzeli.
Bak Çınar bak ağzını böyle açacaksın yemek yerken.
Amaaaan ne açıcam ağzımı. Zaten yemeğimi de yemedim açım yine. Dur şunu yemeye çalışayım, belki karnım doyar.
Selin: Yaa niye herkes kavga ediyor. Benim gibi güleç birini bile ağlattılar ya pes yanii.

Arda: Ühüüüüüüüüüüüüüü yeter ya gidin artık uykum geldi beniiiiim.
Çınar. Şşşt oğlum Arda ağlama len. Bak ben ağlıyor muyum?
Selin: Amaaan bak biri daha ağlıyor. Dur arkamı döneyim de mutlu ruhumu bu ağlancalarla karartmayım.
Mira:Ben büyüğüm, ağır ablayım. Hiiiç takılmıyorum bu bebişlere.
Yiğit: Aman yaa nerden geldim şurayaaa. Üffff!!!

Heyyoooo bitiyor sanırım bu da kapanış fotosu herhalde. Yorulmuşuuuuzz yafuuu.




Posted by Picasa

11 yorum:

Burcu dedi ki...

İlahi öldüm gülmekten :)) Çok komiktilerdi ama hakikaten... Bu arada o fularda çok akloım kaldı bugün CEPA'da mothercare, panço, kanz, joker derken heryere baktım yok yok yok.. nereden bulursun yafuu şöyle ilginç şeyleri.. Bitek Tchiboda vardı ama dandik bişidi almadım, ben seninkinden istiyom!!! :)

Adsız dedi ki...

Hakikaten superlerdi bu sefer, birbirlerinin daha bir farkına vardılar... Gerçi Mira'cım bir önceki buluşmada da Çınar'a göz koymuştu ya neyse oğlan da elimizde büyüyor diyor sesimizi çıkartmıyoruz :)

Sermin'cim oğluşun çok şanslı senin gibi harika bir annesi olduğu için... Hepsinin seni pür dikkat dinlemeleri izlemeleri büyüdüklerini nasıl güzel gösteriyor.

Bu buluşmaları daha sık tekrarlasak... en azından bir daha arayı bu kadar açmasak. çok uzun saatlere veya özel bir organizasyona gerek yok. Sadece oynamaları için bir kaç saat bir araya gelmeleri yeterli...

gezicini dedi ki...

sevgili Sermin,
Çınar cidden çok şanslı, senin gibi bir annesi olduğu için.bizimle oynadığın oyunlar için çok teşekkür ederiz.
senin oğlan pek bir yakışıklı ve cool annesi. bahtı açık olsun!
güzel fotoğraflar için de teşekkür ederiz !
sevgiler
gorki

Sermin dedi ki...

Burcucum alıyım sana da. O gün dedim ama duymadın sanırım. C&A'den almıştım. Bugün gideceğim kalmışsa alıyım Arda'ya da.

Sermin dedi ki...

Banucum ben de aynı şeyi Mira için düşünüyorum. O da çok şanslı bir bebek bu kadar yaratıcı bir annesi olduğu için. Aslında oradaki tüm bebişlerin şanslı olduklarını düşünüyorum ki onlarla uzun uzun ilgilenen en azından onlarla oyun oynayan anneleri var.
Çiğdem'den sonra bize gelin daha sık yapalım. Hem bize de sosyal faaliyet oluyor.
Öptük gelini.

Sermin dedi ki...

Görkem sana da teşekkür ederim. Öğreteyim siz de oynayın parmak oyunlarını bebişlerle. Bu arada o gün söylemeyi unuttum Yiğit çok büyümüş, kilo almış maşallah.

Sermin dedi ki...

Görkem sana da teşekkür ederim. Öğreteyim siz de oynayın parmak oyunlarını bebişlerle. Bu arada o gün söylemeyi unuttum Yiğit çok büyümüş, kilo almış maşallah.

aybike dedi ki...

Maşallah ne kadar da tatlılar öyle..
Bence de Çınar çoook şanslı.Senin gibi bu konuda uzman olmayı çook isterdim.Bize de öğretsen şu parmak oyunlarını.Ayrıca oyunlarla ilgili yeni yazılar yazabilirsen çok sevinirim..
sevgilerr

Sermin dedi ki...

Sağol Aybikecim. Fırsat buldukça yeni oyunlar yazarım size. Parmak oyunalrını internetten bulabilirsin aslında. Ayırca cdler de satılıyor.
öptüm

Limonlu Turta dedi ki...

İki gündür yorumlar sayfasına giremediğimden ve de kızın göz akıntısı aklımı aldığından yazamadım. İlahi Sermin, ne güzel diyaloglar yazmışsın öyle. Bayıldık gülmekten, okurken. Ben de Çınar'ın çok şanslı bir bebek olduğunu düşünenlerdenim. Bu işin eğitimini almış olman elbette büyük bir etken ama sanırım bunu da sen seçtin yani bilinçli bir tercihti. İnsanın kendine uyan işleri yapması çok önemli. Bebişlerimizin bu sefer daha bir bilinçli oldukları konusunda aynı fikirdeyim. Ay çok uzattım, seni ve Cıvamı yanaklarından öperim.
ç.
Not: Eğer 24'üne kadar beklemeyelim derseniz daha erken bir tarihte de toplanabiliriz. 24'ünde Selin'in doğum gününü yine birlikte kutlarız.

Belkıs dedi ki...

İşte eksikliğini çoookca hissetiğim şey budur. Arkadaşların çocuklari ile çok fark var bizim aramızda. Oyun gurupları aradım yok yok yoookk :(
Süpersiniz..
Sevgiler.