1 Aralık 2009 Salı

İki tuzlu birden



İlk dişimiz 10 aylıkken çıktı. Sonrası 2 ay sonraydı sanırım. Ondan sonra uzuun bir süre 2 dişle idare ettik. Sonra bir çift dişimiz daha oldu.
Öyle öyle bir dişle, bir damakla eze eze yemeyi öğrendi fındıkkurdum.
Bir ara baktım 6 dişi olmuş aman ne sevindik ne sevindik. Tüm yaşıtlarımız on küsürlü dişleriyle hatır hutur ısırırken biz dedeler gibi damaklarla ezmeye devam ettik.
Nice sonra, geçen 2 hafta içerisinde 4 diş birden çıkardı Çınar. Biraz ateş ve ishal yaptı geçti.














Çok şükür 10'lu rakamlara ulaştık. Şimdilerde bizi müthiş iştahsız bırakan, salya salya salya akıtan, tam bir azdırık yapan yeni dişlerimiz geliyor. Sanırsam, umarım, tahminen....
Aman ne huysuzluk, ne huysuzluk...

Dün akşam gayet resmi bir bayram ziyareti ki bizim için çok önemli. Çınar'ın hiç olmadığı kadar akıllı oturması lazım. Aman, aman, amanın.

Ben Çınar'ı 20 ay boyunca hiç böyle görmemiştim. Yani o filmdeki Chuky çıktı geldi, Çınar'ın içine girdi. Ne oturduğumu bildim, ne orada olduğumu anladım.

Allahım rezil oldum diye diye Çınar höykürüyor ben kafamı koltuğun altına sokmak ya da koşar adımlarla bulunduğum ortamdan kaçmak istiyorum.
Herşeye ağlıyor, pardon böğürüyor.

Daha ayakkabılarımızı çıkarmadan başladı. "Apartmanın içindeki bisikleti eve sokacağım" haykırışlarıyla içeri girmemiz 10 dk'yı buldu.

Adamlar evlerine yeni taşınmışlar ve yeni mobilyalarla.
Siyah gıcır gıcır bir orta sehpanın üstünde arabayı sürücem de sürücem diye tutturdu. Evdeki çocuğun oyuncaklarını kapıya çarpıyor, hayır dediğimde kendini yerlere atıyor.

























Çınar normalde ağlarken, "sessiz ol" dediğimde hemen susar ya da çok ağlıyorsa görmezden geldiğimde kısa sürede susar.

Yapmam gereken şeyleri uygulayamadım çünkü bunun için bir süre ağlatmam lazımdı ama ağlaması gereken en son yerde, bizim bu hassaslığımızı anladı ki oradan çıkar çıkmaz bütün huysuzlukları bıçakla kesilmiş gibi bitti.

En son çıkarken "Efenim normalde böyle değildir, diş çıkarıyor da ondan böyle huysuz, ay kusura bakmayın" gibi açıklamalarla kendimizi aklamaya çalıştık. Bize pek inandıklarını zannetmiyorum.

Ama bir daha böyle birşey yaşamak istemiyorum.
Çınar hatasının farkındaydı ki gelene kadar suçlu suçlu, sessizden nazlı nazlı sürekli anneee, babaaa dedi, gülümsedi durdu haydutum benim.

Diyeceğim odur ki; diş fena çarptı ama bir o kadar da terrible two ile birleşti anzısın. Terrible two gelmeden 18 aydan evvel dişleri tamamlamak lazımmış.
Yoksa fenasi. Çarpar adamı çarpar.
Hem çocuğu hem ana babayı.

30 yorum:

Efsun dedi ki...

hahahaha su bögürme isi bana cooook tanidik geldi. haftasonu bir alisveris merkezindeydik, bir ayakkabicidaki kaydiragi görüp kaymak istedi leon can, kaydik güzel eglendik. gitme zamani gelip cattiginda ise bütün alisveris merkezini yikti bizim kücük adam. sonra italyan bir pizzacinin önünde atti kendini yere, yüzünüde kapatti öylece pis yerlere bögürdü öylece. italyan saticilar bize acir gözlerle bakip yaptilar italyanca yorumlarini:) bense pizza firinini acsinlar icine gireyim dedim yani. en olmayacak yerlerde marifetlerini gösterme konusunu bilirim o yüzden:) ehemm böyle degildir aslinda deyince kimsede inanmaz sana! bende icine exorsist kacti diyorum bu durumlarda:) sevgiler, cabucak cikarsin cinar dislerini...

Mlke_Btkn dedi ki...

Ah yavrum ya nasıl sancıları oluyor kolay değil tabii de, ana babaya da sancılar yaşatıyorlar..
Neyse ki bizim 16 dişimiz var şuan geriye kaldı 4 azı bakalım azdıracakmı?
sevgiler...

Eylm-Sdnz dedi ki...

Canım hayırlı olsun yeni dişleri kuzucuğun...en sancılı dönemleri malesef 24 aya kadar hemen hemen bu tarz davranışlar devam ediyor ki sonrasında iki yaş sendromu devreye giriyor..umarım kısa sürer kuzuda sizde rahatlarsınız..hımm bana gelin bak istediği gibi azsınlar bendede var o azgından bitane:)))mobilyalarda eskidi zati:)))

Iraz dedi ki...

Rüzgar' ın da henüz sadece 6 dişi var, 16.5 aylık, ben de her çıldırmış haline, hımm diş sanırım diyorum ama yok, hala 6..

Evet her türlü hassasiyetimizi anında hissediyorlar, sezgisel yaşıyorlar sanki :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

offf ya
tuna 24 saattir ateşli. azı dişi 15 gündür patladı ama çıkmadı ve çok huzursuz. çınarı okuyunca canlandı gözümde. çıksın şu diler artık yaa
illallah ettirdiler..

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

yerim ben oğlumu .pek yakışıklı olmuş sermin ya :)

resimler harika...

tabi bayram ziyareti konusunda yorum yapmam uygun olmaz :)

Anne İş'te dedi ki...

amanin..bak şu Çınar'a:))Ama çocuklar böyle değil mi Sermin'cim;ezber bozan..Azılardır..azılar azdırıyor;tecrübeyle sabit:))

Canım hem boşver;çocuk sevmeyen hiçbirşey sevemez..Hoşgörüversinler..

herşey bir yana hakikatten özlemişim bu Çınar'ı ya şaşılacak şey..maşallah yakışıklıma..Allah yardım etsin anaya babaya..

sevgiler :)

AYÇA dedi ki...

Bizde gıkı çıkmıyodu bak bizi sevdi demek ki...Biraz Demir o gün hırçın olsada çok utandım ilk kez başıma geldi :(
Demek iştahsızlığı ondanmış.Umarım en acısız şekilde atlatır kuzucuk.

bilgen terapisi dedi ki...

ben de diyorum gezmeleri!! bitmedi mi bu hatunun... bayramda atmıştır kendini güney sahillerine!! şaka bi yana biraz da psikolojik bu serminciğim. hiçbir şey olmadan da(diş neyim) çocuklar böyle tepki verebiliyor bazı mekan ve kişilere.. negatif elektriği mi görüyorlar bizden farklı olarak nasılsa yani.. 2 yaş sendromu maalesef yaşanmaya mahkum güzelim yaa.. 3 yaşa geçiş olamıyor.. negatif çocuk olarak görmeli ve yaklaşımı ona göre tersten yapmalı değil mi sen daha iyi bilirsin.. öptüm çok ikinizi de.. (bu arada bu kadar mı baba olur yuuhh!!) :)))))

gezicini dedi ki...

babasının kopyası bu oğlan yahu. aynısı nerdeyse. bizim de dişlerimiz geliyor bu aralar.
mesajına geç cevap verebildim, tekrar özür dilerim.
nice sağlıklı güzel bayramlara...
sevgiler
gorki

Burcu dedi ki...

Çocuk napsın koca koca adamları, gıcır gıcır mobilyaları.. Oyuncak var mıydı?? ıı ııhh... Oynayabileceği bebek-çocuk var mıydı?? ııı- ııhh.. Bak o günün akşamında Arda'yı görünce hiç gık çıkardılar mı ikisi de??? 2 yaş sendromu arkadaşlarını görünceye kadar sürüyor sadece.. :)

Seren dedi ki...

Kolay mı diş çıkarmak ,hele 4 tane birden,bizimkinin de bekleyip bekleyip 4 ünü birlikte çıkarası gelmişti...biz çıkarsak o dişleri vallahi daha çok huysuz olurduk...

ELİF dedi ki...

evde bizbizeyken dünyanın en tatlı çocuğu ama bir çocuk geldimi hele de elinden çekiştirerek oyuncağı alındımı ağlama nöbetleri başlıyor ve susmuyor.Şu ağlama nöbetleri ben çıldırtıyor.

Esin dedi ki...

Kolay mı diş çıkarmak.
Hep böyle ,biz tamamını çıkardık rahatladık nihayet :))

Sermin dedi ki...

Efsun
Aslında Avrupa'da bu tür davranışlar daha normal karşılanıyor diye biliyorum. Bizde aman ayıp olmasın diye görmezden gelmemiz davrnışlara tepki verip pekiştiriyoruz. Sana da kolay gelsin. Leon Can'ı öpücükler.

Batıkan
16 iyi bir rakam yine de. 4'ünü bir anda çıkarsa ondan sonra rahatsınız. umarım sorunsuzca acı çekmeden atlatır miniş o dişleri.


Eylem
Seni bekliyorum ben önce ama. söz verdin unutma. Bir ara kahve içmeye geleceğim dedin unutma. Bekliyorum.

Sermin dedi ki...

Iraz
Gerçekten azmış yaa. Bizden de fenasiymiş sizin durum. Çok iyi anlıyorum seni. Ama hepsi topluca çıkıyor merak etme. Zor da olsa.

Hülya
Geçmiş olsun canım. Patladıktan sonra da sürüyor mu ateş? Belki yeni diş geliyordur. Üzüldüm tontişime, Küçük Emrah'ıma bak şimdi:(

Elçin bu aralar pek bir havalı, pek bir yakışıklı oldu. Ankara ne zamaan??

Sermin dedi ki...

Dijle
Doğru tespit. Ezber bozan bunlar. Hele ki benim durumda tam uyuyor bu duruma. Üniversitede yala yut, sonra anne ol, kafa çorba olsun.

Ayça
Ama güzel oynadılar bu sefer di miii? Ben şahsen Çınar'ın Demir tarafından bu tür muameleye maruz kalmasına çok sevindim. Hiç utanma niye üzülüyorsun. Valla ben çok mutluyum.

Bilgeeenim
Sen buralarda mıydın? yok gezmedik bu sefer :) serkan'a mı? yok yaa hiç benzemiyor bence.

Sermin dedi ki...

Görkem,
Allah Allah ben hiç benzetmiyorum ama.Bana benzetiyorlar genelde amaaa :((( yok yok..

Burcu
Bence aynı dili konuştukları için birbirlerini anlıyorlar. Ee kendini yere atmaya ne gerek var. Bir ara nasıl ellerini birbirlerinin dudakalrına yanaklarına dokundurup gülüyorlardı ama :)


Seren
Haklısın . 20lik dişler çıkarken çektiğimi düşünce aynısının 4 katını düşünemiyorum. Yine kalenderler minişler. Japonu öptüm.

Sermin dedi ki...

Elif
Okudum blogunu. Şarjın bitmesin. Hepimiz aynı değil miyiz burada. Okudukça enerji veriyoruz birbirimize.

Esin
Eee siz abisiniz bize göre. Artık küçük perenslikten çıkıyor yavaş yavaş

durununannesi dedi ki...

Duru yeni 2 azı çıkartmıştı.Bayram tatilinde 1 üst yan dişi daha çıkarttı.Bizim tatilimizi düşünebiliyor musun??:)Hele dönüş yolunda 6 saat boyunca inledi kulağıma kulağıma.Saç tellerim dikilmiş vaziyette geldim eve.
Bizim hergünümüz böğürerek geçiyor artık.Beni ve babasını çok güzel kullanıyor.Atıveriyor kendini yere.30 dakika gitmeyeyim hiç susmamış oluyor.Hatta bu sefer yanına gidince de beni istemiyor gurur yapıyor cadı:)Var bu iste bir yanlışlık...

elif ada dedi ki...

Fotograflar muhtesem. Hasta oldum hepsine... Sermin isi gucu birakip bebek fotosu studyosu mu acsan?

Limonlu Turta dedi ki...

Bence Cıvam hem anneye hem babaya benziyor. Olmadık zamanda umulmadık şeyler yapmalarının gaaayet normal olduğunu yazıp tereciye tere satmıyayım ama bunu Munisemiz bile yapıyorsa,gerisini siz düşünün artık:))
Fotolara ben de bayılıyorum ve Umur'un önerisini destekliyorum.
Yine arayı açtık, özleştik. En kısa zamanda bi toplaşsak yine.
Öperim yanaklarınızdan,
ç.

Unknown dedi ki...

sizin bu ördekle çok işiniz var söyleyeyim Serminim :)

Naile dedi ki...

ya maalesef erdem o tür hallere girdiğinde içime bir şey giriyor sanki yüreğimi sıkıyor da sıkıyor. Evde de şimdi en ufak birşeye ağlamaya bağırmaya başladı. Omlet pişirdim çatalla böldüm mesela, vay efendim niye böldüm. Hırka giydireceğim vay efendim niye giydiriyorum, gibi gibi.. Of of :(

Sermin dedi ki...

Bige Çınar da 15 aylıkken yine böyle bir döneme girmişti. Gelişimsel bir süreç Duru'nun ki. Bizimkinden farklı olarak bağımsızlığın tam da yeni başladığı dönemlerde kendini isatlamaya çalışıyor. 3-4 a durulduktan sonra tekrar başlıyor bu huysuzlukları. ama daha yoğun ve bilinçli tabii.

Umur
Canım sağol. Ama ben nedense fotoğraflarımı o kadar beğenmiyorum. Ama inan o kadar çok isterdim ki öyle bir stüdyoya sahip olmayı.

Çiğdem
Evet açtık arayı. Tamam ilk fırsatta sana gelmek istiyorum. sözzzz

Sermin dedi ki...

Funda
Sorma ahh ahh.Ördek yavaş yavaş "kaz" oluyor :-p

Naile
Aynen ben de çok daralıyorum böyle zamanlarda. Hep diyorum ya , erdem'i görmedim ama senin anlattıklarına göre zihinsel gelişimini çok iyi buluyorum. Aslında bu tür redlerinin olması ( omleti niye kestin gibi) bunu gösteriyor. ne kadar detaylı düşünebildiğinin bir göstergesi.
Bak bunun bile güzel tarafı varmış di mi? sevin omleti yarım yemek istemeyince nailecim :)))

Beliz'imin Günlüğü dedi ki...

çok tatlı çok maşallah.2 yaş senduromu çok daha zor bunlarla alışmaya başlıyoruz işte
sabır ve zaman diye bekliyoruz

MELİSANIN HATIRALARI dedi ki...

Sermincim iyi tarafından bakarsak Çınar büyüyor dişleri çıkıyor oyuncakları ,bisikletleri ve arkadaşlarını seviyor..
Cocuklu ev ile cocuksuz ev o kadar farklı ki.Ama şunu iyi biliyorum annelere çok anlayışlı bir toplumdayız.İçin rahat olsun..Ayrıca senin iletişimi seçip konusman ileride Çınara çok yarayacak ki bence çoğu zaman sakinliği oradan geliyor.
Bu arada bayramınızı da kutlarım.
Sevgilerimle.

Sermin dedi ki...

Beliz'in güzel annesi,
siz 2 yaş sendromunun daha ortasındasınız bize göre. hepimize kolay gelsin.

Meral
Eee tabii bardağın dolu tarafı var bir de. O taraftan bakınca güzel şeyler görüyor insan. Olsun böyle de tatlılar böyle de bizim canlarımız onlar.

Adsız dedi ki...

Sayfanız çok içten ve samimi, Çınar da maşallah çok tatlı bir çocuk, Allah bağışlasın, siz de çok iyi bir annesiniz.Benim adım da Çınar ve annem de sizin oğlunuza olduğu gibi,bana çok düşkün.Paylaşımlarınız için teşekkürler, çocok eğitimi konusunda güzel bilgiler veriyorsunuz.