11 Temmuz 2010 Pazar

Akdeniz'den bir Çınar geçti!


Tatil demek akşamdan akşama gördüğü babayla çamların altında beraber öğle uykusu uyumak,  yerlerde beraber yuvarlanmak, havuzda "Annemle yüzücem" demek,  kolluklarla yüzmeyi öğrenmek, akşamları mini diskoda müzikle dans edip yeni figürleri öğrenmek, akşama kadar sudan çıkmamak demek Çınar için.

Evet, Çınar'ın ik gün sürekli sorduğu gibi "Bij neyeye geldik bij?"

4 günlük bir kaçamak yapıp, Antalya'da nadir rastlanacak "makul" sıcaklıkta bir tatil yaptık. Ben çok keyif aldım ama en çok Çınar sevdi tatilimizi.
Yolculuk kısmından itibaren akıllı uslu gitti, orada yemek saatleri dışında bizi hiç üzmedi, dönüşte de arabada dışarıyı seyrede seyrede geldi.
Odadan sabah çıkıp akşam geldik. Öğle uykularımızı çamlık alanda uyuduk. Zaten nerdeyse tüm öğleden sonrayı uyuyarak geçirdi, püfür püfür esen rüzgarın altında.


Akşamları uyku saatinde yatırmadım. Uykularımız da tatil yaptı. Gece 12'ye kadar otelin animasyonlarını seyrettik. Çok ilgisini çekti, müthiş eğlendi.

İzlediği her gösteride "Anneee,bij ne ijliyoyuz?" diye sordu. Bir türlü yüksek müzik eşliğinde sürekli dans eden, atlayıp zıplayan insanlara anlam veremedi. Ama anlıyormuş gibi de izledi.

Çınar biraz kilo verip, biraz esmerliğine esmerlik katıp, dolu dolu eğlenip, uyuyup geldi.


Bu tatilde şunları iyice anlamış oldum:

-O çok iyi bir gözlemci. Bunun sebebi çok temkinli olması. Kendini garantiye almadan hiçbirşey yapmıyor.
Mini diskoda ilk 2 akşam ablaları ve çocukları hiçbirşey yapmadan öylece, ağzı açık izledi. Hatta babası katılmıyor diye üzüldü.

 "Bekle" dedim. "Şu anda kayıtta. Yarın hepsini sergileyecek." Ertesi gün gerçekten de birden bire söküldü. Bütün şarkıların hareketlerini tıkır tıkır yaptı.


- Otele gidince tüm yemek düzenimiz alt üst oluyor. Yemekler çok güzeldi ama yediği tek şey et ve pilav oldu. O da azıcık. Meyve ve kahvaltı sıfırdı. Ben de karışım kahvaltı hazırladım, yedirdim.

- Yanımızda yabancı birileri varken sessiz durmayı yeğliyor ama yalnızsak hiç ama hiç susmuyor. Herşeyi, herkesi tek tek soruyor. Gördüğü herşeyi tanımlıyor hatta bizim esprilerimizi bile taklit ediyor.
Çok muzip bir çocuk.Büyüyünce çok eğlenceli bir çocuk olacak eminim.

Tatilden aklımda kalan bir dialog:

İlk gün oteli gezerken Serkan'la kendi aramızda konuşuyoruz.

Babası "Şurası Snack Bar herhalde" diyor ve fındıkkurdum hemen atlıyor:

-Hayıy baba, sinek değiiiiil öööömcek öömmcek (örümcek)!!!

26 yorum:

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Maşallah Çınar'a..Üzmemiş hiç sizi.Tatilin en güzel yanıda yeşil alanda öğlen uykularını sorunsuz uyumaları.Bizde bu konuda çok rahat etmiştik.
Öömmcek hee :)) Artık snack bar gördüğümde hep Çınar aklıma gelicek :))

Sermin dedi ki...

Emine
Evet aslında düşününce en rahat kısmı uyuma kısmı oluyor Zaten suda iyice yorulup sersemliyorlar. Ardında açık havada devriliveriyorlar. Ohh serin serin de uyuyorlar. Darısı size bakalım

şule dedi ki...

güzel bir tatil olmuş,

AYÇA dedi ki...

Ya o dans ederken ki resim ne öyle ? Bayıldım :) evet demir de de aynı durum soz konusu önce tepki vermiyor bende üzülüyorum sonra ertesi gün başlıyor.

Çok özlemiştim sizi dün ne iyi geldi hepimize. Baba-oğul resmi de çok güzel... Tamam tamam ana-oğul resminizde harika :p Bi de ben çınarı zayiflamis görmedim.

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

serminim ilk resime bayıldımm :)

kıyamam benim damadıma sana soru sorarken o dudaklarının halini tahmin edebiliyorum...

baba oğul uyurken sen görevinin başında nöbettesin :)

o dans ederken çektiğin resim beni bitirdi...o göbeği ısırmalı yemeli

çok özlediğimi bir kez daha anladım :( gelme planlarınız var mı istanbul a ?

anne kaleminden dedi ki...

resimler harika ve çok özendirici... darısı tüm tatil isteyenlere :) çınar da çok yakışıklı çok tatlı, adres belirtmemişsiniz ama kaldığınız otel nasıldı, tavsiye eder misiniz?

Burcu dedi ki...

Nihayet büyük foto resmi formatına geçmişsin, çok güzeller :) Aferim Çınar'a hiç üzmemiş sizi yine.. Herkes büyüdükçe tatil kolaylaşır der, Çınarda da öyle olmuş ne güzel, keşke aynı durum bizde de olsaydı ama ben bundan öncekilerde daha rahat etmiştim. Ben de zayıflamış görmedim Çınar'ı ama boyu uzamış biraz, belki o yüzden sana zayıflamış gelmiştir.

NiLaY dedi ki...

hem fotoğraflarına hem de Çınar'ın bu uyumlu tavrına bayıldım, insanın sürekli tatilde olası geliyorr :)

Sen Gelince dedi ki...

Bir kere o ayakları yerim ben, bayıldım... İkincisi baba-oğul resminiz süper çok beğendim... Hatta Nurturia'nın yarışmasında olmalıydı diye düşündüm:) Üçüncüsü diskoda dans eden Çınar tek kelimeyle süper... Biliyor musun Sermin zaten tavan yapan tatil özlemim anlattıkların ve güzel karelerinle iyice tetiklendi:)

Burcu Çalışkan dedi ki...

ama annesi çınarın öyle şeker pozlarını yakalıyorsun ki hayran olmamak mümkün değil. ayaklar ve dans karelerine bayıldım :))

Burcu Çalışkan dedi ki...

ama annesi çınarın öyle şeker pozlarını yakalıyorsun ki hayran olmamak mümkün değil. ayaklar ve dans karelerine bayıldım :))

sumeyye dedi ki...

çok tatlı maşallah :)
bu arada fotoğraf makınemız degıstı sanırım degıl mı :) ne oldu aceba :)

elif ada dedi ki...

Sermin, galiba aynı tarihlerde bizde Antalya'daydık. Söylediğin gibi ilk kez kavrulmadan minik bir tatil yaptık. Bu arada Çınar, geçen yıl bu Scooby Doo crocsları Ada'nın ayağında görmüş çok sevmişti. Gelip okşamıştı biliyor musun? Galiba aaa hav hav falan gibi bir şey demişti. Şimdi minik ayaklarında görünce çok mutlu oldum. Bu arada fotolar her zamanki muhteşem. Özledik sizi ya

M.Yasir'in Annesi dedi ki...

hoş bir tatil qeçirmişsiniz :) oğlunuzda çok şirin maşallah..

Sermin dedi ki...

Teşekkürler Şule:) Evet güzeldi tadı damağımızda kaldı. Az ve öz oldu. Darısı gitmeyenlere.

Sermin dedi ki...

Esmer şekerim benim. Ayçacım!
O resime ben de çok gülüyorum. dansöz gibi göbüş çıkmış :) işte her çocuğun ayrı bir öğrenme stili vardı. bizimkiler de böööle :)

Sermin dedi ki...

Elçinciğim ya hep niyetimiz var ama bir türlü totomuzu kaldırıp gelemiypruz. ama gelince ilk göreceğim kişi sensin tatlım.

Sermin dedi ki...

Anne kaleminden
Xanadu Resırt Hotel'e gittik. Tavsiye ederim güzel ve çocuk dostu bir otel. Geçen sene www.bebekligezmeler.blogspot.com da Ayça tavsiye etmişti. onun üzerine gittik zaten. havası güzel, çok temiz, yemekleri çook lezzetli, çocuklar için özel ayrıntılar düşünülmüş. tavsiye ediyorum.

Sermin dedi ki...

Burcu
gerçekten mi? bana zayıflamış geliyor. didim sonrası kilo almıştı. yüzü tombik tombikti. şimdi yine küçüldü surat :( belki de yemiyor diye psikolojik olarak ban aöyle geliyordur. tartmıyorum da zayıflamuş görünce sinirim bozuluyor. yaa evet sonunda geçtim. yenilenmiş halinden haberim yoktu blogların.

Sermin dedi ki...

Nilay senin uzakdoğu fotolarından sonra benimkiler pek tatili özendirmez gibi geliyor. o denize ve kumlara atlayası geliyor insanın. öptük teşekkür ederiz.

Sermin dedi ki...

Burcu (2)
Teşekkür ederiz teyzesi :) seninkiler kadar güzel olmasa da çıkıyor birşeyler işte. dans fotosu favori oldu :)

Sermin dedi ki...

Özlemcim
Yarışmadan önce olsaydı yollardım ama doğru fotoyu biraz geç yakalamşım sanırım :) siz gidince de biz hasretle bakarız resimlerinize.

Sermin dedi ki...

Sümeyye,
8-9 ay kadar oldu değiştireli. Nikon D90 kullanıyorum.
teşekkür ederiz :)

Sermin dedi ki...

Umur
Öyle mi? Hiç hatırlamıyorum. Çınar'ın ayaklara ayrı bir takıntısı var zaten. Ben beğendim aldım ama crocs'ları. Demek ki sevmiş oğluşum geçen sene. evet evet hep aynı şeyi söylüyoruz ama faaliyet yok. şöyle herkesi bir arada yakalasak da topluca hasret gidersek?????????

Sermin dedi ki...

Yasir'in Annesi
Çok teşekkür ederiz. Yasir de çok şirin maşallah. Tam ısırmalık.
sevgiler

A. dedi ki...

Saçlar kesilince el yüz daha da ortaya çıkmış büyük cocuk gibi çıkmışsın son postta minnak adam :) Çok yakışıklısın