26 Ocak 2012 Perşembe

Vay halime

Uzuuuun zaman oldu. Yazmadığımın farkına bile varamadığım uzun bir zaman. Çok yorulduğum uzun bir zaman. 2 çocuklu olmanın zorluklarını daha da anladığım bir zaman.

Sebepse basit ama inceden; bakıcımız işten ayrıldı.
...ve ben evin işleri, yemek, Çınar'la oynamak, yedirmek, uyutmak, Irmak'ın bezi, banyosu, emzirmek, uyutmakla çokca meşgulüm. Saçı başı dağıtmış halde geceleri sırt ağrısı bir yandan, bacaklarımın ağrısı bir yandan günü tamamlıyorum. Bu en erken gece 1'de oluyor.
Yatağa yattığımda muzaffer komutan edasında " bugünü de kotardım hadeee" diyip sabah hiç olmasın diye gözümü kapatmak bile istemiyorum.


Ömrümde bu kadar yorulduğum başka bir zaman var mıdır bilmiyorum. Hepsini aynı anda beceremediğimi kabul ediyorum.  2 haftanın sonunda daha hızlı yemek yapıp, dağınıklığı daha az görüp, daha organize olmayı öğrendim ama yok ben almayım. Irmak huysuz bir bebek olsaydı ötesini hayal edemiyorum zaten.

Bu düzen-pardon düzensizlik- içinde beni en çok yoran şey aslında ev işleri ve yemek. Çocuklarla zaten yine ben ilgileniyordum ama eğer evde sürekli oynamak isteyen bir çocuk var ve ona sürekli "yemeği yapayım ondan sonra, şurayı toplayım ondan sonra, kardeşini emzireyim ondan sonra" demenin vicdan azabıyla Çınar'ı kreşe başlattım.


Bir önceki o çok meşhur ama aslında sadece işten hiiiç anlamayan o anaokuluna değil ama. Irmak'ı evde bırakıp oryantasyon sürecini tekrar baştan yaşamayı göze alarak daha eski, bu işi daha iyi bildiğine inandığım bir yere. Bu sefer işi bilen, azıcık çocuk psikolojisinden anlayan, daha binaya bile girmemişken 2.günde ağlaya ağlaya çocuğu kucağımdan alıp, sınıfa zorla götüren bir kreş değil burası. Yavaş yavaş, çocuğu hiç ağlatmadan sadece 1 haftada okula uyumu sağlayabilen bir yer.

Çok şükür alıştı Çınar. Irmak 1 hafta boyunca yarım gün anneanne, babaanne şefkatiyle benden ayrı kaldı ama neyse ki uyku saatlerine denk geldi bu süreler.

Bu sürede hep sorduğum şu sorular geriye dönüp ısrarcı olma isteğimi depreştirdi ama iş işten geçmişti.
Neden benim çocuklarım ne emzik ne biberon almazlar, neden?????
Ben hep 2 emzirme arasında koştura koştura işlerimi halletmek zorunda  mıyım?




27 yorum:

AYÇA dedi ki...

Sermincim,
Keske tüm yorgunluklar bu kadar tatlı olsa. Çınar tam gün başlayınca tüm düzenin oturmuş olacak. Simdi alıştığın düzenden bir an da bakıcının ayrilmasi, alıştığın düzenden farklı yasam tarzı, her insan da olan bir bunalıma sokuyor insanı.. O yüzden bak yine diyorum yemek temizlik senden ben irmak'a bakarım. Maaş+yol+yemek = ? :p

Burcu dedi ki...

Düzelir düzelir... Kreş konusunda geç bile kaldın boşuna yıprattınm kendini ama olsun spor oldu :)) Tombikin ayaklarını yerim yerim...

xcelis dedi ki...

Allah kolaylık versin diyorum başına gelmeyen kimsenin asla anlıyamacağı karşılığı asla olmayan paha biçilmez "annelik".
Yavrularınızla sağlık mutluluk huzur diliyorumm
İyi haftasonları

Tarkanın Annesi dedi ki...

Ben yerim o pofidik elleri ayakları ama ya şu son kare işi bitiriyor işte. Evet eminimki çok zordur. Ama işte o son kare varya..

Unknown dedi ki...

Ama şu son foto herseye değmez mi?

gezicini dedi ki...

prenses süper tatlı olmuş. yeni kreş de hayırlı olsun Sermincim.
görüşmek üzere.
sevgiler
gorki

terspabuclar dedi ki...

çınar çok değişmiş
üçünüzede maşallah tü tü:)

Yasemin Aktuğ dedi ki...

Sermin seni çok iyi anlıyorum. Yalnız degilsin. Hatta bloğumda ki 2. Postu okuma sansin olursa ne demek istediğimi anlayacaksın. Hemen hemen aynı seyleri yasıyoruz.
Irmak kız çok tatlı olmuş. Çınar da tam okulu abi edasında.
Sevgiler. Öperim kuzuları.

Unknown dedi ki...

o minik patatesleri,o zeytin gözleri,
yerim ben maşallah arkadaşım,çokk tatlılar,
işte bu anlattıkların için bize anne diyorlar ,kolay gelsin.
ama geçecek emin ol,

sevgilerimle...

Itır dedi ki...

Ahhh..anlattıklarını benden iyi kimse anlayamazzzz..bizim de bakıcı bir gecede kaçtı aralık başında, söylemişmiydim??

Yataktan taşan patiler fotosu muhteşem!!!

annesiningülü dedi ki...

ya benim için 2 güzelliği öper misin? :D
o son foto her şeye bedel :D

Selen dedi ki...

Eminim çok zor ama bir o kadar da güzel. Allah kolaylık versin, verirde eminim. Sevgiler...

alev ertürk dedi ki...

şermincim inan bana bu son kare var ya tüm yorgunluklara değer :))
seni çok ama çok iyi anlıyorum benim bir tanecik olmasına rağmen inan bana o yetememek yetişememek duygusunu köküne kadar yaşıyorum çünkü yardımcım yok ve hem evin işleri hem yemek, hem de yiğit benim boynumun borcu :) bişekilde hallediyoruz ama sonra olan bize oluyor sağlık sorunları yakamıza bir yapışıyor pir yapışıyor :))

alev ertürk dedi ki...

çok güzel çocukların vaaaar daha önce demiş miydim :))))
41 kere maşşallah size çok güzel bir ailesiniz...

tuku dedi ki...

emzik can bir tane hersey diyebiliyorum keske alissa ornekleri var 4.ayda bile alan bebekler umarim oyle olur. ben ciddi mesai yapmistim ablamin kizindan bildigim icin emzik hayat kurtarir diye. o ogurdukce ben verdik diliyle ittirdikce bastirdim zordu bir de yogun reflusu vardi herseye ama herseye kusuyordu zor gunlerdi geciyor ama cok yoruyor haklisin heele iki tane.sabrima sabir katsin

özlemnitta dedi ki...

Bakıcı da ayrılacak zamanı bulmuş.Tam da ihtiyacınız olduğu anda yapılır mı?!Çokk zordur böyle şimdi eminim ama uzaktan öyle güzel gözüküyorlar ki bence herşeye değer:)))

Anne İş'te dedi ki...

Sermin'ciğim bir kez daha söylüyorum;çok güzel çocuklar doğuruyorsun maşallah her ikisine de.Çınar da aramızda sadece günler vardı yaşadıkların akkında fikir yürütmekten öteydipaylaşımlarımız.Lakin hala bir şey biliyorum ki bir uykusuzluk bir de yardım istememek ekstra yük bindiriyor anneye,altında kalıyorsun.
Sen zaten biliyorsun ve sen zaten vakitle herşeyin hallolacağından eminsin.Yardım iste arkadaşım yardım gelen kadar yardım iste.

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Şu son fotoğraf var ya Sermin!! İnsana herşeyi unutturur :))

Sen Gelince dedi ki...

Patilere bittim:) Kız kardeşini şevkatle saran abiye baylıdım. Nedir bu ara sürekli duyduğum bakıcı vukuatları ya?

Sermin dedi ki...

Ayca
ben mümkünse cok konusmayan bir bakıcı istiyorum. senin cenen cok anacağım :))

Burcu
zorlayıcı bir spor oldu da bana hiç kilo verdirtmiyor aksine stresten yediriyor bu spor ;)

Sermin dedi ki...

Xcelis
gercekten de insan anne olunca anlıyor ki bu "annelik" öyle olmayınca anlaşılacak birşey değil. garip bir durum, aşırı duygu yüklü ve aşırı yorucu bir olay. bir o kadar da güzel.

Tarkanın Annesi
tatlım zaten hep o ayaklar yüzünden herşey :)))

Bahar
vallahi de değer

Sermin dedi ki...

Gorkiciğim
sağol cnm. darısı sana (kreş tabii;))

Ters Pabuçlar
Bu aralar biraz değişti biraz da fotograflarda öyle çıkmaya başladı.ee büyüdü artık. sevgiler

Yaseminciğim
Evet okurum canım. zaten takip ediyoru blogunu ve kendimden pekçok şey huluyorum cnm. Allah biz v ebizim gibilere kolaylaık versin :)) büyümeseler de hep yorulsak boşver.

Sermin dedi ki...

Sevgilerimle
Çok doğru. tek kelimeyle "anne" demek bu demek değil mi? olsun bir de çok yorgun ve az yorgun anneler var :)

Itır
Biliyourm o yazını okuduğumda kendimi senin yerine koymak istememiştim. Ama bak benim başıma da geldi.neyse çabuk toparlatıp çınar'ı başlattım rahatladım biraz. gerçi hadtalık sebebyle eve dönmeleri olmasa da sürekli gitse pek iyi olacak ;)

Bahar
Sevvveee seve...

Sermin dedi ki...

Selen
Sevgin eskiden 1 iken şimdi x2 ediyor. ama yorgunluk x4 ediyor :)

Aleeev
tek çocuk hiç çocuk. bugünlerin tadını çıkar. ben şimi çınar'ın bebekliğine dönüyorum da "aaaa diyorum boşuna mızmızlanmışım ne kadar rahatmışım"

Teşekkür ederiz tekrardan. siz de çok güzelsiniz:)

Sermin dedi ki...

Tugbacığım
Ben de 2 ay kadar ısrar ettim emzik için. sonra pes ettim. şimdi kaldırdım valla. biberonu gecen hafta sonu en çok ihiyacım oldugu zamanda almadı ya artık uğraşamam valla. 1 hafta canım çıktı alıştırana kadr. vazgeçilmezim şekerim :)

Sihirli Günce
Büyük nankörlük yaptı. tokatladı gitti bizi. hiç beklemezdim ondan. neyse şimdi birini buldum gibi haftada 2 gün en azından.

Dijle
Ne güzel söylemişsin arkadaşım. doğru valla. Ne güzeldi, küçüklerdi ve her anları benziyordu. ee sen de doğursaydın şimdi bir tane ya. ahh ahh alışıyor insan yorgunluğa da. neyse ki Irmak kendi haline bir bebek. bana hiç yükü yok teyzesi :)

Sermin dedi ki...

Emine
Öyle öyle :) ikisini öyle görmek çok duygulandırıyor beni. benim miniğim büyümüş de kucağınd akardeşini tutuyor ya :)

Özlem
Vukuatsız bakıcı olur mu hiç. Bakıcı demek sorun demek, vukuat demek :)

Unknown dedi ki...

Bende çınarn annesiym ve acemi bi bloggerm sizi takibe alıyorum bir anne olarak öğrenicem ćok şey vardr eminim ;) www.cinarinannesi.com