2 Haziran 2010 Çarşamba

Chokella




16 yıldır her dönüşümde üzülmüşümdür ama bu sefer daha bir koyuyor sanki. Bu sefer Çınar acısını çıkardıgı için midir yoksa o mutlu oldugu için ben daha da mutlu oldugum için midir bilmem ama kaç gün kaldıgını saymak bile istemiyorum.

Ankara'dayken evden dışarı cıkmak icin yarım saat dil döktüğümüz küçük beyefendi burada eve girmiyor yine.
Bir bakıyorum bir komşu almış Çınar'ı götürüyor, bir bakıyorum başka birisiyle geliyor. Burada toplu yaşıyormuşum hissi oluyor bende. Ben seviyorum ama Çınar önceleri hiç sevmedi. Şimdi de bunu kullanıyor cüce.

Kendisine ilgi gösterilmesinden pek hoşlanmaz, özellikle yabancılarla ilk karşılaştığında kafasını nereye sokacağını şaşırır ya da birden bir çığlık atarak tepki gösterir. İşte tam da bu noktayı Çınar kullandı burada. İlk başta birden bağırınca anneanne, dede, konu, komşu kim varsa güldüler. Bu sayede çığlığın volümü yükseldi ve sıklaştırdı. Ben ne kadar bu davranışı söndürmeye uğraşsam da, annemleri kontrol etsem de komşulara ayıp olur diye "Gülmeyin, tepki vermeyin" diyemiyorum.

Bir de yemek sırasında her gören "Çınar ne yiyorsun, aaaa yemek mi yiyorsun, yemezsen ben yiyeceğim" türünden laflar edince Çınar güzel güzel yiyorsa bile hooop ağzındakini çıkardı. Ben de sıcakta evin içinde yedirerek çare buldum bu duruma.

Abant'a iş gezisi olduğu için kalabalık bir grup gitmiştik. Masanın başında oturan ve kaplumbağa hızıyla yiyen esas oğlanın yanından geçen 40 kişinin 40'ı da "Hadi yemeğini bitir bakiiiim, Aaaaa bitirmedin mi?" dedi. Çınar bu yüzden 3 gün aç yaşadı. Bu nasıl bir psikolojidir anlamıyorum, anlayamıyorum.

SONUÇ:

Neymiş? Yemek yiyen çocuk görünce yokmuş gibi davranacakmışız.

11 yorum:

AYÇA dedi ki...

Ana oğul yakiyorsunuz valla :) yine keyifle okudum. Gel artık ya bizi de duşun :)

Burcu dedi ki...

Su caps lockun bu derece işkenceye dönüşebileceğini 30 yıllık ömrü hayatımda farketmemiştim ama ona rağmen her cümleyi her kelimeyi zevkle,, merakla okudum.. Az güncellediğinden ve Çınarişkomu özlediğimden olsa gerek..Gelin gelin.. Üzülme burada da eğlendiririz biz sizi, yemekten de bahsetmeyiz Çınar'a :))

sibel dedi ki...

sermiiiiiiiiiiin,

bizde ozledik hadi artik gelin..deniz kum gunes de biyerde sıkar gibime geliyor bak aycama hemen dondu:)

ankara gibisi yok:P

Anne İş'te dedi ki...

Sermin'cim;

a aynı dert bi,zde de..İnsanlar iyilik yaptığını düşünüyor ama yle değil işte.Ezel'de böyle söylenildiği an bırakıyor çatalı...

Bir de resim şahane:))

Sermin dedi ki...

Geldim ve düzelttim caps lock işkencesini. Ama görüşemediğimiz için hala özlem modundayız canlarım

Sermin dedi ki...

Dijlecim,
Sağol. Cep telefonundan çekildiği halde ben de çok sevdim.
Bir de bizimkilerin yaşı gereği tam da tepki çekme dönemindeler. her hareketimizi kullanmaya çalışıyorlar.

Naile dedi ki...

Balık burcu işte, yerim ben o yakışıklıyı :)

Sermin dedi ki...

tam bir balık erkeği. ama bunların eşlerine büyüyünce yazık valla. çok duygusal napcaz?

ZeyNes dedi ki...

Son paragrafta yazdıklarına katlıyorum.Zeynep normalde iştahlı,güzel yemek yiyen bir çocuktur bilirsin.Geçen yaz tatilinde otelde sırf yan masalardan laf atanlar,karışanlar yüzünden sadece dondurmayla beslendi diyebilirim.

A. dedi ki...

Memleketimi EGE mi özledim. Heryeri ayrı güzel ama ege farklı bir güzel.2 haftaya Didim kuşadası aydında olacağım.Yazıları resimleri görünce hepten coştum paylaşm için teşkrler :)

Sermin dedi ki...

Ashley özlenmeyecek gibi değil. Ben gittim geldim burnumda tütüyor. Eylül'de tekrar gideceğim iple çekiyorum. iyi tatiller