15 Temmuz 2009 Çarşamba

Paytak Rocky ve Sportif Ördek.





Anne ve babası yanlarındayken çocukların kendilerini ne kadar güvende hissettiklerinden bahsediyorduk geçen akşam Serkan'la.
Uyutup yatağına koyduğumda bazen hemen dalmamış olduğu için uyanıyor. Kucağıma almamı, ayağımda sallamamı da istemiyor. Sadece yanında olayım yeter.
Yatağının başında, ayakta dikilmem, bazen hafifçe pış pış demem onun kendini rahat ve güvende hissetmesi için yetiyor.
Hemen ellerini karnının altına koyup, poposunu kurbağa gibi kaldırıp o pozisyonda uyumaya çalışıyor. Bu pozisyona geçiyorsa keyfi yerindedir ve uyumak istiyor demektir.
Arada bir gözünü açıyor, beni kontrol ediyor orada mıyım diye. Tekrar kapatıp uyuyor.
Bu sahne benim odadan çıkmamla 2-3 kez tekrarlıyor bazen.
Hiç kızmıyorum, mutlu oluyorum aksine. Biliyorum ki bu naz benim varlığımı yanında hissetmek için.
Aynısını yabancıların yanında da hissediyorum. Hemen bacağıma sarılıyor, kucağıma gelip, kafasını omzuma koymak istiyor.
Böyle zamanlarda hep düşünürüm ne kadar korumasız olduğunu. En iyi bildiği, en çok güvendiği, yanında en mutlu olduğu kişilerin anne ve babası olduğunu.
Bazen de sadece annem de annem diye tutturuyor.
Gece olup da uyanınca illa anne diyor. Babası gidiyor ohhh diyorum bu defa sıramı savdım ama 10 sn sonra ağlama iyice çoğalıyor, ağlamaya eşlik eden ıhhh ıhhh sesleri geliyor. Parmağıyla yatak odasını gösterip anneme götür beni demek istiyor.
Bana gelir gelmez de ağlaması bıçakla kesilir gibi bitiyor. Babası bu durumdan duygusal olarak rahatsız olsa da nasıl olsa beni istemiyor diye düşünerek geceleri kesintisiz uyuyor ( ne güzel!!). Kalkmadı diye kızınca da "nappiiiiiim beni istemiyor" diye bahanesi de hazır.
Ama sabah uyanır uyanmaz yatağından "anneee" diye beni çağırması ise bütün yorgunluğumu da unutturmuyor değil hani.
Gündüzse daha bir ayrı. İş yaparken tezgahla benim arama sıkışmaya çalışıyor sürekli. Tısıl tısıl o daracık yere sıkışıyor valla.
Bir de kucak var tabii. Hani 1 yaşından sonra kucağa alışanı duysam bizimki de o cinsten diyeceğim ama hiç duymadım.
Çınar bir ilk belki de. Yürüdükten sonra evde kucağa alışan türünün tek örneği. Kucakta ve kafa omuzda yatacak.


Bu arada başlık konuyla alakasız ama resimlerle oldukça alakalı.
Banyo sonrası paytağımın alışkanlılarından biri. Her akşam yatmadan önce banyosunu yaptırıyorum. Banyodan çıkar çıkmaz hemen koşar adımlarla seslene seslene ona koşuyor :))

22 yorum:

Burcu dedi ki...

kara civcivim benim.. Walla Sermin açıkçası kucak konusunda bence de Çınar tek örnek çevremde gördüğüm-duyduğum.. Bizimki yolda giderken asla elimizi tutmaz, özgür ruh olduğu için.. evde mümkün değil kucağa gelmiyor, sarılmak istediğimizde itiyor, yabani de değil ama o kadar sıkıştırılmaktan hiç hoşlanmıyor.. Yani çok şanslısın çünkü Çınar gerçekten çok uysal bir bebek.. Aaaahh aahhh sizdeyken nasıl sarıldığımda itmedi ya beni, ne güzel bir hismiş o..

Hülya dedi ki...

cok cok tatlı ya...Maşallah ona...bizimkide evde anneye sırnaşık dışarda anne baba tanımaz...zaten şirinlikleri olmasa gece kalkmak kabus olurdu sanırım...bizimkide tam sıramı savdım dediğim anlarda direk anneyi istiyor ya bitiriyor beni...baba için hava hoş uykuya devam tabi...bebeğin sarılması ise tanımlanamaz bir duygu....güzel anlarınız bol olsun...

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Bugün oğlen (kiraz yedikten sonra mecburi giriş yaptığımız)banyodan sonra Melisaya fıstık yeşili bornozunu giydirdim ve salona gidişini izledim büyük zevkle derken şimdi Çınarın sarı bornozu ile dolaşmasını gorünce çok hoşuma gitti.ve kucak konusunu okuyunca...demek aynı şeyleri yaşayan anneler varmış dedim.sanırım büyüdükçe bizlere daha yakın olmak, sarılmak, orada olduğumuzu, onu bırakmadığımızı bilmek istiyorlar.Bir de anne sütü aldığı için olabilir mi? Melisa halen almaya devam ediyor ben biraz da ona bağlıyorum bu sarılmaları :) bir de yoruluyorlar bazen yürümekten diye de düşünüyorum.nazları bize geçiyor.sevgiler.
www.melisabektas.blogspot.com

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

ben bu kuzuma gene aşık oldum ya serminnn:)

AYÇA dedi ki...

Bugün annemle aynı şeyi konuştum.Yazını görünce şaşırdım doğrusu :) Evde özellikle Demir ile ilgilenmiyorsam bacaklarıma yapışır kucak ister sürekli. Yalnız değilsin :) Çok yakışıklı maşallah ya Çınar.Resimlere bayıldım.
Demir de beni hep yanında istiyor uyurken kesintisiz uyumak için yanıma aldım.Yanıma diyorum babayı kovduk.Baba tövbe uyanmaz geceleri nedense ağladığını hiç duymaz :) Neyse ki senin eşin bir hamle yapıyor.Ama nasıl ayıracağım kara kara düşünüyorum.Demir benden ayrılırda ben ondan nasıl ayrılcam...

Unknown dedi ki...

küçük keşişim benim yerim onu ya serseri :))

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

bornozun da yakıyor tatlı oğluşum nasıl paytak paytak yürüyor yaaa,yerim onun tombiş yanaklarını,

anneee diye seslenen tek kuzu bu değil ve aynen geceleri bende babamız gidince aynen bağırmalarla geri odaya gidiyorum,eğer gitmezsem babamız iflas edip bizim yatağa transfer ediyor ;))

durununannesi dedi ki...

Dışarda ya da birilerinin yanında yüzüme bakmayan Duru, geceleri farkıma varıyor:) Bir sürü kelime söylemesine rağmen inatla anne demiyor,anneye benzettiğim bir ses çıkarıyor.Ve gerisi aynı zaten ne zaman babasından istesem geri geliyor seni istiyor diye:) Olsun bana geceleri de yetiyor:)

Sarı bornozu süper yakışmış.

Naile dedi ki...

Ne tatlı olmuş yüzme gözlüğüyle :)) Erdem kesinlikle taktırmıyor o tarz şeyler. Bir de bu kucak olayında Erdem'in şöyle bir huyu var, dışardayken arkasına bile bakmadan istediği yere gidiyor. Evdeyken eğer bir işle meşgul değilse etrafta dolanıp duruyor ama eğer bir şeyler uğraşıyorsam (özellikle mutfakta) bacağıma yapışıp kucağıma almamı o işi bırakmamı istiyor.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

:))))))))))))))))))
o kadar çok güldüm ki yazacak yorumum yok...
aah var var..no pain rocky, no pain

siyap dedi ki...

ceren de ara sıra yapar bunu.özellikle ben bir şeyle uğraşıyorsam :)) en kucağıma alamayacağım zamanları öyle bir buluyor ki...

bu arada paytak ördeğe bayıldım...

Sermin dedi ki...

Burcu Çınar da dışarıda mümkün değil elimizi tutmaz. hatta benim gideceğim istikametin tam tersi yönüe gider. evde fazl sıkı fıkıyız aslında güzel de bazen daralıyorum. tatilde bol bol sarılırsınız merak etme :)

Sermin dedi ki...

Hülya gerçekten sana sarılması muhteşem, tanımlanamz bir duygu. şööyle yanyana yatıp sarılarak uyumak için neler vermezdim.

Sermin dedi ki...

Elçin nereye varacak bu aşkın sonu ha???

Sermin dedi ki...

Ayça babaların işine geliyor tabii uyanmamak. Ben de çalışmaya nasıl başlayacağım diye kara kara düşünüyorum. yarın bir iş görüşmem var sorma çok isteksizim.

Sermin dedi ki...

Meral belki onunla da alakalı olabilir ama anne sütü alıp da kucak istemeyenler de var tabii. blog açmışsın hayırlı olsun :)

Sermin dedi ki...

Funda nasıl da yürüyor ama paytak paytak :)

Sermin dedi ki...

Yasemin nasıl istiyorum aynı yatakya yatmayı ama bazen eşim uyumayınca alıp getiriyor ama iyice uykusu açılıyor yanımızda. oyun oynuyor.daha kısmet olmadı beraberce uyumak.

Sermin dedi ki...

Bigecim sağol. der merak etme anneyi. ama her dediğinde içini kıpırdatıyor çok güzel bir duygu o kelimeyi duymak.

Sermin dedi ki...

Naile aynen evde ve dışarıda farklı Çınar da.
o gözlüğü de kendi bulup getiriyor takın diye :)

Sermin dedi ki...

Hülya komik di mi Rocky Ballboa'm.

Sermin dedi ki...

Serap çok güzel bir tespit. en kucağa alınmayacak zamanlarda isterler doğru. hiç olmaık zamanlarda iki elini bir pabuca sokarlar bu afacanlar.