28 Haziran 2010 Pazartesi

Başa mı döndük ne?

Nedir şimdi bu?

27 aydan sonra herşey bir anda başa dönebiliyor mu? Dönem dönem geri dönüşlerin yaşanmasını bekliyordum da bu kadarını değil.
Biraz önce Çınar'ı ayağımda sallarken aklımdan bunların hepsi birer birer geçti. Evet evet ayağımda salladım.
27 ayda ayağımda sallama sayım iki elin 10 parmağını geçmezken uyumayı reddettiği için çareyi sallamakta buldum. Uyuması 5dk bile bulmadı.


1 haftadır geceleri o kadar mı sık uyanılır? Dün gece 4'te yatmıştım. O saate kadar olan uyanmaları zaten ayakta olduğum için rahatsız etmemişti ama 4'te yatıp da sabah saat 6'da hala uykuya dalamamış olunca koymaya başladı.
Hep dişe veriyorum herşeyi. Sanırım yine diş.

Uzun zamandır geceleri bez bağlamıyorum. Birkaç kez gece kaldırdım artık kaldırmıyorum da. 12 saat kadar çişini tutabiliyordu ya da gece beni uyandırıyordu çişi gelince.
Bu sabah altına yaptığı için ağlayarak uyandı. Yine dişinden dolayı uyuyamadığı için çok derin bir uykuda geldiğini düşünüyorum.

Ben uykuya sabah 6.30 da geçebildim. yani herkesin uyandığı saatte. Çınar 10'da uyandı , ben 1. de. İnanamadım günün yarısı yatakta geçti. Hala kendime gelebilmiş değilim.

Yemeklerini yanağında bekletmeye başladı. Yemek yemesi 1,5 saati buluyor. Bakıcı ablamız ve ben de yiyeceklerini küçük parçalara bölmeye başladık. Yoksa 1,5 çarpı 3 = 4,5 saatimiz günde yemeğe harcanıyor.
Hem onun yararına hem de benim psikolojim açısından alışır malışır demeden eziyorum iri parçalı yemekleri napiiiiim!!!! Yoksa yemek saatleri tam bir işkence.

Eee tekrar soruyorum nedir bu şimdi? 
Ben terzi miyim kendi söküğümü dikemiyorum.
Neden bitti derken baştayız?

31 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

resime bayıldım serminim ya ...

acaba bizim kuzucuk sen işe başlayacaksın diye kendince tepki veriyor olabilir mi ?

yok yok anladım bu kuzunun acil aşık olması lazım :) çünkü aşık olduğu zaman ne yaptığından pek haberi olmayacak ve sende istediğin gibi yönlendirirsin gibi geldi:)

Burcu dedi ki...

İnanamadım Çınar'a, hele ki bu uyku-uyutma mevzuunda sizi örnek alırım yaa şaşırdım, ama bence geçici bir durum bu, diştendir dişten!.. Nazlanıyordur bence.. Bu ağızda yemek tutma durumunu da bizzat gördüm son geldiğimizde, can sıkıcı evet, hiç de rahatsız oömuyor ağzında tuttuğu sırada hayret.. Kolay gelsin arkadaşım sana, bu cücelerin sağı-solu belli olmuyor sen daha iyi bilirsin bu durumları... Boşveeerrr...

Sermin dedi ki...

Elçinim yok yok onun bir sıkıntısı var ben anladım ama diş mi kuş mu bilemiyorum :)
aslında etrafında ki tüm kız bebişlere asılıyor. yani harbi harbi asılıyor görmen lazım. ama onun özel hayatı karışmıyorum anne olarak ;)

Sermin dedi ki...

yaa sorma burcucum. normalde gece uyanınca ağlamaz, bu aralar ağlıyor içli içli. neresinin ağrıdığını anlamıyor sanırım. yoks söyler diye düşünüyorum. ama geçici bir durum olduğunu şimdilik "ümit ediyorum". sıkıntısı olmaz bu kadar uyanmaz. bir iki kalkar su içer uyur. bu da geçerrr diye türkü tutturmaktan başka çare yok :)

Sen Gelince dedi ki...

Sermin'cim ben de dönemlik olduğunu düşünüyorum... Yani aslında her şey dönemlik de bu daha çabuk geçecek bir şeymiş gibi... Dişle ilgili olabilir dediğin gibi... Çiş kazası da o kadar normalki... Koco koca çocuklar kaçırıyor bazen... Sürekli olmadıkça sorun yok... Yeme konusu can sıkıcı tabii... Daha çok yıpratıcı... Kısa vadede işleri kolaylaştıran ama uzun vadede iyi olmadığını bildiğim pek çok şeyi ben de yapıyorum... Ama bazen gerekli diye düşünüyorum...

Burcu Çalışkan dedi ki...

ama bu nasıl bir yatış hele o dudaklar, nazar değmesin maşallah ona :))

Sen Gelince dedi ki...

Sermin yazmayı unutmuşum... Fotoğrafa ve o dudakların duruşuna bittim:)

NiLaY dedi ki...

günleri günlerine uymuyor bu meleklerin :) kocaman bir aşallh diyorum bu yeni keşfim yakışıklıya :)

Sermin dedi ki...

özlemcim öyle haklısın. İnsan bazen yanlış yaptğını bile bile yapar ama kar-zarar dengesi yaptığında o an için bunun doğru olduğuna inanır. işte ben de şu and aonu yapıyorum. biz hep öyle uyuyoruz işte. dudaklar önde :)

Sermin dedi ki...

Sevgili Burcu hoşgeldin. Çınar gündelik hayatta da genelde hep dudaklar önde yaşar :) uyurken iyice büzülür onlar. yemelik olur. bu arada bloguna ve fotoğraflarına bayıldım.

Sermin dedi ki...

Nilay sen de hoşgeldin. Bugün ne güzel. 2 fotoğrafçı misafirim var. blogunu uzun uzun gezip fotoğrafların auzun uzun baktım. ellerine ve gözüne sağlık.

sumeyye dedi ki...

dudakları benden once kesfetmısler.. :) yakısıklı çınar :)
gecıcıdır bence.. sağlık olsun hemen inşallah.. tez geçsin..

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

sermin
tunanın yemeklerini hiç blendırdan geçirmeyen BEN, 23.aydan sonra çorbalarına ıvır zıvır da kakalamak için blendır kullanmaya başladım. bu yaşlarda çocukların tercihleri daha da baskınlaşıyor ve inatlaşıyorlar. uyumamak için... yememek için... o yoldan gitmemek için... ben kreşe gidince biraz daha disipline olacaklarını düşünüyorum. ya da umut ediyorum diyeyim :)

füsfüs dedi ki...

zor bir durum cidden hele o yemek bekletme. ben de çoğunlukla karzarar hesabı yapıp kolay çözümleri seçiyorum. gece uyanırsa tekrar uyuması 2 saati bulduğu için gece bezlememeye cesaret edemiyorum mesela ve uykuya dalması zor olduğu için ayakta sallanıyor. idare ediyoruz işte bir şekilde, ama gece kalkmaları inşallah geçicidir zaten geç yattığın için çok zor tabi

Sermin dedi ki...

Sümeyye geç kaldın :) sagl cnm, inşallah

Sermin dedi ki...

Hülya evet okumuştum yazını hatırlıyorum. Blender'dan geçince tadı yenilesi gibi olmuyor. aslında yiyeceğini bilsem ben de geçiririm. Mesela çorbaları çok rahat yiyor, tutma şansı olmadığı için.

Sermin dedi ki...

Füsun 2 saat de gerçekten uzun bir süreymiş. Uykuları bir düzene girmiyor bunların yafuu

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Selaaamm, biz geldik :)
Maşallah kocamanından, o dudaklara bayıldım ben :)
İnşallah geçici bir durumdur.Uyku sorununu aylarca yaşayan biri olarak o kadar iyi anlıyorumki.Biz bu gece 3:00-8:00 nöbetlerini her gece yaşıyoruz, inanılmaz sinir bozucu!

Sermin dedi ki...

Emine hoşgeldiniz :)
Siz daha küçüksünüz ama. o zamanlar biz de çok sık kalkardık. her ayın kendine has problemleri oluyor. artık onlar iyi olsun da gerisi boş. öptüm

Naile dedi ki...

erdemde de var son günlerde sıklıkla bu. Gece sık sık uyanıp ağlıyor. İstediği şey belli aslında: su. Üstelik başucunda. Ama ağlayarak benden istiyor hala bebek gibi. Ne diyelim sizinki de bizimki de geçer inşallah..

Anne İş'te dedi ki...

sERMİN'CİM;
BİLİYORSUN ÇINARLA EZEL ARASINDA SADECE GÜN VAR..VE DİKKAT EDİYORUM HERŞEYLERİ O KADAR PARALEL Kİ...BİZ DE GEÇEN HAFTA ÖZELLİKLE UYKU TAM BİR KABUSTU...FARKLI ŞEHİRLERDE FARKLI ORTAMLARDA AMA AYNI DÖNEM ÇOCUKLARININ PARALELLİĞİ BANA DÖNEMSEL OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜRTÜYOR VE BÖYLECE RAHATLIYORUM.UYKU İLE İLGİLİ ŞU BİZ DE İŞE YARIYOR; ÖĞLEDEN SONRA MÜMKÜN OLDUĞUNCA DIŞARIDA VAKİT GEÇİR VE AKŞAM 20.30'U AŞMA:) KOLAYLIKLAR DİLİYORUM VE O KÖFTE DUDAKLARA HASTAYIM HASTA:)MAŞALLAH

rehnuma dedi ki...

Bu Gece uykuları anneleri daha fazla çocuk doğurmaktan en çok kaçındıran şey.kolay gelsin gerçekten zor bir süreç ama arada sırada bocaladıkları oluyor yeterki tüm hayat böyle geçecekmiş gibi düşünmeyip yavrumuzu suçlamayalım. :)

anne kaleminden dedi ki...

çınar a bayıldım, maşallah diyorum çünkü çok tatlı... uyku sorunu çok yaşayan bir anne olarak dişten olma olasıığını yüksek görüyorum...

Sermin dedi ki...

Nailecim aynen bizde de öyle. başının ucuna koyuyorum suyu.ağlamıyor ama anne şu, anne şu diye defalarca beni bıktırıp da yanına gidene kadar tekrarlıyor. gece insan niye su içer anlamam. ben hiç içmediğim için bana garip geliyor. içleri yanıyor :)

Sermin dedi ki...

Dijlecim evet ben de farkındayım Ezel'le aralarındaki gelişim paralelliğinin. İşte insan bazen dönemsel olduğunu bilse de isyan ediyor. bir de bizim hala dişlerimiz tam değil ya ona bağlıyorum hep. ne biliiim. dün gece hiç uyanmadı mesela. ben de anlamadım.

Sermin dedi ki...

Rehnuma
Üst üste tekrarladığında insana hep böyle gidecekmiş gibi geliyor ama 2 yıldan sonra anladım ki bir öyle bir böyle geçiyor işte. olsun ben böyle de mutluyum :)

Sermin dedi ki...

Anne kaleminden,
Teşekkür ederiz :) 2 çocuk sahibi olarak uyku sorununu çok yaşaman bize göre daha doğal olsa gerek. uff zor olmalı. kolay gelsin.

Crebro dedi ki...

Üzme kendini dediğin gibi diş nedeniyle olabilir. Yemiyorsa üzülme daha sonra yiyip telefi ediyorlar. Çok tatlı çıkmış fotoğrafta dudaklarını uzatarak uyuyor :))

Sermin dedi ki...

Meltem toparladı biraz. Diştenmiş sanırım. teşekkür ederiz. Arel'i öptük o dudaklarla .

mine dedi ki...

ah canım ne de güzel uyuyor maşallah

Sermin dedi ki...

Teşekkür ederiz mine teyzesi :)