7 Ocak 2011 Cuma

Dışı seni içi beni yakar Çınar / Caillou Tiyatrosu İzlenimleri


Yine uzun zaman olmuş yazmayalı.
Bu kadar yaşanmışlığın üzerinden hangisini yazsam bilemiyorum.
Bizim evde bir deli oğlan. Oğlanın söyleyecek çok şeyi var. Anne karnında biriktirmeye başlamış sanırım. Gel gör ki dışarda yanımızda yabancı birileri varsa dut yemiş bülbüle döner.

Konuşuyor mu???? diye soranlar bile oldu. Evet o ki 1 yaşından beri çenesi hiç durmadı.
Napiiiim benimki de bu model. Evde konuştuklarının acısını dışarı çıkınca motoru soğutarak çıkarıyor.

Yabancı birini görünce çıkmakta olan en arka azılarının acısı bir yana bir de utangaçlıktan elini nereye sokacağını bilemeyip, bileklerine kadar ağzına sokuyor. Yok abartmıyorum. Gerçekten ağzı azzzzıcık daha büyük olsa bilekleri de girecek. İkisi birden hem de!

Geçen hafta Caillou'nun tiyatro gösterisinin ilk ayağı olan Ankara'daki oyununa gittik. Caillou sahneye bir çıktı sanki rahmetli Michael Jackson. Tüylerim diken diken oldu valla. Çığlıklar, alkışlar falan. Bir an ben bile "Acaba gerçekten var da ben mi anlamadım" diye düşünmedim değil.

Neyse!Bu gösteri benim kafamı çok karıştırdı. Tamam çocuklar eğlendi, Çınar o günden beri sürekli Caliloıu'nun tiyatrosuna götür beni" diyor ama gel gör ki ben beğenmedim. Ayça ve Burcu da beğenmedi.

Caillou kostümü giymiş bir insan. Kafasında vücududun 5 katı büyüklüğünde bir "kafa".  Çizgi filmdeki sesler yayın yapılıyor ve karakterler sadece elleri oynatıyor.
Oyunu seyrederken "Bu çocukların kafasını çok karıştıracak" diye düşünüyordum ki tam da o anda beklediğim soru Çınar'dan geldi.
-Anne, Caillou ağzıyla konuşmayı bilmiyol mu? (El ağızın kenarında açma kapatma hareketi yapıyor)
Hiçbir karakterin ağzı oynamadığı için kafası karıştı.

Madem aldın lisansını adam gibi bir kostüm hazırla, ağzı oynasın, kafası küçük olsun, insana benzesin, filmde koşturup duran Gilbert birden bire bir oyuncağa dönüşmesin vesaire vesaire....

Çınar yaşındaki çocuklar her ne kadar çok sevseler de bence bu hayranlıkları sadece tv ekranından kalmalı (her ne kadar izletmemek için elimden geleni yapsam da). Ona sürekli bunun bir film olduğunu, gerçek olmadığını anlatsam da bana sürekli Caillou'nun nerede yaşadığını sorup duruyordu. Şimdi artık demek ki gerçekmiş diye düşünmesine, televizyonda gördüğü çizgi karakterlerin aslında gerçek hayatta da var olabileceklerine inanmasına sebep olacağını  düşünüyorum.

İzlediğine pişman mıyım, değilim! Eğlendi, gösterinin yarısından fazlası zaten müzik eşliğinde Caillou denen yaratığın dans etmesiyle geçti.
Biraz daha büyük olsa bunu düşünmeyecektim elbette. Hem bir anne, hem de bir uzman olarak daha 3 bile olmamış çocuklar için uygun olduğunu düşünmüyorum.

Gidemeyenler, bilet bulamayanlar üzülmesin. Kaçırdığınız birşeyiniz olmadı. Üstüne paranız da cebinizde kaldı.
Umarım bu mesaj gerekli yerlere de ulaşır.

Not: 9 Ocak Pazar saat 19.30 Kanal B Anı Durdur programındayım.

24 yorum:

Ayça dedi ki...

aaa şaşırdım. O kadar mı kötü. Biz de pazar günü Gençlik Parkı ndaki gösteriye gidicez. Aynı oyundur heralde. Bakalım Mert ne yapacak?

AYÇA dedi ki...

Micheal Jackson mı hahaah. :)
icim bayıldı resmen. Ama Demir yine gitmek istiyor. Bize yol göründü :)

Hülya dedi ki...

bende saçma bir oyun olduğundan bahsetmiştim blogumda...dedim niye benden başka kimsenin sesi çıkmadı..görünce oh dedim benim gibi düşünen birisi çıktı...saçma acelece hazırlanmış kısacık bişiydi..çizgifilmi izlesek daha keyif alırdım amma gel gör ki kızım bayıldı çok sevdi...tek sıkıntısı callionun onu neden öpmediği...istemeden de olsa yine gidicez galiba...bu arada aynı yerdeymişiz...karşılamamışız..gerçi tanışmıyoruz da...sanırım ankaralı tüm blog sakinleri oradaydı .)))

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Ahh bilmez miyim o suskun hallerini benim yakışıklı damadımın :)

Burcu dedi ki...

Ben yine de pişman değilim Callio'ya gittiğime, amaç bizim değil çocukların eğlenmesiydi zaten, onlar da gayet eğlenmişe benziyorlardı.. Arda'nın da tek üzüntüsü Gilbert'i kucagina alamamasıydı, oyuncak olduğunu görünce hayal kırıklığı yaşadı.

elif ada dedi ki...

Sermin, iyi ki yazdın ben planlıyordum götürmeyi hemen vazgeçtim. Zaten çizgifilminden de nefret ediyorum. Bu arada Ada ile Çınar arasındaki benzerlikler giderek artmakta. Evde, parkta, arkadaşlarının yanında çenesi durmayan kızımız, yabancıların yanında tıpkı Çınar gibi dut yemiş bülbüle dönüyor ve eller ağıza gidiveriyor. Dediğin gibi bizimkiler de bu model ne yapalım

Deli Anne dedi ki...

yahu bir iş yapacaksa insan hakkını vermeli.. öyle alelacele, yetişkinleri geçtim, çocukları ebleh zannedip, nasıl olsa iş görür mantığıyla yapmasınlar ya! deli eder beni savsak işler!

Eylm-Sdnz dedi ki...

bişey kaybetmedik desene gösteriye gitmemekle...

apla bi imza versene:)))))))))))

Mlke_Btkn dedi ki...

Ben izledim çok güzel bir söyleşi olmuş, tebrik ederimm...

Tülay Çulha Sarı dedi ki...

Ben de izledim Sermincim, çok mutlu oldum, yıldızın hep parlasın çok öpüyorum!

terspabuclar dedi ki...

selam umarım bian önce biter kurtuluruz bu diş faslından zira bizde bayramdan beri son azılarla mücadele veriyoruz.iştah sıfır uykular leyla...eşofmanlar bol gelmeye başladı ne yapacağımı şaşrıdım meğer bu kilo zor alınıp kolay verilen bişeymiş sizde iştah kilo ne alemde merak ettim

Sermin dedi ki...

Ayça
Ben beğenmedim ama çocuklar sevdi sanırım. Çınar hala gitmek istiyor

Sermin dedi ki...

Ayçacım yok ben bir daha gitmem.

Sermin dedi ki...

Hülyacım,
Aslında haklısın ben kendi adıma çizgi filmi izleyince daha çok zevk alıyorum :))) amaçocuklarda 1-2 den sonra sevmez tiyatroyu

Sermin dedi ki...

Elçinim. sen şimdi gör bizim delikanlıyı.

Umurcum
Zaten ben Ada ile Çınar'ı hep benzetirim. İkisi de ev kuşu falan. İkisi de korkak :)

Sermin dedi ki...

Burcucum
Gilbert beni de şaşırttı doğrusu. Aslında gilbert kostümlü minik bir insanı dört ayağın üstüne oturtabilirlermiş. ne var ssanki

Deli Anne,
Bizim Türk milletinin işleri hep böyle değil mi!!! Gerçe sanatçılar dışında tabii. Amaç para kazanmak

Sermin dedi ki...

Eylemcim yok kaybetmedin. Applan kurban olsun sana :)

Melike
Öncelikle izleme inceliğini gösterdiğin için çok teşekkür ederim. beğenmene sevindim.

Sermin dedi ki...

Tülaycım çok çok sağol. Öyle amatörce ilerliyorum işte :)

Ters Pabuçlar
Biz de zor alıp hızlı veriyoruz. Tam emin değilim şu an kilosundan. ama 13,5 ile 12,8 arasında gidip geliyorduk bir ara. Bir de bizde geniz eti çıktı. şimdi umudum o. belki alınınca iştahı açılır. genelde öyle oluyor geniz eti olan çocuklarda.

terspabuclar dedi ki...

maşallah çınar paşaya çok yakışıklı ama çok..

geniz eti içinse geçmiş olsun.derdim kilo değil ama tek sıkıntım acaba yeterince besleyemiyormuyum korkusu.umarım sağlıklıları gelişimleri düzgün olurda varsın çıbık kraker gibi olsunlar

anne kaleminden dedi ki...

ben de bir kaç kişiden aynı olumsuz eleştrileri duydum ve götürmedim. iyi bir karar verdiğimi anladım tekrardan, teşekkürler...

Anne İş'te dedi ki...

ben resimlere kocaman bir maşallah dedim kaçtım:)

Unknown dedi ki...

zaten size iyilik aramaz ki caillou u görünce çocukların ne kadar mutlu olduğunu görmemiş gibisiiz... oyun güzel.. çocukla mutlu.. söze gerek yok.. ahmet ahse

Sermin dedi ki...

Anne kaleminden çocuklar seviyor ama ben sevmedim :) yanlış etkilemek istemem tabii.
Dijlecim sağol cnm

Sermin dedi ki...

Ahmet Bey,
Bu gösterinin sizinle bir alaksı var mı bilmiyorum ama bence eleştirilere açık olmalısınız. Tamamçocuklar sevdi ama ben çocuk gelişim uzmanı olarak hiç çocuklara özellikle küçüklere uygun bulmadım. nedenlerini de tek tek belirttim. Kocaman bir kafa ve oynamayan ağızlar. keşke üzerinde biraz daha uğraşılıp, uzmanlara danışılıp yapılsaydı. Yoksa tabii ki ortada bir emek var. teşekkür ederiz. ama eleştirmek de en doğal hakkımız takdir ederseniz.