16 Kasım 2008 Pazar

Mr. Çınar





Teyzesinin doğumgünü şerefine taktık, takıştırdık ana oğul. Oğlum çekti gömlekle kravatını, canti canti eşlik etti bana. Önce inceledi boynundan sarkan uzantıyı, çekti çekiştirdi. Koparamayınca savaşmaktan vazgeçti.
Erkekime bu güzel kravatı ve ayrıca papyonu taaa Antalya'lardan alıp, getiren Sardunya'ya da Çınar adına teşekkür ederim.

Çınar bu 1 haftada çok değişti. Hızla büyüyor ve ben hızına yetişemiyorum.

Gel-gel yapmayı öğrendi. Her akşam camın önünde dışarıyı seyredip, babamızı beklerken" gel oğlumun babası gel gel" tekrarları sonucunda bir baktım o da gel gel yapmaya çalışıyor. Bir yandan da elini seyrediyor :)) Şimdi akşama kadar sürekli gel-gel çalışmaları yapıyor. Bir de birşeyi istediğinde "ver" anlamında kullanıyor bu işareti. Kucağa alınmak istediğinde de uzaktan bize gel gel yapıp kollarını bize uzatıyor. Gel de alma!

Gitmek istediği kişinin kucağına doğru atlıyor. (Bunu sabırsızlıkla bekliyordum.)

Heceleri çok çeşitlendi. Sürekli konuşma halinde.

Karşılıklı top oynuyor. Topu tek eliyle tutup bana doğru atmaya çalışıyor ama yana doğru gidiyor.

Adımlamayı pek beceremiyordu. Kollarından tutunca yavaş yavaş adım atmayı öğrendi.
Emekler gibi pozisyonlayınca öyle kalıyor. Hiiiç kımıldamıyor. Ne yapacağını şaşırıyor sanki biraz. Şimdi yavaş yavaş poposunu ileri geri oynatıyor.

Nesneleri kutunun içinden tek tek çıkarıyor ama içine henüz koyamıyor. Bunun için daha erken zaten. Karşılıklı oturup kutudan küpleri çıkarma ve "ver "yönergesine uyma oynuyoruz. 10 yıl süresince öğrencilerimle her gün defalarca kez çalıştığım nesneleri kaptan çıkarma, doldurma etkinliğini Çınar'la yapmak bir garip geldi.

Milyonlarca kez çalıştım, milyonlarca kez elime aldım o kutuları. Mağazaya gidip de o içiçe geçen kutuları, sallabaşı, küpleri, şekil kutusunu görünce içim daraldı. Oyuncak gibi gelmiyor onlar artık bana. Seviyorum mesleğimi ama o kadar çok tekrar gerektiriyor ki engelli bir çocuğa sıfırdan yeni şeyler öğretmek, evde materyalleri gördükçe tekrar tekrar yaşıyorum seansalrı. İçiçe koymaya çalışıyorum kutuları, kutunun içine koyduğum bir nesneyi aylarca çıkarttırmaya çalışıyorum öğrencilerime, tuturmaya çalışıyorum sallabaşın halkasını, 2 küpü üst üste koymak için onlarca tekrar yapıyorum.

Çok zevkli, çok tatmin edici, hele ki verdiklerini almaya başladığında tadından yenilmiyor bu iş ama aynı şeyleri yıllarca her gün, farklı çocuklarla da olsa tekrar etmek sersemletiyor insanı. Bir süre sonra sen de rezim çizeceğin zaman çöp adam çizmeye, bulaşık yıkarken "kırmızı balıııık gööölde" diye şarkı söylemeye başlıyor hatta bunu kanıksıyorsun.

Normal gelişim gösteren çocuklar hep çok zeki gelmiştir bana. Halbuki normal sınırlar içerisinde becerilere sahip olmakla ne kadar da şanslılar,bu azınlıkmış gibi görünüp ama bana çoğunlukmuş gibi gelen "farklı gelişim gösteren çocukların" arasında.

Çok şanslıyız çooook. Her gün dualar ettim hamileyken. Sadece "normal, sağlıklı" olsun dedim. Allah'ıma binlerce şükür dualarım kabul oldu ve onunla oturup kutunun içinden nesneleri çıkarmak bana gerçekten çok garip geliyor. Verdiğini hemen öğreniyor ya, çok güzel bir duygu bu.
Ben hala her gece dularımda tüm farklı gelişim gösteren çocukların yaşıtlarının gelişimlerini yakalaması ve aillerine güç kuvvet vermesi için Allah'a dua ediyorum. Çok güzeller...Çok sevgi dolu, verdiğin en ufacık ilgiye, sevgiye karşılık veren çocuklar onlar.

Çıkamadıkları merdivenleri bir an önce pıtır pıtır tamamlamlar umarım.

24 yorum:

ELÇİN dedi ki...

bu resimlere resmen bittimmm:)

bu nasıl bir yakışıklılıktır.o kravat içimi eritti

allah nazardan saklasın

öpüyorum :)

Sermin dedi ki...

Sağol Elçin. sen bir an önce evlen bi kız doğur da yakışıklı damadın olsun

Esin dedi ki...

Kravat süper yaa,çok yakışmış çınara.Çok yakışıklı bir delikanlı olmuş.

ELÇİN dedi ki...

sermincim zaten sırf senin yakışıklıyı almak için evlenip kız yapmam şart oldu :)

en büyük isteğim bir kızmın olması

yahu ben bu oğlanı sevmekten benim kıza bırakmam ki hiç :)

Adsız dedi ki...

hastasıyım. başka da lafım yok:)

Sermin dedi ki...

:)) sağol eisncim. kravat takınca gözüme kocaman gözüktü.

elçincim ben fena kaynana olurum ona göre.

Sermin dedi ki...

Denizcim tekrar teşekkür ederiz hediyelerine.

ELÇİN dedi ki...

olsun canım hiç sorun değil çınar her şeye değer :)

birisi anlatmıştı bir kaynana gece gelini ve oğlunun arasında yatıyormuş her gece ...inanamamıştım ya buna :)

Naile dedi ki...

Ne kadar da yakışıklık olmuş Çınar, maşallah Rabbim nazarlardan esirgesin. Sağlık konusunda da çok haklısın, ben de hamileyken sürekli dua ederdim. Şimdi Erdem'in ağlamaları beni her nekadar bazen bıktırsa da, arada şikayet de etsem (biliyorum hiç şikayet etmemeliyim ama o kadar çok ağlıyor ki!) şükrediyorum Allah'a zeki bir oğlum var diye.

Adsız dedi ki...

çok güldüm bu kravatlı resimlere... Maşallah:) kocaman çocuk gibi çıkmış...

Sermin dedi ki...

Yuh ademek istiyorum Elçin. O sadece kaynanadan değil erkekten kaynaklanıyor bence. O da annesi olmadan yapamoyordur. gerçi erkeklerin çoğunda böyle bir yatkınlık var ama bu biraz abartı ötesi olmuş.

Naile ne olursa olsun şükretmek lazım. hep ama hep. neler var neler.

Ee büyük tabii beni oğluşum Banu teyzesi.

Unknown dedi ki...

uykusuz yakışıklıya ölürüm bi de uyu be oğlum bak büyüyorsun işte uyursam büyüyemem diye mi düşünüyorsun acep :))

Mısır Patlağı :) dedi ki...

:) Resimler çok tatlı ana oğul taktık takıştırdık demişsin oğulu gördükde ana nerede : )

Burcu dedi ki...

Ay çok büyümüş çok yakışıklı olmuş Çınar göreyeli. ben çok ösledim Sermin Çınarı (sizi de ösledim canım)en yakın zamanda görüşelim lütfen...

Merve dedi ki...

ayy maşallah çok tatlı olmuş,çok yakışmış kravat:)

aybike dedi ki...

Merhabalar;
Bugün keşfettim blogunuzu ve tek kelimeyle bayıldım Çınar beye.Allah nazarlardan korusun.Tütütütü maşallah.
sevgilerrr...

Sermin dedi ki...

sevgili mısır patlağı "hadi geç senin resmini çekeyim" diyen olmadığı için resmim yok malesef. genelde makine hep benim elimdedir.

sağol Merve ve Burcu teyzeleri. bütün oğluşlar yakışıklı.

Sevgili Aybike hoşgeldin. Biz de size bayıldık yahu.

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Maaşallah Çınar'a, kravatla ne yakışıklı olmuş:)

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Maaşallah Çınar'a, kravatla ne yakışıklı olmuş:)

bilgen terapisi dedi ki...

sermin ciğim bu yazıda bahsettiğin şeyler çok gerçek ve ben kendimi gözlerimi silerken buldum. benim kız kardeşim de aynen hergün gidiyor işte özel eğitim e ve o da egemen e hep hayran oldu her evresinde. ben bunu çok kolay algılayamamıştım çünkü sürekli araştırıp doğrusunun ne olacağını öğreniyordum ve benim için de önemli olan oydu. Allah yardım etsin nerede varsa.
neyse yahuşuklu oğluşun büyüyor maşşallah. buradan da olmasa hiç iletişimimiz olmayacak yani. çok öpüyorum. sağlıkla. selamlar. sevgilerrrrr..

Sermin dedi ki...

Bilgenciğim seni en iyi ben anlarım. umarım herşey yoluna girer en kısa zamanda. valla iyi oldu be sen de takip ediyorsun arada sırada ben de senden haber alıyorum muck canım.
Pembeli teşekkür ederim Çınar'ın adına.

denizzeynep dedi ki...

oyyyy
çok özledim ya
yakışıklı oğlum benimmm
40 bin kere maşallah...

Sermin dedi ki...

biz de sizi össlediiiik

Selin'in annesi Pelin dedi ki...

Ben de blogunuza tesadufen bakmaya basladim, masallah oglunuz cok yakisiki ;) Allah bagislasin.
Bir sorum olacak, bu resimleri hangi program ile `edit` yapiyorsunuz, ben de kullanmak istiyorum benim minik kizimin resimleri icin. Tesekkurler