16 Ağustos 2010 Pazartesi

Bıt bıt bıt


 

Sıcaktan kaçıp odama sığınan iri kara sinek beni rahatsız ededursun, havalar daha yaşanası hale geldi 2 gündür. Hatta dün akşam uzun zamandır hasretini çektiğim bir duyguyu yaşadım, üşüdüm.  Üşümek hiç bu kadar güzel gelmemişti. Oruç bu sıcaklarda sarsar mı diye endişeleniyordum ama hiç etkilemedi beni. Korktuğum başıma gelmedi.




Yemek yenmeyince hafta sonları ne kadar da uzun geliyor. Meğer yemek yemek günün ciddi bir kısmını alıyormuş. Çınar için de aynı şey geçerli. Pek yemekle arası yok yine. Hatta doktorunu arayıp iştah açıcı şurup mu versek diye bir danışacağım.

Bugün bakıcı ablasına "Sakın israr etme. 2 kez kafayı çevirdi mi sen bilirsin de, kaldır" dedim. Sonuçta ne değişiyor. 5 kaşık daha fazla yiyor. Biraz aç kalması lazım, açlığı görsün 3-4 gün sonra tıpış tıpış geliyor diye UMUT EDİYORUM :( İşimiz umutlara kaldı.
Yok yok takmıyorum yememesini :((((



Hafta sonları geldi mi babacı oluyor minik ördek. Babam aşağı, babam yukarı. Geceleri "beyaber uyuyam" diye ısrar ediyor. Baba dünden hazır. Teklifi kabul görünce "Baba şenin yatakta yatam" önerisi geliyor. Ohh o da kabul oldu.

 İşin enteresan yanı, bizimle beraber uyuyunca sabaha kadar tık yok. Hiiiç uyanmadan uyuyor. Bana iyi geliyor ama alışacak diye her zaman izin vermiyorum. Bunu 2 şeye bağlıyorum. Ya biz klimayla uyuyoruz, serin serin rahatlıyor ve odasında terlediği için uyanıyor ya da korkularının iyice arttığı şu günlerde bizim yanımızda korkmuyor.

Sese ve kokulara o kadar duyarlı ki her sesi, her şeyi soruyor. Ne kokuyoooy,  bu şeş, ne şeşi anneee?

Geceleri de köpek havlamaları, araba sesleri, davulcu sesi çok korkutuyor onu.
 Geçen uyandı. Bir yandan da gözler kapalı "Anne ben uçuyoooooom" diye ağlıyor. Rüya görmüş besbelli.
Nerde uçuyorsun oğluuuum diye soruyorum ama hala gözler kapalı uçuyooom diye ağlıyor. Sonra birden bire düğmeye basılmış gibi sustu, kendi yastığa attı ve uyudu.



Arabada giderken konuşma performansı en üst seviyeye çıkıyor. Geçen gün süre tuttum, maximum susma süresi 4sn. Bunun dışında mütemadiyen konuşuyor.
Bir yandan radyo, bir yandan Çınar'ın sesi aynı anda çekilmiyor. Radyoyu da kapattırmayıp aksine sesini iyice açtırıyor. Yolculuklarımız cümbüş yani.
Olsun, herşeye rağmen, sessizlik bile özletiyor sesini çok çeneli oğlum benim.




18 yorum:

Unknown dedi ki...

ifadesi ne kadar büyümüş delikanlı gibi geldi gözüme bak şimdi :)
bu arada o kadar aklımdasın ki bir haftadan beri doktorlardan fırsat bulur bulmaz sesini duymak istiyorum bir de oruç girdi felç...
öperim...

ayşegül dedi ki...

"uyuyam,yatam" çoook tatlı ama yaa :)
sıcaklarda iştahsızlık had safhada maalesef,umarım düzene girer kısa sürede.

AYÇA dedi ki...

Bence sıcaktan değil de sizin yanınızda huzurlu yatıyor. Demir de öyle ben yoksam zırt Pirt uyanıyor. Ama yanindaysam deliksiz uyuyor.

Çınar çok tatlı konuşuyor ama ya :) artık bizim yanimizdada bicir bicir... Yemek olayına takılma. Belki su ara sıcaktan canı istemiyordur. Kısa zamanda isler değişir.

Opuldunuzzzzz

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

çoook özledim sizi ...gelin artık ne olur :(

sumeyye dedi ki...

Maşallah.. Bu arada saçları çok yakışmış

ZeyNes dedi ki...

Bir önceki yazında ki tatil resimlerine göre yanaklar biraz daha dolmuş gibi geldi Sermincim...Zeyno'da yemekle ilgili hiç problem yaşamadığımız için ne yapılır yemeyen çocukla,hiç bilmiyorum.Ama eninde sonunda acıkınca da mı yemiyor bu karaoğlan?

Zeynep'in Evi dedi ki...

nekadar doğru bir tesbit, zaman geçmiyor ramazanda yemek yenmediğinden mi yoksa sabırla vakit bekledindiğinden midir nedir dakika saydırıyor yahu:)

sule_bilge dedi ki...

alpinin fotolarını çalanbi sapıgı vardı,ben de çınarınkileri çalıcam,o derece,çok şeker maşallah.
bizde kuzenlerinin büyük etkisi oldu,yarış yapma vs.o sayede alıştı,son günlerde de babasının tabagından kaçırma,babası bak kuş uçuyo,yok uçakuçuyo,o havaya bakarken biz güya onun olan tabaktan yiyoruz

NiLaY dedi ki...

ilk kareye bayıldım canım :) ah ahh ne çabuk büyüyor bu minik insanlar yaa :)

annesininoglusu dedi ki...

çok tatlı ya:))

Sermin dedi ki...

Funda kalp kalbe karsiymis. bu ara sen de aklimdasin benim. goruselim bir ara coluklu cocuklu.

Aysegul hosgeldin,tesekkur ederiz :) ya evet sicaklardan sanirim. su ara cok annenin ayni sikayetlerini duyuyorum.

Ayca yok ya sizin yaninizda hic konusmuyor. utaniyor sizden.

Sermin dedi ki...

Elcinnnn canim biz de seni ozledik cidden. Kocama soyyyyle beni sana getirsin. hem de bir deniz havasi aliriz. havalar serinlesin biraz da gelelim. soz veriyorum ilk hafta sonumu sana ayiracagim.

Sumeyye cok tesekkur ederiz teyzesi.

Neslihancim yok o sirada konustugu icin oyle gorunuyor fotolarda. daha da zayifladi simdi. cok ama cok sanslisin Zeynep istahli oldugu icin. sabah ve oglen yemeyince aksama aciktigi icin illa ki yiyor.

Sermin dedi ki...

zeynep
tabii o acidan bakmamistim. belki de aksami bekledigimiz icin vakit cokmus gibi geliyor. ama ben memnunum. mutfakta olmamak guzelmis. yoksa surekli elimde bezle geziyorum ki ben mutfak temizligi konusunda az biraz obsesifimdir :)

Sule'nin annisiiiii :o cidden mi? fotolari calan sapigi mi vardi??? korktum simdi ya

Sermin dedi ki...

Nilay
hosgeldin sen de. yunanistan fotolarina kiskanclikla baktim :p
cooook hizli buyuyorlar. yakaliyamiyorum bazi anlarini

annesinin oglusu
siz de kocaman olmussunuz. uzun zamandir ugrayamiyordum bloguna

Burcu dedi ki...

Çınar başondan beri yemeyen bir bebekti Serin, onu da öyle kabul etmek gerek demek ki. Amaaaan nasılsa ileride rejim yapacak, kendi pişman olur keşke zamanında yeseymişim diye :P

elif ada dedi ki...

Baba-oğul, anne-oğul harika fotoğraflar. Nasıl büyümüş Çınar... Ve çok tatlı olmuş. Özledik sizi Serminim ya. Bu arada Ada ile Çınar benzer tepkiler veriyorlar hep. Ses ve koku duyarlılığımız biz de çılgın düzeylere vardı. Öpüyoruz ikinizi de

elif ada dedi ki...

Baba-oğul, anne-oğul harika fotoğraflar. Nasıl büyümüş Çınar... Ve çok tatlı olmuş. Özledik sizi Serminim ya. Bu arada Ada ile Çınar benzer tepkiler veriyorlar hep. Ses ve koku duyarlılığımız biz de çılgın düzeylere vardı. Öpüyoruz ikinizi de

Sermin dedi ki...

Burcucum
evet başından beri hep yemedi. ama bazen de hiiiç ama hiçbirşey yemiyor. di miii rejim derdi yok oğluşumun

Umur yaaa her yazıda söylüyoruz ama hareket yok. şimdi de ramazan nasıl olcek? ben beceremiyorum hadi siz ayarlayın da görüşelim