6 Ekim 2008 Pazartesi

Son 10 günümüz



Ohh çok şükür bayram tatili bitti. Çok yordu bizi bu tatil. Hem zihnen hem bedenen.
Çınar hastalandı sonra bize bulaştırdı.
Bayram, üzücü haberler, gelen giden, açık havada gezme, yemek yedirme savaşı, allerji, doktor, öksürük, kusma derken hooop geçiverdi tatil. Aman şükürler olsun.

Doktor alışveriş merkezlerine mevsim geçişlerinde uğramayın dedi. Viral birşeymiş. Oradan kaptığını düşünüyorum.
Doktora gittik de aklandım.Yoksa yatmadan banyo yaptırdığım için benim hasta ettiğime dair bir söylenti dolaşıyordu evin içinde.
Gündüzleri iyi ama geceleri kötü. Burnundan nefes alamıyor neredeyse. Gece bazen 10 kereden fazla uyanıyor. Annem hep "Çocuğumun hasta olduğuna değil, huyunun değiştiğine yanarım." derdi. Ne doğru sözmüş.

10 günde neler yaptık, neler öğrendik neler...

Çınar iyi olduğu sürece açık havada vakit geçirdik.
Ahlatlıbel'deki uçurtmaları izledik. Çınar buna bayıldı. Kafası hep havada gezdi.



Salıncağa bindik.


Artık ayakları üzerinde daha uzun süre ve daha kuvvetli durabiliyor. Adım atmaya çalışıyor ama emekleme üzerine hiiiiiç çabası yok. Sanırım emeklemeden yürüyecek.


Gülün teyzesi ve göbüşündeki gelinimizle oynadık.






Bol bol öpüştük, koklaştık.

Yemek konusunda bir adım daha iyiyiz. Sebzeleri yiyor hem de hiç tatsız, tuzsuz sebze karışımlarına bayılıyor. Ama o güzelim tatlı, pekmezli kahvaltı, meyve ve yoğurttan pek haz etmiyor. Bebekler en yenilmeyecek şeyleri yerlermiş ya doğruymuş.

Yumurta artık alerji yapmıyor ama kavundan sonra tüm vücudu kabardı. Kulaklarını ağlaya ağlaya çıldırır gibi kaşıdı durdu. En son alerji ilacı verdi doktorumuz. Ertesi gün geçti.

Vücudundaki iki uzuvunu daha keşfetti. Elleri ve pipisi :)) Ellerini havaya kaldırıp o yana bu yana döndürüyor ve onlarla konuşuyor. Sanki "Bunlar yoktu nereden çıktı yaa" der gibi bakıyor.

Altını açar açmaz hatta daha bezini açarken eli doğru pipisine gidiyor.

Pipin ve ellerin hayırlı olsun oğlum!!




7 yorum:

Unknown dedi ki...

Çınarla ikinizin resmini gördükçe Çınar'ı görmeye Denizle geldiğimiz gün aklıma geliyor hani demiştin ya Denize "oğlumla hiç resmimiz yok çek" diye ...
Şimdi bakıyorum ohoooo maşallah...
Benim de Renginle yan yana fotoğrafım çok çok az ama babasıyla her dakikasını çökerim kimse beni kızımla çekmedi :((

ELÇİN dedi ki...

benim minik canavarım düzelmiş yaşasın:)

şu buhar makinasını dr a sordun mu canım? burnu için çok faydalı olabilir

hem belki 2.si içinde lazım olabilir :)

Sermin dedi ki...

Fundacım sen kap el güzel kızını ben sizin boy boy fotolarınızı çekeyim. baktın serkan'ın çekeceği yok ben veriyorum eline "çek çabuk bizi oğlumla" diyorum. yoksa hiç aklına gelmiyor.
Elçincim iyileşti sayılırı ama geceleri kaç kere uyandığımızı sayamıyorum artık. sabaha kadar uyuyan çocuğa bir haller oldu. bir nefes alabilse uyuyacak da. o buhar makinelerinden yarın almayı düşünüyorum. kettle çalıştırıyoruz şimdilik.

Naile dedi ki...

Çok geçmiş olsun Sermin ve hoşgeldiniz :)

Sermin dedi ki...

Sağol canım hoşbulduk

Adsız dedi ki...

Canım uzun zamandır takip edememiştim.Resimlere bakınca hastalığı konduramıyor insan. Geçmiş olsun.İyileşsin ,hep gülücükler atsın oğluşun.
Buhar makinası olayına gelince bazen tehlikelide olabiliyormuş,dr a sormak gerekirmiş.Sadece oda çok kuruysa nemlendirmek adına öneriliyor aksi taktirde uzun süre çalıştırıldığında ,enfeksiyonu ciğerlere kadar indirebiliyormuş.Zaten soğuk buhar makineleri öneriliyor,biliyorsundur.Selenay da almış kullanmıştık ama çok zorda kalmadıkça(hava bence de çok kuru olmadıkça )oğlumda kullanmayı düşünmüyorum.bu arada hala isim bulamadık.öptüm sizi :))

Sermin dedi ki...

Size enteresan isimler listemi bulup hemen yollayım oynurcanım.
selenay'ı öptüm.