21 Ekim 2010 Perşembe

Her anı oyuna döndürebilme yetisi= Yaratıcılık


Bu aralar bakıyorum da herkesin üzerinde bir rehavet. Boşlanmış bloglar pek çok. Benimki de
bunlardan birisi. Bu ihmalin pek çok nedeni var ama en başta iş geliyor.
Eve ağzım açık geliyorum. Sonra evde müthiş bir güç savaşı başlıyor. Yer misin yemez misin, uyur musun uyumaz mısın......
Kim galip, kim malup bilemiyorum ama saat 12'ye doğru ben kendimi pek bi malup hissediyorum. Ne kadar galip görünsem de.


Halbuki o kadar çok şey planlayarak geliyorum ki eve.

Öncelikle ayaklarımı havaya dikip uzanmak, kitap okumak, internette boş boş dolanmak, blogu güncellemek, bir türlü bitiremediğim Lost DVD'lerini izlemek hatta ve hatta hiç sevmediğim televizyonu izlemek. Bir de çalışmak tabii, zorunluluktan...
Ama hiçbirini yapamıyorum yorgunluktan.Uyuyakalıp, yattığım koltuktan kazınarak yatağa gidiyorum (ne tatlı uykudur o ama ).

Çınar 1haftadır hastaydı yemek yemeyen çocuk iyice yemekten aştan kesildi. Benim sinirlerim iyice hopladı. Neyse ki gündüz evde yokum da gözüm görmüyor.


 Akşamları ise uymuycaaaaaam! Geyek yok  anne, uyumuycaam geyek yok!!! Ben uyandım!!! Uyumak iiiiss-teeee-mii-yooooo-ğuummm. İstemiyoğum dedim işte! Ya anne yatmıyycam dedim işteeeeee!
Özellikle 3 gecedir resmen evde tabak çanağın havada uçmadığı kalıyor. 9.15'de yatağa sokmak için mücadelemiz başlıyor ancak 11.30-12.00 arası muvaffak olabiliyoruz.
O saatten sonra ne yapabilirim ki!





Küçük bir çocuğun hayal dünyasının bizden ne kadar farklı ve geniş olduğu üzerine düşünmemi sağlayan şeyler yaşıyorum bu aralar. Bugün üstünü giydirirken elinde oyuncağı bir elinden diğerine geçiriyor.
Sonra "çekkür edeyiiiim" diyor ve eline bakıyor. Diğer eline geçirip, yine eline bakarak "çekkür edeyiiiim" diyip gülüyor.
Kime teşekkür ediyorsun dediğimde "elime çekkür ediyoğum" dedi.
Ellerinin yardımlaştığını düşünüyor ve teşekkür ediyor :)))
Süper birşey bu.. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

İşte o zaman oyun grubumuz geldi aklıma. Küçüklüklerinden bu yana nice şey paylaştılar. Kavga ettiler, güldüler, hala da kavga ediyorlar ama paylaşmayı, yardımlaşmayı öğreniyorlar.
1 ay kadar önce hafta sonu şehir dışındaki evimizde" 4 silahşörler mangal partisi " yaptık. Bahçedeki bir avuç kum, aslında hepsine yetecek kadar kum ilk defa akşama kadar kavga etmeden, gıkları bile çıkmadan oynamalarına yetti.




Sorunsuz bir gün geçirmenin temelinde yatanlarsa çok basit.Bir parça kum, biraz temiz hava, biraz su, hortum ve bir bidon :))) Çünkü kum hepsine yetiyordu.

Yemek yemeseler de, uyumasalar da saçları, başları, gözleri, ayak parmak araları, burun delikleri, kulakları hatta pipilerine kadar kumdan bembeyaz olana dek oynadılar.
Kumdan Allah razı olsun, en çok biz rahat ettik. Babalar zaten hep rahat :ppp





Kıssadan hisse: Şimdi anladın mı beni blog, yazamıyorum pek ama aklımdasın. S.S.

24 yorum:

Unknown dedi ki...

İşte bu rahat ortamı her zaman sağlayamıyoruz ki çocuklara, onlar böyle çok mutlular ama evin içinde olamıyor maalesef:(

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Yerim ben benim oğlanın ÇEKKÜRÜNÜ ya :) bayıldım bu söze ...

ve bu çocuğun hortum sevdasının sonu nereye varacak çok merak ediyorum

İkizBebek dedi ki...

Fotoğraflar şahane, ayrıca ellerin yardımlaşması,bu çoçuklar şahane.

Sen Gelince dedi ki...

Çekkür etme olayı beni bitirdi ya:) Ne ilginç gerçekten dünyaları... Dört silahşörler sizin bücürler mi bilmiyorum ama analar da süper görünüyor:) Bulamadım size ama şöyle okkalı bir isim:)

Özlem dedi ki...

Oğlumdan sonra öğrendiğim şeylerin başında geliyor. Bir çocuğa ençok bir çocuk lazım, iyi vakit gecirmek, oğrenmek, ogretmek herşey için.... cocugu cocuksuz bırakmamalı...

bu arada söylemeden edemicem. fotografları kim çekiyorsa harika çekiyor....

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Ay yine kıskandim ben çatlıycam şimdi...
Çekkür diyaloğunuz çok güldürdü beni :) Minicik dünyalarına ne hayaller sığdırıyorlar değilmi :))

Burcu dedi ki...

Dışarıdaki yağmura inat askılı, kısa kolu fotoları görünce, o hafta sonunu hatırlayınca içim ısındı birden. Çekkrü olayı ise bitirdi beni. Çalışmaya baladın yaa, intikam alıyor işte Çınar.. Bir şekilde her sabah işe gidip akşam eve geleceğine ikna olması lazım. Biz neyse ki o süreçleri geçtik aynı yollardan geçip, siz de geçeceksiniz merak etme, Çınarişkom bu kadar akıllıyken.. Özledim sizi..

zühra dedi ki...

Evdeki bu tempolu akşamlar çocuk olan her evde yaşanıyor sanırım.Sonunda bitmiş bir enerjiyle sizde yatağa giriyorsunuz.
Hafta sonunuz ne güzel geçmiş. Temiz hava, kum bütün stresleri yok etmiştir.

elif ada dedi ki...

İşte bu kadar. Bir avuç kum nasıl mutlu ediyor çocukları. Bizse oyuncaklara boğuyoruz onları. Halbuki onlara doğa lazım, kum lazım, toprak lazım, su lazım...

ashley dedi ki...

Türk annelerinin yemedi içmedi derdi nedir hiç anlamış değilim :) İçimizde var atlet çorap giydirmek yedirip içirmek heralde. Almanyadayken hiç rastlamadığım şeyler, ayağa çorap altına atlet giydiren anneler yoktu çocuklar sağlıklıydı, çocuklar oyunparklarında kumun üstüne göbekleri açık uzanmıştır çamur oynuyordur ama annesi gayet rahat gazetesini okuyordur. Kimse çocuğa yemek ye demez canı ne zaman isterse o zaman yerdi vs vs . En son Avustralya ve Yeni Kaledonya'da teknelerinde kaldığım 1.5 yaşındaki erkek çocuksa tamamen serbestti.Beğenmediği yemeği babası o yiyene kadar önüne sürüyordu ve sonunda öyle güzel yiyordu ki.Saçları güvertede kuruyordu banyodan sonra,elinde hep papaya ananas kivi ne bileyim o kadarda zayıftı ama sağlıklıydı. Sizde canınızı sıkmayın dicem ama elinizde değildir biliyorum.Çınarı öpüyorum,iyi haftasonları.

Sermin dedi ki...

Bahar böyle ortamlar bulmak çok zor haklısın. onlar bizim çocukluğumuz kadar şanslı değiller malesef

Sermin dedi ki...

Elçinciğim,
Ben anladım. baaahçeeevaan olcek :) çok basit!

İkizbebek
Sağol beğenin için. sevgiler.

Sermin dedi ki...

Özlem
Aaa sen bilmiyor musun bizim grubun adını. aynı yaşta bebesi olan kızlar klübü!!! Bu Kluübümüz herkese açıktır :)bekleriz

2.Özlem
Çocuk en güzel çocuktan öğrenir. hep velilerime söylediğim birşeydir bu.

Sermin dedi ki...

Emine :) ilahi. kıskanma gel sen de diyorum ama yine unuttum hangi şehirde olduğunu

Burcucum
sakin geçen nadir günlerden biriydi. tekrar yapalım... :DD

Sermin dedi ki...

Zühra
Malesef öyle oluyor. beraber yatıp beraber kalkıyoruz artık neredyse benim göz kapaklarım zor açık duruyor o ise cin gibi. anlamadım gitti.

Umur
Aynen bizim çocukluğumuz gibi değil mi!!! :(((

Sermin dedi ki...

Ashley
haklısın biz Türk anneleri öyleyiz malesef. gisi konusunda çok takılmam aman üşüdü etti yapmam. hatta çoğu zaman çorapsız ve atletsiz gezer. parkta yatsın, kalksın pek takılmama ama yemek konusunda aynı rahatlığı gösteremiyorum malesef. bir yapsam gerisi gelecek ama olmuyor.
umarım bir gün sen de anne olursun ve nasıl garip bir duyguymuş anlarsın. yemeyince içinde bir ses sürekli sana "yemedi yemedi" diyor ve bu ses seni çok rahatsız ediyor.
sevgiler canım :)

R. Berin Tuncel dedi ki...

Başlık çok güzeldi. Annesi her an oyun üretebilen çocuklar da çok şanslı sanırım. Kum ve su, ne harika materyaller. Kışın evde enerjilerini atamıyorlar, evler savaş alanına dönüyor. İhmal etmeyin blogunuzu, severek takip ediyoruz. Sevgiler.

Mayka dedi ki...

berran ben çok güzel bloğun takipçinim artık

Sermin dedi ki...

Sirar, kış geldi artık. ama mümkğn olduğunca havalara inat giydirip çıkartmak ve parkta enerji atmalarını sağlamak lazım diyorum.
sevgiler :)

Sermin dedi ki...

Berran hoşgeldin. ben de blogunu okudum baştan sona. çok keyifli. görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

Ι usually do nοt ԁгop а ton οf remarks, but i ԁid somе sеarching аnd wound up hеге "Her anı oyuna d�nd�rebilme yetisi= Yaratıcılık".
Αnd I ԁo have 2 questіons foг you іf you do nοt
mind. Іs it just me oг ԁoes іt give the imprеssion lіkе a feω of thеѕe rеsрonѕes apρear like thеy are lеft bу
brain dead pеople? :-P And, if you аre writing
on аdditіonаl social sіtes, I'd like to follow anything fresh you have to post. Could you list of every one of your social pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

Check out my site :: wedding dresses

Adsız dedi ki...

Great blog here! Also your site lοaԁs up fast!

What web host arе you using? Ϲan I get your affіliate link to your host?
I wish mу web ѕite loaded up as quicklу aѕ yourѕ lol

My web blоg :: seopressor V5 review

Adsız dedi ki...

Ηi therе would you mind letting me know which web host you're working with? I've lοaԁеd your blog in 3 completely ԁifferent inteгnet browsегs anԁ I must saу this blog loads a
lot fasteг then most. Cаn you suggest a goоd
internet hosting proviԁeг at a faіr price?
Kudos, I apрrеciate it!

Here іs my web site: SEOΡresѕor V5 reνіew (https://pinterest.com/pin/391531761324454974)

Adsız dedi ki...

I every time emailed this website post page to all my friends, as if
like to read it after that my friends will too.



my blog :: seo