13 Ocak 2010 Çarşamba

Süzgeçte takılıp kalanlar


Yazamıyorum bir türlü. Nete bile zor giriyorum. Bakıcı geldi geleli daha yoğun oldum, tersi olması gerekirken.

Neden yokum??? Bilmem!!

*Bolu/Mudurnu'ya tayinim çıktı. Gittim, gördüm çok sevdim oraları. Okul güzel. Öğrenciler güzel. Lisedeler ya biraz korkuttular beni. Gidecek miyim? Hala emin değilim.

*Bakıcımız hasta gelmiyor 1 haftadır. Domuz gribine benziyor sanki.

*Çınar bana iyice yapıştı yine.

*Akşam uykusuna yatmamak için direnmelerimiz biraz kırıldı. Sabır sabır sabır...

*Artık oğlumla sohbet edip, sözlü oyunlar oynuyoruz ve ben bundan çok zevk alıyorum.

* 2 yaş sendromu arada bir uğrayıp gidiyor. Onun dışındaki zamanlarda beni hiç üzmüyor. Kurallara uyan, sakin bir çocuk olarak bir ileri bir geri gidiyor işte.

*2 azısı birden çıkıyor ya da çıkamıyor. Çok zor diş çıkarmak Çınar'ım için. Çok acı çekiyor, çok aç kalıyor.Bense yemek yememesine takmıyorum artık ! (?).

*Dün heptatit a ve hepatik b aşılarımızı da olduk. Doktor teyzesine öpücük yollaya yollaya çıktık hastaneden.

* Fotoğrafçılık kursu, ingilizce konuşma pratik dersleri ile günlerim doluyor, boşalıyor.

* Çektiğim fotoğrafların bir kısmını bilgisayarım yok etti. Ellerine sağlık. İçim cız ediiiyyy!!!

*Tekrar vakit bulup sahalara dönmek istiyorum.

*********Fin*****************

22 yorum:

mummy dedi ki...

Sermin,
hayırlı olsun mu desem gerçi karar verememişsin daha ama umarım gönlüne göre olsun..Liseliler??Onlar uzaktan korkuturlar biraz insanı evet:))Ama yakınlaştıkça -görece- kolaylaşır işler..
Sevgiler..

Yelish dedi ki...

yememesine bende hic takilmiyorum artik , gercekten
dis cikarirken oluyor iste ...sagliklari yerinde olsun da (bi aralar ne takiyordum var ya )
o sendrom bizide yoklayip yok oluyor :)

is icin dilerim en hayirli karari verirsin
fotograf kursu hayatta en zevk aldigim kurstu
benimde icim cizz ederdi

ne cok sey buldum bu yazida kendimden , inanamazsinn ..Ondan yorum yazmak istedim :)))

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

sermincin her şeyin hayırlısı olsun senin için ...

kurslar şahane olmuş

ama eğer bilgisayara format attırmadıysan o resimler geri getirilebiliyor...sabah şimdi erken saat seni uyandırmayayım ama arayıp söylerim nasıl olacağını :)

kirazzade dedi ki...

Fotoğraf için hangi kursa gidiyorsunuz?

Burcu dedi ki...

Sermincim bu Hepatit A ve B normal aşı kartında yazan ve olunması gereken aşılar mı? Yani sağlık ocaklarında yaptırılabiliyor mu?? Yoksa özel olarak mı yaptırılıyor? Ben ne zamandır doktor kontrolüne götürmediğim için Ardayı sormadım doktorumuza da merak ettim..

Ghanima dedi ki...

ben de aşıları merak ettim..2 aydır benimle kalıyor oğlum çünkü..ve seninkiyle hemen hemen aynı yaştalar..aşı takvimi elimde yok maalesef

Unknown dedi ki...

gel sahalara gel bebeğim :)
cuma öğlen de hepberaber buluşmaya tabi :)

Kıvır Anniş dedi ki...

şu sözlü oyunlardan bizede bahsedermisin Sermincim? bizde faydalanalım.. :)

AYÇA dedi ki...

Hayırlısı olsun sermincim...
Ası konusunu bende merak ettim. Biz de yaptırmadık.

Sen Gelince dedi ki...

Sermincim başlığa bayıldım:) Ve kesinlikle dönmelisin artık sahalara:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

sermin çınarıma da sana da sabır diliyorum. tuna da çınar gibi çok sancılı ve ağır çıkarıyor dişlerini. çok yıpratıcı gerçekten. bu arada o şaşkın öredk napıyor fotoğrafta. "durun çekmeyin, sadece arkadaşız" pozumu mu ne...

ZeyNes dedi ki...

Hepatit A özel aşı, 2 yaştan sonra 6 ay arayla iki doz yaptıracağız.Ama hepatit B'ye takıldım bende,oldular bitti diye biliyorum bende...

Merve dedi ki...

walla özlemiştik artıkk..

Eylm-Sdnz dedi ki...

canım hayırdır tayin???hayırlısı olsun canım...bir an önce bekliyoruz hem eve hem bloğa...öperim

Sermin dedi ki...

Esra
Gitmiyorum vazgeçtim. şu ara daha güzel iş fırsatları var önümde. onları değerlendirmeye karar verdim. ama gerçekten istiyordum aslında. nesye 40 a kadar yolu var. illa ki benim sonum devlet.

Yeliz
Her ne kadar insan alışsa da iştahsızlığına yine de yemedğinde huzursuz oluyorum. bir de o yemeyince benim inadına daha çok yemek yiyesim geliyor. yemek için bahen arıyorum sanki :)

Elçin gerçekten mi????? arayacağım seni.

Sermin dedi ki...

Kirazzade
Ankara'dayım ben. Dijital akademi diye 1 senelik Afsad dan bir hocanın açtığı bir yer burası.Melih Özbek adlı bir hoca. gitmek istersen tavsiye ederim. bitirdim kursu.

Burcu - Özge - Ayça
hepatit b yazıyor kartta. hepatit a yı işlememiş dr. ama onu da olduk. valla bilmiyorum 2 yaşında olması gereken bir aşı ama biz erken olduk. dr istedi biz de yaptırdık.

Toprak'ın annesi
Nesnelerle işlevleri hakkında konyşuyoruz. Nesne kartlarımız var. ben gösteriyorum. Bununla ne yapıyoruz? diyorum o da söylüyor. mesela tarağı gösteriyorum. çınar da "saç tayıyooo" diyor. Şarkı söylüyoruz. parmak oyunlarına katılıyor benimle. nesneleri sayıyoruz beraber. bu tür basit oyunlar.

Sermin dedi ki...

Özlem
Gelmeye çalışıyorum ama gelemiyoruum. vakit bulamıyorum :(

Hülya
Çekmeyim diye yüzünü kapatıp aradan bakıyor sıpa. Yaa bu diş çok sancılı gerçekten. Çok ama çok zor çok ağır çıkarıyor. Tunişim de mi öyle? yavrular yaa geçse de bitse şu dönem.

Neslihan
2 yaşında olması gereekn aşı hepatit b. biz erken olduk.

Merviş
hep sen mi özletcen?!?

Eylem
MEB öğretmen atamaları. başvurdum o da çıktı ama gitmedim. sen gelsene biz çok yakınız.

ÇINAR'IN OYUNCAK ÇANTASI dedi ki...

Merhabalar.Hakkınızda neyse hayırlısı o olsun.Yeni başlangıçlar beni hep heyecanlandırmıştır. Umuyorum sizde çok mutlu olursunuz. Çınar'ın da diş problemi var ve her zaman olduğu gibi çok iştahsız. Artık önemsemiyorum iştahsızlığını.. Yoksa çıldırabilirim. Allahtan işe gidince unutuyorum. Bu diş çıkartma devresinin en berbat durumu Çınarişkonun huzursuzluğu ve koparırcasına saatlerce emmesi. İlk doğduğu zamanki gibi kanatır oldu göğüslerimi ve canım çok yanıyor. 20 diş oldu ağzında bende ya sabır diyorum.. Çok erken çıktılar ama tamamen fuzuli işgal çünkü bir işe yaramıyor, Çınar aç mı aç.. Bu arada fotoğraflarına çok üzüldüm. Dilerim kuratabilirsiniz. Size çok imrendim. Bende ifoda gidiyordum ama malesef kaldı. Geçenlerde eğitim duyurusu geldiğinde içim cız etti. Artık çok nadir makinamı elime alıyorum. Hatta tripodum bu aralar Çınar'ın kankalarından. Çok konuştum. Sevgiler

Sermin dedi ki...

Merhaba adaşımızın annesi
Çok üzüldüm durumunuza. yazık demek ne kadar kaşınıyor ki emerek rahatlayabiliyor. neyse ki çınar böyle zamanlarda emme sıklığını artırmıyor. günde 2 kez devam.
fotoğrafçılığa gelince müthiş rahatlatan bir hobi. keşke devam edebilsen. bir fısrat bulup kaç bence. görüşmek üzere

ÇINAR'IN OYUNCAK ÇANTASI dedi ki...

Sermincim..Sözünü dinledim İFOD'un 5 haftalık semineri için kaydımı yaptırdım. Bana tuhaf gelen bir durumu seninle paylaşmak istedim. Bana bu kez seminer boyunca ekipmana ihtiyaç olmadığını, ders notlarının kendileri tarafından verileceğini ve çekime çıkılmayacağını fakat seminer bitiminde çekim gezilerine katılabileceğimi söylediler. Bana garip geldi.. Senin kursunda böyle miyidi ??? Bilgi verirsen sevinirim. Sevgiler

Sermin dedi ki...

Çok sevindim. vesile oldum haaa ne güzel.Yani ekipman olarak makinen olması yeter. ders sırasında hocanın anlattıklarını denemen için. ama bizde hoca söylemedi deneyin diye. ben oturduğum yerden denedim. daha akılda kalıcı olur diye. bizim de fotoğraf çekimleri kurstan sonra oluyor. yani istediğin etkinliğe katılıyorsun. aynen seninki gibi yani. genelde bu tarz oluyor temel fotoğrafçılık dersleri. hayırlı olsun :))

R. Berin Tuncel dedi ki...

Çınarla oğlumu benzetiyorum.okuduğum şeylerin çoğu bizim hayatımızda da var.her çocuğun gelişimi farklı ya,bazılarınınki daha çok benziyor birbirine..iş konusuna gelince;herşey gönlünüzce olsun ne diyelim:)