25 Ocak 2011 Salı

Sen beni dehtüt mü ediyonnn?

Duygu sömürüsü yapma konusunda kendini aştı ördek. Anneciiiim lüsten ditme noluuuul, üzülüyoluuum derken kaşlarını Küçük Emrah gibi yapıp, acıklı da bir ses tonu yapıyor. Sonra yere oturup bacağıma iki koluyla sıkı sıkıya sarılıyor. Bu şekilde asansöre kadar yerdeki tozu toprağı da Çınar'ın totosuyla temizleyerek gidiyoruz.

En son asansöre binerken feryat figan kopuyor ki danayanamayıp geri giriyorum içeri. Ee ben böyle yaptığım için o da her çıkışımda aynı numarayı çekiyor.

İşte böyle anlardan birinde karşı komşumun yardımcısı kapıyı açtı. O kadıncağız da televizyondaki hizmetçiler gibi giydiriliyor. Bembeyaz...Bir kafasında fırfırlı tacı eksik. Çınar kadını görünce doktor sandı. Kadın da üstüne "Ağlama bak ben doktorum. Yoksa sana iğne yaparım! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dediğinden beri iğne korkumuzu da nüfüsumuza aldırdık.

Öyle anlar olur ki insan hayatında hele de çocuk büyütürken. Böyle iğne yapma merakı olan teyzeler vardır. Sen istemeden durup, dururken orda burda aniden karşına çıkıp "Bak yemeğini yemezsen...." diye başlarlar.
Türk milleti olarak "samimiyeti" sevdiğimiz için mıncırma, öpme, makas alma, korkutma, 3 yaşında zaten korkularla gerçekler arasındaki farkı anlamaya çalışan çocukların hayal dünyalarına yeni korkular ekleme bize mübahtır.

Bunları düşününce ilk doğum yaptığımdaki evime hayırlı olsuna gelen annemin gün arkadaşları, büyük babaanneler, teyzeler, komşular vesaireler geldi şimdi aklıma.... Korkunç bir dönemdi.. Hepsi  sanal çocuk doktoru, hemşire, psikolog, kadın doğum uzmanı diplomalarını duvarlarına asmıştı bile.

Hepsi de kendini bunların hepsi sanıyordu...  Dışarıdan izleyince komik, ama ilk kez anne olmuş şaşkın ve uykusuz biri olarak dinle dinle doyulmazlardı....

15 yorum:

terspabuclar dedi ki...

sırf o teyzeler yüzünden oğluşumun kardeşi olmayacak doğurasım kalmadı hevesim kaçtı:P
ço cuk tok
ne yedi
simit
amann simitleen olurmuymuş1

çocuk tok
ne yedi
çorba
amannn çorbaylan olurmuymuş


bu çocuk kansız bak bembeyaz
değil kan tahlilleri hep iyi çıkıyor
yok bakma sen tahlile pekmez yedir çocuğa

daha anlatmıyım şiştim

Sermin dedi ki...

İlahi yaaa. beni çok güldürüyorsun. sen hep yaz bana :)

hülya dedi ki...

canım benim yaa bu çocuklar anneyi bi şekilde kandıyorlar bizim mız mız da 7 aylık olmasına rağmen anneyi çoktan fetetti her dediğini ıııııııııııııı diye uzun süren bi siren sesinden sonra yaptırıyor,şuanda da klavyeyi çakiyor,

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Hiç anlamam böyle insanları, ellerine ne geçiyor acaba söyleyince, yada kendilerinimi tatmin ediyorlar anlamıyorum. Babam eczacı olmasına rağmen ne Tuğra'ya nede yeğenime iğne yapmaz. Yapmazki, korkup ta ondan uzaklaşmasınlar diye..Çok ince bir konu aslında, dediğin gibi gerçekle korkuyu henüz ayırt edemiyorlarken, böyle insanlar yüzünden gereksiz yere travma yaşıyorlar...

AYÇA dedi ki...

Hele bı de su icirme mevzusu var. ArkDasimin kayınvalidesi 3 aylikken bebeğe çorba içirmiş. Delirmiş kız. Ben de bunu anlamıyorum cocuk anne sutuyle doymaz diyomus :)) valla su karışanlar sadece kafa karıştırıyor. Sermin seni dehtut ediyorum ben de :)))) bayıldım yerim o ördeği.

Ilk dedi ki...

Ben de anne sutunun yetmeyecegi iddialariyla cok ugrasmak zorunda kaldim. Simdi de "kocaman cocuk, yakismiyor memede" turunden fikirlerle ugrasiyorum. Bunu yapanlar ne yaptiklarinin farkinda degiller bence. Benim sorunum kendimi bunlara hazirladim sanarken cok kafama takmamdi.

Ah esas yorum yazma sebebimi unutuyordum. Cinar harika bir cocuk, guzellik. Fotograflarini da cok begeniyorum. Ellerine, yavruna saglik :)

Tülay Çulha Sarı dedi ki...

Ah hiç sorma Sermincim, bizimkinin de dişleri geç çıktığı için; doktora götürün kalsiyum verir çıkar hemen dişleri demeler, muhallebi yedirmiyorum diye aaaa biz hep pirinç patates unlarıyla büyüttük çocuklarımızı, aaa doymaz kızım demeler, şeker vermiyorum diye efendime söyleyeyim 2.Dönya Savaşı'nda şekersizlikten askerlerin hastalanıp öldüğünü söylemeler, Prima reklamlarını seyrederken a aaaa şuna bak iki yaşında çocuk çıkarmışlar reklama bezliyorlar hiç olacak şey mi demeler, yazın bezsiz dolaşırken; hadi oğlum giyin bak yoksa pipini kediler yer demeler...daha neler neler....Bitmez bu dersler:)

Sermin dedi ki...

Ratatoule. özellikle 8 aydan sonra çok daha farklılaşıyorlar ve bilinçli davranışlar artıyor. ama 3 aydan sonra artık ağlayınca istediğini yaptırdığını anlayabiliyorlar. çok fenalar çok

Sermin dedi ki...

Emine
Dediğin gibi ince bir konu, dikkatli olmak lazım. ne güzel bilinçli bir dedesi var Tuğra'nın

Ayça,
Vay vay vay. 3 aylık kıyamam. çocuğun midesi şok geçirmiştir.

Sermin dedi ki...

İlk
Güzel youmların için teşekkür ederim. Ama senin oğlun daha küçükmüş emecek tabii. Çınar 25 ay emdi:) bırakmasam hala da emerdi. Siz küçüksünüz büyüyene kadar daha neler duyarsınız ama anladığım kadarıyla yurtdışındasınız. bu sizi biraz rahatlatır :))

Tülaycım
Şeker vermemeyi hele hiç anlayamıyorlar. Çok pimpirikliye çıktı adım ailede :9 halbuki çok rahatımdır yediği içtiği konusunda. ama şeker yesin hiç istemedim.
belki biz de yaşlanınca yeni şeyler çıkacak. o zaman biz de yapacağız :)

tuku dedi ki...

Süper eğlenceli bir yazı olmuş, okudukca gözümde canlandı gerçekten var bu tipler :))

hülya dedi ki...

biz ilk 6 ay gaz sancısı çektik.şu son 1-1,5 aydır gaz yönünden eskiye nazaran iyiyiz,ama her geçen gün huyumuz değişiyor yemek yerken dilini çıkarıyor,ağzındakiler yerlere...neler neler 8 ayımıza 4 gün kaldı hergeçen gün büyüyor huyumuzda değişiyor ama sizin gibi deneyimli insanların deneyimlerindende faydalanmak isterim açıkçası:)

Burcu Çalışkan dedi ki...

iyi niyetle yola çıkılsada kulaktan dolma bilgiler olunca bir süre sonra insanın üstüne üstüne geliyorlar değil mi :))

Sermin dedi ki...

Tuku
sağol :) Malesef komik ama gerçekler :)

Ratatoule
Bence çocuk büyütürken en zor şeylerden birisi uykusuzluk. bir de o ilk başlardaki gaz sancılarını izlemek çok zordu benim için. ama sen şu anda en tatlı dönemlerini yaşıyorsun keyfini çıkar.

Sermin dedi ki...

Burcu
Hepsi iyi niyetli ama sanki kendileri yaşamamış gibi davranıyorlar. hepsine birden kulak asmamak lazım. eğlenceli yanlarını görmek lazım :)