30 Ekim 2008 Perşembe

Yeni hecelerimiz ve uykusuz geceler



1 haftadır hece dağarcığımıza yenileri eklendi. de-de, adda, da-da,ba-da.

Önce ağzını birşey söylüyormuş gibi açıp kapatıyor sonra takılmış plak gibi aynı heceleri tekrar ediyor. Artık arkası hızla gelir sanırım. Sırada ma, me'li ve o sesini içeren heceler var. Anlamlı kullanmaya başlamasına daha çok var ama en azından isteklerini ve istemediklerini ses çıkararak ifade edebilmesi çok güzel.

Oda dışında ona ismiyle seslendiğimde "hıh" diye cevap veriyor.

Kızdığı veya istemediği birşey olduğunda (genelde top oynarken topu vermek istemediğinde ) ellerini yumruk yapıp, öne doğru uzatıyor ve hııııııııııııııı diye kızıyor bana. Büyüsem neler yapacağım der gibi. Büyük çocuk olsa vuracak sanırsın. Öyle kızıyor ciddi ciddi.
"Su" diyince su içeceğini bilip gülüyor ve suyu arıyor. Zaten severek ağzını açtığı iki şeyden biri. Sebzeler ve su :))

Bir de çıkmak bilmeyen ve bizi uykusuz bırakan dişlerimiz var. Sol alt dişi nokta gibi patlamış ama 10 gündür çıkmak bilmedi bir türlü. Zor çıkarıyoruz dişleri galiba. Geceleri çok huzursuz. Uyu-uyan, uyu-uyan... Bir de üstüne saatler geri alınınca sabahları 7.30 yerine 6.30 da ayaktayız. Hiç şaşmaz mı bu saatler? Tık yok. 6.30 oldu mu anında gözü açıyor. Müthiş bir vücut saati var bu bebişlerin. Gece uyumadın doğru düzgün , uyu işte şöyle 9'a kadar. Bir aralar öğlen 12'ye kadar uyurdu. Meğer ne güzelmiş o günler :)




9 yorum:

Burcu dedi ki...

Ay bunların hepsi aynı model galiba Sermin!! Bizde de saatlerin geri alınması fena oldu! Aksamlari 20:30da uyuyordu artık tam gezme tozma zamanlarında 19:30 olunca saat uyuyor! Sabahlari 7:00de uyanırdık-ki ona bile oğlum uyu yaaa horozlardan önce uyanıyorsun- şeklinde üfleye püfleye uyanırdım, artık saat 06:00da ayaktayız. Meğer ne güzel günlermiş!! Dişleri sorma.. Bizim de 3. dişimiz bir türlü çıkamadı sürekli uyanıyor ve ben artık 3-4 günde bir calpol vermekten bıktım. Çocuk bağışıklık kazanacak diye korkuyorum ama ateş de yapıyor, vermezsem de olmayacak... Ama o heceleri konuşmaları yok mu, çok şeker oluyorlar di mi??

Sermin dedi ki...

Ben de bayılıyorum hecelemesine ve hala hala hala inanamıyorum nasıl büyüyüp de buralara geldiğimize.
Biz de henüz ateşlenme olmadı çok şükür. ben de anlamadım bir garip ucu var gerisi gelmedi.
Çınar'da akşam 7.30-8 arası uyuyor. Tam gezme vakti hakkaten.

Naile dedi ki...

Erdem'de saatlerin alındığı ilk gün 7 de uyumuştu, normalde 8-8:30 gibi uyurdu. Tabii saat 6:30 da uyanacağına 5:30 da uyanmıştı. Sonraki günlerde uykusunu biraz daha ileri atmak için uğraştım. Şimdi 8 e doğru uyuyor. Sabahta eğer gece çok kalkmazsa 5:30 a doğru çok kalkarsa 6 ya doğru kalkıyor(uykusu normalden biraz daha az sanırım benim bebişin). Biz de dişi bir türlü çıkaramadık bu arada.

Sermin dedi ki...

Az uyumuyor aslında Naile. Ben pek çok çocuk biliyorum 12 den erken uyumayan. biz şanslıyız ki erken uyuyorlar. Uyku onlar için çok faydalı uyusunlar yavrular.

İLKAY dedi ki...

çoook tatlı maşallah. yok yok yine de güzel zamanları annesi sen bir de bunları azı dişi çıkarken gör. Ben gördüm pek bir zor oluyor gece 12 sabah 5 nöbette anne. Kolay gelsin.
sevgiler

Sermin dedi ki...

Hadi yaaa?? Öyleyse bu uyku konusunda gelen gideni aratır felsefesini benimsemek lazım sanırım İlkay. Gittikçe uykular daha da kötüleşiyor da.

Merve dedi ki...

Büyümüş çınar kocaman olmuş, dişlerini inşallah kolaycacık cıkartır..
bizimkinde huysuzluk olmadı bı baktık patlamışlarr sıra sıra altta 3 tane çıkardı.
bu saaat olayı bizi de kotu etkıledı akşamları 7,30 da gece uykusuna gecıo, sabahlarıda 7,00 de uyanıoo..umarım bıran önce alışırlarr :)
sayfa değişmiş güzel olmuşşş..
şu scrap olayını bende bi öğrensem çok güzel olcakkk :)
hoşçakalın..

Sermin dedi ki...

sevgili merve maşallah iyi uyuyor senin tomik. az mı? 12 saat nerdeyse. daha ne istiyorsun anacıııım.:)

Merve dedi ki...

eskiye oranla az uyuoo..bu da büyüdüğünün göstergesi sanırım :)