27 Aralık 2008 Cumartesi

Çay Kaşığı



"Bir gece yatağında uyuyan tatlı bebiş uzaylılar tarafından kaçırılır ve yerine aynı görünümde olup ama huysuz mu huysuz bir bebek koyarlar. Bebeğin annesi o gece sabaha kadar uyumanın verdiği mutlulukla "herhalde uykuları düzene girdi"diye düşünür. ne bilsin ki o fırtına öncesi sessizlik olsun.

O gece huzuuuurla bebeğini yatırır ve yarım saat sonra 3 gün sürecek olan kabus başlar. Allahım, yarım saatte bir, saat başı uyanır. Eskiden uyanınca pışpışlanıp uyuyan bebek, o gece bas bas bağırır. Hafif de ateşi vardır. Gün içerisinde de aynı huysuzluk devam eder. Baba perişan işe gider, anne perişan evde mücadaleye devam eder."

:(( Bu bebek Çınar. Ama sanırım bebeğimi geri getirdiler. Öyle umuyorum.

Ne oldu bebeğime anlamadık. Önce diş dedik doktoru aramadık, baktık diş değil. Arada sırada biryeri acır gibi ağladı 2 gün boyunca. Herşeye huysuzlandı ki Çınar normalde çok huzurlu bir bebektir. Öyle gün içinde ağladığı pek görülmez ( bazen uyku saatleri dışında).
Dün doktorunu aradık "boğazı ağrıyordur, calpol verin sakinleşmezse getirin" dedi. Biraz işe yaradı. İlaçtan nefret ettiğim için mümkün olduğu kadar ilaç vermek istemiyorum Çınar'a. Dün ilk kez ilaç içti. Keşke daha önceden verseymişim, neresi ağrıyorsa azap çekmezmiş.

İlk gün öğleden önceki uykusunu uyumayı reddeti. Uyudu, uyandı, uyudu, döndü, uyandı. salıncağında sallarken uyuyakaldı, yatağına yatırınca yine uyandı. Bu 2-3 kez tekrar etti. En sonunda o kazandı, aldım yatağından. Öğleden sonraki uykusu da aynı şekildeydi. Yine o kazandı. Yine yatmadı. Bu arada o uyusun da ben de uyuyayım diye gözüne bakıyorum, ağladım ağlayacağım.



Baktım uyku yok, keyfimiz yerine gelsin diye boğuşmaca oynuyorduk. Şöyle bir sarıldım, elimi sırtına attım aaa bir baktım sırtında sert birşey. Tanıdık birşey gibi ama atletinin altında nasıl olabilir diye benzetemedim de. Bir soydum ki sırtından bir çay kaşığı çıktı. :)))


Şimdi buna gülmeli mi, ağlamalı mı bilmiyorum. Dikkatsiz miyim ben? En geç sabah girmiş olabileceğini tahmin ettiğim o kaşıkla oğlum en iyi ihtimalle sabahtan, en kötü ihtimalle geceden beri yaşıyordu. O kadar kucağıma aldım, altını değiştirdim nasıl farketmedim, anlamadım.


Tabii bir de o kaşığı oraya nasıl girdiği sorusu mevcut. Kaşıkla oynamayı sevdiği için hep oyuncaklarının arasında bir tane bulunur. Oynarken bir şekilde kaçtı sırtına sanırım. Altını alırken kaşığın üstüne yattı ve ben onunla beraber bağladım diyeceğim ama asla alt açması olmadan altını temizlemem.

Cevabı olmayan soruları geride bırakıp, bunu da ileride güleceğimiz bir anı olarak hafızamıza yazdık bile.

Not: Oğluuuuuuuuuuuuuuuuuum geri geeeeeeeeeeeeeeelll!


17 yorum:

Adsız dedi ki...

Allahtan çatal bıçak sevmiyormuş:):) Hiç unutmayacağım bu yazdığını.

Adsız dedi ki...

Sermin, okurken gülmekten gözümden yaş geldi :) bu çay kaşığı hikayesi hakikaten unutulmaz bişi olmuş :)

Uyku mevzuunda... umarım o uzaylılar Çınar'ı geri getirdiklerinde Mira'yı da unutmazlar :)

Önemli olaylar (emekleme-diş çıkartma-yürüme vs...) huy değiştirdikleri söylenip duruyor. Huyunun ne zaman düzeleceği konusunda ise bir şey duyamıyorum. Mira'nın saat gibi olan uyku düzeni 7 aylıkken emeklemeye başladığı zamanda yavaş yavaş bozuldu. Biraz dirensem de o benden dirençli çıktı. Şimdi yeni bir düzen tutturdu :) kendi odasında yatağında uyumaya başlıyor. Sabaha doğru basıyor yaygarayı. Emzirmek pıspışlamak fayda etmiyor. Dayanamayıp yanımıza alıyorum. Bizim yatağa girince bize sarılıp uyumaya devam ediyor... ne diyeyim pek de şikayetçi değilim bu durumdan :)

Burcu dedi ki...

Sermin var ya öldürdün beni gülmekten ilahi.. :)) hele sırtından ne çıktığı kısmında çay kaşığı demeden önce dehşete kapıldım, böcek falan diiceksin diye.. Sonra da başladım kahkahalara :)) İnşallah en kısa sürede eski sakin Çınar geri döner annesi, bıcırıkı öperim, öpücem de en kısa zamanda :)

Merve dedi ki...

euehuhee çok güldümm...Okurken çay kaşıgını yuttu sandımmm megersem sırtına kaçmışşşş:)
Umarım huysuzlugu cay kasıgının batması yuzundendır..Çay kasıgının bulunması ve yok edılmesı sayesınde rahatça uyuyabılırrr.

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Uykuları inşallah düzene girer annesi üzülme sen:) Ara ara Nazlı'da da oluyor aynı şey. Sabır gerekiyor. Bu arada çay kaşığı da gerçekten ilginç bir durum olmuş doğrusu:)

gezicini dedi ki...

oh aman geçmiş olsun yahu. ben de korktum bişi çıkıcak diye sırtından.
acil uykular dilerim...
sevgiler
gorki

Naile dedi ki...

Ay Sermin Allah yardımcın olsun böyle huyları değiştiği huzursuzlandığı zamanlarda çok zor oluyor. Biz de geçen hafta yaşadık buna benzer.

Sermin dedi ki...

:))) biz de ailecek çok güldük. kendime de ceza olarak sırtımda bir yemek kaşığıyla tüm gün gezme cezası verdim.

Sermin dedi ki...

geldi geçti o huzursuzluğu. bir sıkıntısı vardı ama bilemedik. Banucum mira da geri geldi mi :)))
biz şimdilik 3-4 kez uyanıyoruz maximum. artık buna da şükür diyelim beterin beterini görünce.

mummy dedi ki...

Ece de bayılyor çay kaşığıyla oynamaya..Hatta elinden aldığımzda ağladığı oluyo o derece..Ama bir vukuatımız yokşimdilik...Aman oluyor öyle ufak dikkatsizlikler...Allah beterlerinden saklasın..

Öptük yakışıklıyı..

mummy dedi ki...

Ha bu arada ta ne zaman sormuştum sen de cevap vermişsin geri dönemedim evet ben de öğretmenim..Lisedeyim ben...Eşim de özel eğitimde zihinsel engelliler branşında o nedenle sordum...İşiniz çok sabır gerektiriyor gerçekten...Allah yardımcınız olsun...Sevgiler..

siyap dedi ki...

:)) ilahi diyemiycem çünkü ben de bir keresinde toka bulmuştum ceren'in badysinin içinde...böyle şeyler oluyor.

ceren de bu aylarda biraz değişmişti biz dişe bağlamıştık gerçekten de dişti,inşallah en kısa sürede geri gelir eski çınar.
sevgileeer...

Unknown dedi ki...

o kadar çok güldüm ki okurken hey Allahım yaaaaa :) bak hala gülüyorum kızım senden korkulur hayır daha bakışlarınla oturtma kısmı var ilerde hayatında :)
hehehehehhhhe

Sermin dedi ki...

Mummy sağol eşine de kolay gelsin zor işimiz ama sevince güzel.

Ya Serap hani diş miş yoook. gerçi düzeldi biraz uykumuz. o gelip geçii birşeymiş.

Sermin dedi ki...

funda gül sen gül :P hele bi gelsin o dönemler görürüz zeytinyağlı oturtmayı ;)

Esin dedi ki...

Şermin bu huy değiştirmeler sürekli oluyor.Ömer bu aralar üşüttü,gene huysuzlanmaya başladı.
Tabii bende küçük ağlak canavarımla mücadele içindeyim.
Alah hepimize kolaylık versin.

Sermin dedi ki...

Geçmiş olsun esincim. oluyor evet hastalanınca huyları değişiyor sonra toparlayana kadar canın çıkıyor, en baştan. acil şifalar ömer'e.