9 Haziran 2010 Çarşamba

Güne Merhaba


Ben evimi, Çınar babasını, bakıcı ablasını ve oyuncaklarını özlemiş. Didim'deyken hiiiç babasını sormayan yazlıkçı ördeğimin babasını özlemediğini düşünmüştüm.
Havaalanında onu gördüğünde, bacaklarının önünde kafasını eğip durdu ve babasının tepki vermesini bekledi. Babası da tepkisiz gülümseyerek durdu. Sonra üzgün üzgün kafası eğik, elleriyle oynamaya başladı. Babadan gelen "hadi sarıl oğlum" tepkisiyle ona bir yapıştı pir yapıştı. O andan beri yapışık geziyorlar.

Beni istemiyor, sürekli bana "anne giiiiiiiiit" diyor ve babasıyla oynuyor. Ben de bu durumdan pek şikayetçi değilim açıkcası.

Döndüğümüzden bu yana biraz agresif takılıyor. Agresifliği tatil dönüşü olduğu için desem evde olmaktan da müthiş keyif alıyor. Anlayamadım. Oyuncaklarını o kadar özlemiş ki birini alıyor, öbürünü bırakıyor. Yarım saatte 6 oyuncak birden değiştiriyor.
Acaba diyorum hala çıkamayan dişlerden mi? Azı dişi 3 aydır mor bir şekilde çıkmayı bekliyor.



Bir diş hekimi komşumuza dişlerle iglili kendi doktorumuza sormayı unuttuğum şeyleri sordum. Mesela hala neden 12 dişi olduğunu sordum.

Halk arasında söylenen şeyin doğru olduğunu ne kadar geç çıkarsa o kadar geç kaybedeceğini söyledi. 3 yaşına kadar yolu varmış. Endişelenecek birşey yokmuş.

Fırçalama ve diş macunuyla ilgili öğrendiklerimse şöyleydi. İlla 3 kere fırçalamaya gerek yokmuş. Yatarken ve sabah kalkar kalkmaz fırçalamanın önemli olduğunu, ama bisküvi ve çikolata gibi şeyler yedikten hemen sonra fırçalanması gerektiğini söyledi. Biraz daha büyüdükten sonra günde 3 kez fırçalamalıymışız.
Diş macunu yutmak çok da sorun değilmiş. Zaten onlar için üretilen macunlar yutulabilir özellikteymiş.


Geçen oyun oynarken yemeğe çağırdım. Arka arkaya pek çok defa söylemişim olacağım ki Çınar'dan gelen şu sözlerle birden çarpıldım.
-Yaaa anne bi şuş yaaa, bi şuş yaaa!!!! Oyun oynuyoyum!!!!
Anladım ki artık o bir bebek değil. O bayağı bayağı bir çocuk. Bana itiraz eden, kendi fikirleri, mantığı, planları olan...
Halbuki Ayça ile anaokulu araştırmalarımız sırasında Demir ve Çınar önlerinden geçen çocuklara şaşkın şakın, ağızları açık bakarken ne kadar da küçük görünmüş, anaokuluna gönderme konusunda kafamda "acaba" baloncuğunun belirmesine neden olmuştu.
Bu baloncuk aldığım bu cevapla bir daha gelmemek üzere söndü.

17 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

hoşgeldiniz canım benim ...

en son resime bayıldım çok karizmatik çıkmış benim ördekim :)

ZeyNes dedi ki...

Hoşgeldiniz Sermincim...bu aralar 27-28 ay civarı kuzuların bloglarını okurken o kadar şaşırıyorum ki yaşadıklarımızın benzerliği karşısında!Resimler yine çok hoş...

Sermin dedi ki...

Elçinciim sağol. ben de çok sevdim o resmi.

Neslihan sizde de var mı? Var ya bildiklerimi unuttum Çınar ezber bozduruyor şu an bana

Naile dedi ki...

benimde duyduğum en güzel olumsuz cümle bana "giiiit" demesi :))bizimki bi de o sırada parmağı ile itiyor. Hee bi de erdem tepki olarak kızdığında bize vurmaya başladı. Vurduğu zaman kesin bir dille uyarıyorum eğer hala devam ederse tepki koyup yanından gidiyorum. Ancak gelip cici yaparsa affediyorum. Öpmesini ve özür dilemesini istiyorum. Böyle davranmak doğru mu sence nasıl yapmalı bize vurduğu zaman?

Burcu dedi ki...

Dün akşamki buluşmalarından sonra, Arda bu sabah da uyanır uyanmaz Çınara didelim dedi.. :) Sanırım bizden bıkacaksınız :P Ya bir de şu diş fırçalama mevzuu çok canımı sıkıyor. nasıl fırçalamayı sevdircem bilmiyorum ve bir çürüğümüz şimdiden var. Eee gerçi bizim dişler çok erken çıktı, dişhekiminin söylediği gibi ne kadar geç çıkarsa bence de o kadar iyi..

AYÇA dedi ki...

Demir 2 aylık dış çıkardı yandık o zaman :))))
Çınar ile Demir'in o halleri aklımdan gitmiyor. Ne tatlilardi ama nasıl kiyip vericez bakalım. Daha gezmelere devam değil mı :p

Sen Gelince dedi ki...

Sermin'cim hoş geldiniz... En yakın zamanda görüşelim, özledik sizi... Şu kreş konusunda benim kafamda olaşan baloncuklarda bir sönse keşke:)

elif ada dedi ki...

Sermin, benim kız kardesim dishekimi ve o da aynı seyi soyluyor ne kadar gec o kadar iyi diye. Ada, cok erken cikardi dislerini. Hem de dorder beser. Ben, hala en arkadaki azıları yok saniyordum ama son doktor kontrolumuzde en arka dort azının da cıktıgı belli oldu. Hem de hic sorun cikarmadan pıt diye. Umarım Cinar da bundan sonrakileri Ada gibi kolayca cikarir. Bir de teyzeden ogut biz fırcalamaya ek olarak cikolata ya da tatlıdan sonra mutlaka suyla agzımızı calkalıyoruz. Daha kolay alisiyor cocuklar dis bakımına. Ozledik sizi. Cinar, cok ama cok tatli olmus bu arada

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

ilk dişimi 18 aylıkken çıkarmışım ve süt dişlerim de dökülmeye herkesten 1 sene sonra başladı. hala 2 azım süt dişimdir ve dişlerim çok sağlamdır. doktorların dediği doğru olabilir. artık konuşmaya da başladığı için oram acıyo falan diyorsa çok da sorun etme bence diş meselesini.

durununannesi dedi ki...

sermincim hoşgeldiniz:) aklıma geldi Arda'nın da hala 2 azısı süt dişi.Diğer dişlerinin yarısı kadar boyları:) Duru'da çok geç çıkardı dişlerini.biz de "sabırsızlanıp diş var mı diş" diye doktoruna sorduğumuzda aynı şeyi söylemişti.böylesi daha iyi diye.
öpüyoruz sizi...

Sermin dedi ki...

Nailecim, yaptığın doğru ama tepki koyma işini çok uzatma. senn bundan hoşlanmadığını anlasın ona bunu gülümsemeyerek falan belli et ama yüksek sesle kızma, bunun doğru olmadığını ona anlat. vuracağını anladığın anda da dikkatini dağıt ama asla "vurma" deme. onun yerine "sev" gibi olumlu ifadeler kullan. bu dönemlerde sık görülüyor malesef. tepki almak için yapıyorlar.

Sermin dedi ki...

Burcu ben Arda'nın çürük dişine çok şaşırdım yaa. onun diş fırçalamayı sevdiğini sanıyordum. kendi fırçalasa yine mi istemiyor. sembol pekiştireç sistemi uygula. kapıya senin, volki'nin ve arda'nın fotoğraflarını yapıştır. 3'üne yanyana ayrı kolonlar yap. her akşam beraber diş fırçalayın ve her fırçalayana bir resim ya da yıdız çiz, ya da çıkartma yapıştır. mesela arda kendi ödülünü kendi çizsin. aşağıya da bir varış çizgisi koy. oraya ilk ulaşan ödül kazansın. ama ilk başta bu çizgi yakında olsun ki sıkılmasın. detaylarını konuşuruz istersen

Sermin dedi ki...

Ayça cidden mi? emmesi zor olmuştur. o kadar küçük bebeklerde genelde çekiyorlar dişleri ememiyor diye. kıyamam pek küçükmüş. biz 10 aylıkken çıkardık.

Sermin dedi ki...

Özlemcim hoşbulduk. evet görüşelim. sen şanslısın ama senin önünden biz gideceğiz. bu arada araştırmış olup sana bilgilerimizi aktarırız.

Sermin dedi ki...

Umur bizim de aslında diş fırçalama ile ilgili pek sıkıntımız yok. ilk başlarda çok direndi ama artık alıştı seviyor. yok bizim dişler sizin kadar kolay çıkmıyr çıkmaz da. herbiri 2-3 ay süründürüyor Çınarişkomu. Umarım bundan sonrakilerde biraz yüüzmüz güler.

Sermin dedi ki...

Hülya 18 ayı da hiç duymamıştım doğrusu. ne fena. yemek yeme sıkıntı olmuştur herhalde. düşünemiyorum bile. bir de yemek sevmeyen bir çocuksan iyice fena.

Sermin dedi ki...

Bige'cim siz bizden küçüksünüz ama bizden öndesiniz maşallah. bu süt dişi olayını da bu yazı sayesinde öğrendim. gerçekten çok ilginç ama. öptüm duru'yu sevgiler.