8 Aralık 2009 Salı

Çıngıllı Daşlı Gala


Normalde mimlerden pek hoşlanmıyorum ama bu Çınar'la ilgili olduğu için ve onunla ilgili tarihe bir not atmamı sağladığı için bu mim ödevimi yerine getirmeye karar Iraz örtmenim. Sevgili Iraz'ın ödevi şöyle: Çınar'ın 7 ilginç özelliği???

1- Fındıkkurdum normalde uyurken kafasını yastığa koymak yerine yatağa ve yastığa paralel olarak ve yastık karnının altına gelecek şekilde yatar. Bir de yatağın köşesine iyice şıkışır. Koca yatakta iki büklüm 50 cm'lik alanı kaplar sadece.

2- Bu marjinal yatma pozisyonuna ek olarak bir de öyle sereserpe uyumaz. Yüzüstü kurbağa pozisyonunda uyur. Bacaklarını iyice karnının altına çeker. Böyle bir pozisyonda nasıl rahat edilir bilmem.

3-Çok uykusu geldiğinde, emerken, kendini güvende hissetmediğinde ve kaygı düzeyi arttığında saçlarımı kulağına sokar. Denedim, inanılmaz gıdıklıyor. Bu gerçekten ilginç geliyor bana.

4- İlaç içmeye bayılır. Dişlerinin çıktığı dönemde geceleri calpol verdiğimde 2.kaşık için ya da gece ansızın uyanıp "ilaaaaaa" diye ağladığı çok olmuştur.

5- Normalde 18 aya kadar hiç tv izlettirmedim ama şimdi sadece Baby Tv olmak üzere günde 15 dk kadar izin veriyorum. ( O da, dil gelişimine katkısı olduğunu gördüğüm için ve çok mutlu olduğu için) İlginçtir ki, televizyonu izleyeceği zaman hep aynı koltuğun hep aynı noktasına oturur. Eğer canı tv izlemek istiyorsa gidip tam o noktaya oturup "anneee, beybi" der ve bekler.

6- Yaramazlık yaparken sessiz olan çocukların aksine, işleminin ortasında koşup yanıma gelir ya da olduğu yerden "annee, çocuk hayııııyy" der ve bir yandan da işaret parmağıyla beraber kafasını da hayır anlamında sağa sola sallar. Yani aynı benim yaptığım gibi :) Genelde" hayır oğlum çocuklar onlara dokunmaz" türünde kurallar koyuyorum demek ki çocuğun kafasına yer etmiş. Daha küçükken de onu yapmaması gereken birşey yaparken gördüğümde "aaaaa" diye şaşırıyormuşum demek ki, o zamanlarda yaramazlık yapınca koşa koşa yanıma gelip anne bak yaramazlık yapıyorum der gibi "aaaaaa" derdi aynı benim gibi.

7- Yemek fobisi olan minik ördeğime, gözüne pek de tanıdık gelmeyen bir yiyecek veriyorsam ( ki genelde tüm yiyeceklere hiç tanımıyormuş muamelesinyapar) önce dudaklarıyla dokusuna bakar. Tabiii alimallah ağzına falan girer de çocukcağızın midesine yemek gider diye de ağzı kapalı durur. Eğer dokusu, ısısı, kokusu hoşuna gitityse ağzını açar. Bir de bunu yaparken yılların gurmesi edasıyla durur, öyle ciddi bir surat ifadesi takınır yani. Gören şarap tadıyor sanar.
Posted by Picasa

12 yorum:

Mlke_Btkn dedi ki...

2-5-7,
biz de de durumlar böyle :)

Yemeğimizi biz çok minicik dilimizin ucuyla kontrol edşyoruz ilk önce gözlerimizle sonra dilimizle;
hatta resmini çekmek istiyorum ama yaapamadım bir türlü:)

İlginç özellkleri varmış Çınarcığında hele saç kulağını nasıl gıdklamıyor ona ben de şaşırdım ;)
sevgiler...

Iraz dedi ki...

Çok şeker :)
Rüzgar da ilaç içmeye bayılıyor,ağlamaklı olduğu için birkaç kaşık su içirerek sonlandırıyoruz.

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

benim erkeğim kendine has çocuk olduğunu her şekilde göstermiş :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

saça giren kulağı facebook'tan hatırlıyorum. hakkaten okurken huylandım nasıl oluyor da gıdıklanmıyorsa...

AYÇA dedi ki...

yerim onu ben yaaa :) ilaç olayı süper.ama nasıl tv izlio çınar kıyamam ben ona arasıra izlet annesi.

edanik dedi ki...

ah ah bide çiş zamanı var ki,bu inatçı bebişler neler yapıyor neler:)ilginçler ki hem de ne ilginç:)
benim oğluş 31 aylık.lazımlığa ben oturtursam çişini yapıyo ama asla söylemiyo,altına da yapıyo:)yani nere denk gelirse.bende çok üstüne gitmiyorum.bu konuda da bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim...

Sermin dedi ki...

Batıkan'ın annesi,
Genelde çoğu bebek anne karnındaki pozisyonlarından dolayı bu şekilde uyumaya devam ediyor. Çok şeker oluyorlar ama top gibi yusyuvarlark.

Sermin dedi ki...

Iraz,
Çok lezzetliler ama ben de tadına baktım harbiden sevdikleri kadar var.

Sermin dedi ki...

Elçin sorma çok çooooook.

Sermin dedi ki...

Hülya evet orada Elçin'in çektiği resimlerden birinde vardı kaygı kuşumun resmi.

Sermin dedi ki...

Ayça sorma bayılıyor tv'ye. Ama 3 yaşına kadar bu kadarCIK izleyebilecek malesef :) bilmiyorum ne kadar başarılı olabilirim.

Sermin dedi ki...

Eda aslında şu anda hazır olması lazım yaş itibari ile. Altına yaptığında hemen değiştirme biraz rahatsız olsun bu ıslaklıktan. Bir de artık anlayabilecek yaşta.Öncelikle artık büyüdüğünü, diğer çcukların, anne babanın altına yapmadığını tuvalete yaptığını anlatmak. Bu gibi durumlarda en çok sevdiği bir çocuk ya da abi-abla işe yarıyor. Mesela kuzeni falan varsa sevdiği o tuvalete girince onunla beraber o da girsin ve ardından ödüllendirin abiyi ablayı. ne güzel tuvaleti geldi hemen yaptı wc'ye gibi sözler ve bir çıkartmayla. eline bir çıakrtma yapıştır kuzenin. sonra oğluna da söyle "sen de tuvaletin gelince laızmlığına yaprsan eline bu çıkartmalardan yapıştıracağım." de.
En güzel yöntemlerden biri de doğru rol modellleri gösteren bir kitap bulup okumak, bulamazsan kendin çiz, yaz bir resim defterine. çok güzel olur.
ama çıkartmayı mutlaka dene.