30 Mart 2009 Pazartesi

Doğumgünü partimiz ve VEDA


Çınarişkomun 1.yaşgünü partisi 2 bölüm şeklinde gerçekleşti. İlk önce aile büyükleriyle beraber güzel bir kutlama yaptık. Çınar en çok balonlardan ve evdeki kalabalıktan mutlu oldu. Ama kalabalık onu o kadar çok yordu ki bütün gece uyandı ve huzursuzdu.
Ertesi gün oyun grubumuzla ufak bir kutlama yaptık. Bebeişler kendi hallerinde takıldı yine. Anneler peşlerinde, arada bir ikramlardan çatal ucuyla alınması şeklinde partilerimizi tamamladık.
Aslında bir de arkadaşlarımızı çağıracağımız bir parti yapalım demiştik ama ondan son anda vazgeçtik çünkü Çınar gerçekten çok yoruluyor kalabalıktan. Bir de benim yorgunluğum var tabii. 2 günün sonunda zayıf düşen bünyem hastalıkla yatağa düşürdü beni.




Buradan doğumgünümüzü kutlayan herkese çok teşekkür ederim. Bir de hiç tanışmadığım ama burada yorumlarıyla beni mutlu eden hatta ilk yorumunda cevap yazmadığım için bana sitem eden :)) Zülal'in annesi Sinem'e ayrı bir teşekkür etmek istiyorum. Büyük bir incelik gösterip taaa nerelerden Çınar'a çok güzel bir doğumgünü hediyesi yollamış. Beni hem şaşırtıp, hem sevindiren, üstüne de "sanal alem"in aslında bu aralar gerçekten sanal olduğunu düşünürken bir anda "gerçek mi?" diye düşündüren arkadaşıma teşekkür ederim.
Bu güzel 1 yılın üstüne bu blogu burada sonlandırmak istediğimi ve bunun son yazım olduğunu buradan haber vermek istiyorum. 1 yıl yetti de arttı bile. Eğer biraz daha sürdürürsem çok yıpranacağım, hayatımda benim için önemli olan insanları kaybedeceğim.
Bu blog aslında oğlumun büyürken yaşadıklarını kaydettiğim bir günlüktü. Tabii ki internet ortamında olması nedeniyle herkese, her yoruma, her fikire, her siteme açık bir formata dönüştü ve ben bunu göze alarak giriştim bu işe. Yaşamımın başkaları tarafından izlendiğini bile bile.
İnternet aleminden bir süre elimi ayağımı çekmeye ve internetten sadece okuyucu olarak faydalanmaya karar verdim.
Bu benim çok duygusal yapım için daha sağlıklı olacak sanırım. Ayrıca Ekim gibi YA-PA 'dan piyasaya çıkacak kitaplarımın hazırlığına ve oğluşuma yoğunlaşmak istiyorum.
Bundan sonra Çınar için önemli olacak bazı anıları sadece resimlerle (Çınar yürüdü, koştu, uçtu tarzında şeyleri...) yayınlarım BELKİ...
Şimdilik gidiyorum.
Beni özleyin anacııııııımm!
Sermin

Posted by Picasa

37 yorum:

Naile dedi ki...

Sermin, Erdem'in günlüğünü tanıdığım bir-iki kişinin haricinde takip etmeye başlayan, ilk yorumu yazan kişisin ve bunun için yerin benim yanımda özel. Üstelik Çınar'ı ve seni çok seviyorum, gitmeyin :((

annesininoglusu dedi ki...

olmadı ama:((

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

canım yüreğim gitme diyor ama mantığım önemli olan senin kendini nasıl huzurlu ve mutlu hissediyorsan öyle yapmandan yana ...

ama damadımı çok özleyeceğim kesin...

umarım ankaraya geldiğimde görüşme imkanımız olabilir...

her şey gönlünce olsun ...sağlıkla huzurla

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

oluyo arada blogdan soğuma,bunun da bir memuriyet hale gelmesinden duyulan huzursuzluk vs. anlıyorum seni. eskisi kadar sık olmasa da bence yaz arada. merak ederiz çınarişko'yu. en azından fotograflarını koy falan ne biliim.
özliicem valla..

Burcu dedi ki...

Özellikle de "hayatımda benim için önemli olan insanları kaybedeceğim" kısmında kendimden birşeyler buldum Sermin. Çoğu şeyi gerek oğluşlarımız gerekse biz aynı anda yaşadık, aynı anda düşündük... Bazen de aynı anda dile getirdik... Daha geçen gün aklımdan geçti aynı konu, sanırım senin yolunda ilerliyor ve seni çok çok iyi anlıyorum. İnternetin bana ve aileme kazandırdığı en güzel en kıymetli hediyesin benim için..

Seyhan dedi ki...

özlücez ama:(

Unknown dedi ki...

Serminim ne yaptın ya olmadı ama gerçekten bak :((

Sermin dedi ki...

Nailecim içten gelerek söylüyorum ki sen de benim için çok özelsin. Ben de Erdem'i ve seni çok seviyorum. Ama napiiim bazı olaylar beni yıprattı. sizi takipte olacağım söz.

Sermin dedi ki...

Elçiiiin Ankara'ya gelince mutlaka bekliyorum. gelmeden önce mail at haberleşelim. öptüm

Sermin dedi ki...

Bazı kırgınlıklarım, yaşadıkalrım var ve beni çok üzdü. O yüzden böylesi daha iyi olacak. Hepinizi seviyorum. teşekkürler arkadaşlar.

aybike dedi ki...

Geçekten çok üzüldüm..Blogun, bize verdiğin bilgiler herşey çok güzeldi..
Bende bi kaç kez karar verdim ama yapamadım..
Çoook özleyeceğim sizi..
Doğum günü çok güzel olmuş yakışıklımın..Umarım bu son yorumum değildir..
Yaa çok üzüldüm.

Sen Gelince dedi ki...

Ben Çınar ve seni daha yeni tanımışken kendi adımıza üzüldüm gerçekten. Ama mutlaka haklı sebeplerin vardır. Nasıl olsa döndüğünde sizi kucaklayacak blog arkadaşların burda ama:)

banu dedi ki...

İyi ki yazmaya başladın bu blogu, sayesinde tanıştık biz... Bloglarimiza bebişlerimiz için ve bizleri ne kadar mutlu ettilerini hep hatırlamak için yazmıyor muyuz? Senin canını sıkacak, huzursuz, mutsuz edecek bir yer olmamalı burası...

Bir de yazmıyorsun diye bizi kaybedecek değilsin tabi ki :) Seni seviyoruz biz :)

gezicini dedi ki...

ben de Banu gibi düşünüyorum. bu blog sağolsun, bu sayede tanıştık. Biz seni ve Çınar'ı çok seviyoruz, iyi ki tanışmışız. Yiğit ile Çınar'ın ilk tanışmalarını da unutmadım. 365'te bakışıp durmuşlardı o minicik halleriyle.
Biz buradayız, her zaman sizinleyiz.
sevgiler
gorki

Esin dedi ki...

Sermincim seni bende çok iyi anlıyorum bir süre sonra bu iş görev haline geliyor ve asıl görevlerini ihmal ediyorsun.Bende aşağı yukarı bu durumdayım bu nedenle yazılarımı ve takiplerimi oldukça sınırlandırma kararı aldım....
Arada da olsa çınarın resimlerini koy ,bir kaç kelime yaz.Sizi çok öpüyoruz.

sinem dedi ki...

Yav henüz daha yeni tanışmışken tam da kaynaşıyorken oldu mu canım bu ya diyeceğim ama senin için ne uygunsa onu yap demek daha doğru oluyor. Zülal'in gaz sancısı çektiği dönemde senden okuyup bizim kuzunun hem karnına hem ayaklarına küçük su torbalarından almıştım .O geldi şimdi aklıma. Kırgınlık ve üzüntülerin kime ait blmiyorum ama inşallah bizim payımız yoktur!Bu arada deşifre etme beni herkese utanıyorum valla...Çınar bizimde çocuğumuz oldu ,seninle üzüldük seninle mutlu olduk bizde .

AycA dedi ki...

Merhaba,
Ara ara gelip yazdıklarını okuyorum sessizce.. bana da aynısını yapıyor birçok kişi :=) aslında düşününce ne garip değil mi ? birileri bizi gözetliyor ve biz bunu bile bile yazmaya devam ediyoruz.
Son zamanlara benim de canımın sıkıldığı durumlar çokça oldu.. bende artık formatımı değiştirdim :=)
Çünkü yazmak çok iyi geliyor.. üstelik çok güzel arkadaşlıklar doğuyor..
nedne yazdım bilmiyorum bunları :=)
Sadece bazen birileriyle kesiştiğimi görmek bile iyi geliyor
Mutlu yıllar ayrıca ..
Sevgiler
Ayça

Ayça dedi ki...

Aaa üzüldüm. Çünkü sizi seviyorum. Sizden haberler almak hoşuma gidiyor. Ama haklısın. Blog yazmak bir zulme işkenceye dönüşmemeli. Hayatımızı kısıtlamamalı. Yaparken zevk almalıyız. Yazılarımız bizi mutlu etmeli, yormamalı. Gelen yorumlar canımızı sıkmamalı. Ama en önemlisi hayatımızda öncelikli sıraya oturmamalı. Önceliklerimiz, biriciklerimiz var bizim. Yazılarında beni çok defa gülümsettin teşekkürler. Daha oysa ki tanışamamıştık. Aynı yerlere gidiyoruz, belki karşılaşırız da ben de Mert'e Çınar'ı gösteririm. Kimbilir :) Görüşmek üzere.

edanik dedi ki...

oysaki yeni keşfetmişdik sizi:(

edanik dedi ki...

oysaki yeni keşfetmişdik sizi:(

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Aaaaaa..! Çok ama çok üzüldüm. Bu kırgınlık ve üzüntüler ne peki? Blogu bırakacak kadar ne oldu böyle:( Çok ama çok üzüldüm.

Lütfen bunun bir nisan 1 şakası olduğuu söyle. LÜTFEN...!

KEO dedi ki...

Sermin, kararına saygı duymakla beraber, sizi merak edeceğim haberin olsun;)Nice mutlu yaşlara Çınar'cığım!!
sevgiler
Özgür

Anne İş'te dedi ki...

Sermin; çok özleyeceğim ben, kara gözlü yakışıklımı ve senin sıcacık ,içten,sevgi dolu anlatımını.

Bu sayfalar hep yüzümü gülümsetmişti:)))

Ama o kadar iyi anlıyorum ki seni.Blog;hayatıma çok şey kattı ,bazen kendimi bile yazarken çözümledim.Ama yazdıklarım yüzünden zaman zaman yaşamak zorunda bırakıldığım saçma sapan şeyler bir o kadar da yıprattı:(((

Elbette sen kendin için en iyisini bilirsin,umarım herşey dilediğince olur..

Sevgilerimle...

Sermin dedi ki...

Yaa şimdi ben yazdıklarınızı okuyunca ACABA?lar uçuştu kafamda. du bakiiiim bir süre dinleneyim belki gelirim bir ara ;) iyi ki varsınız.

Sermin dedi ki...

AycA merhaba,
aslında senin yorumunda bana biraz guc verdi. dedigin gibi "bazen birileriyle kesiştiğimi görmek iyi geliyor" iyi d egeldi. ben de format değiştiririm belki. erin'e sevgiler
teşekkürler

Belkıs dedi ki...

Oldumu şimdi..
Gerçi itiraf etmeliyimki zaman harcamak anlamında bende düşünmüyor değilim bu konuyu, sonra tarih hafızası çok kötü olan ben gelecekte olanları hatırlatmak/hatırlamak adına aklımdan geçenler için "yaa sallaa allasen" deyip devam ediyorum yazmaya :)
Senin durumunla ilgili en iyiyi yine sen bilirsin ama biz sizi buralarda görmek isteriz :)

Limonlu Turta dedi ki...

Hay Allah, ne oluyor böyle Serminciğim? Anladım çok yoruldun, hayatından çok fazla vakit çalmaya başladı, biraz dinlenmek, yavaşlamak, daha az yazmak iyi gelir de... tamamen bırakmak...Yok yav, Sen de biraz dinlen, mola vermiş ol ama sonra kısa kısa gene başla yazmaya. Kimsenin blog yüzünden seni üzmeye, kırmaya hakkı yok tabii ki. Biz görüşmeye elbet devam edeceğiz. Bu sadece blog dünyasına bir veda da...Ben Cıva Çınar'ımın çapkın bakışlı fotoğraflarını görmeye çok alıştım. Seni sımsıkı kucaklıyor, Cıva'mı da kocaaaman öpüyorum.

bilgen terapisi dedi ki...

canım kardeşim benim yaa.. ne coşkulu ne cıvıl cıvılsın ve bunun da aynen devam etmesi için ne gerektiğini sen daha iyi bilirsin. zaten malumdu ki; bu bir yıl işin en kolay kısmıydı:)) şimdi ayaklandı ve seninle adam gibi dialoga geçti çınar bey.. bu da senin ne kadar doğru bir karar verdiğini kanıtlıyor. ama ben şahsen gerçekten çok seviniyordum bu formülü bulmuş olmana(çok bencilce biliyorum). ama hayat bizi hep yazışmak(!!) zorunluluğunda tutuyor. bir koyverse ah.. çok çok öpüyorum ve tekrar görüşebilmek ümidiyle diyorum. bari msn den falan diyorum.. (ben egemen in saçlarını yaşgününde traş ettirmiştim. bence bayağı uzamış saçlar!!..)

K.T dedi ki...

geç kaldık ama Çınar'a güzel günler diliyoruz. Hayat ona sevgi taşısın, mutlu ve sağlıklı olsun.
Öpüyoruz

siyap dedi ki...

bir şeyler canını sıkıyorsa ve ters gidiyorsa biraz ara vermek en iyisi ama özleriz biz sizi...
yazılarını en çok güncelleyenlerdendin ve okuması gerçekten zevkliydi.
çınar'ın haberlerini ara ara da olsa almak özlemimizi biraz olsun giderecek.
öpüyoruz,sevgiler...

Sermin dedi ki...

Şimdi dayanamayıp yazmaya başlayacağım vallahi. yazdıklaırnız beni mutlu etti. Çoook teşekkürler hepinize. Biraz format değişikliği ile gelrim belkiii. Bilmiyorum. Biraz böyle kendi kendime takılayım şimdilik. ara vermek iyi gelir.
sevgiler.

Sermin dedi ki...

Bilgencim telefon ne güne kalıyor. araşırız. bu arada saçlarını yaza kadar kestirmeyeceğim. seviyorum böyle güzel. uzatacağım. öptüm tombiş oğlunu ve seni.

Yasemin Aktuğ dedi ki...

ama yeni keşfetmiştik daha o yağız delekanlıyı çok sevmiştik merak ederk bekliyorduk yazılarını
Ama kararına saygı duymaktan başka bişey kalmıyo sanırım güzel bi dinlen belki (bi umut)
fikrini değiştirirsin

Rahsan Collyer dedi ki...

Sermincim, ben bu yazıyı çok çok geç farkettim ve de okuyunca çok üzüldüm. Ben de seni geç keşfedenlerdendim biliyorsun, severek okuyor ve de Çınar'a bayılıyordum. Çınar benim blog aleminin en beğendiğim erkek çocuklarının ilklerinde yer alır, çok güzel Allah bağışlasın.

Bir ara bana da olmuştu, acayip soğumuştum blogumdan, kapamayı bile düşünmüştüm ciddi ciddi. Hala da zaman zaman gelip gidiyorlar bana, bazı şeyleri hiç beğenmiyorum, içime sinmiyor ama çok severek okuduğum, beni okumalarından mutluluk duyduğum, sanal arkadaşlıktan daha öteye gidebileceğine inandığım öyle insanlar var ki burada... Çok kaliteli, okuyan, araştıran, çalışan, çouğuna bakan, iyi anne olmaya çalışan, çocuğu için en iyisini isteyen, her gün yeni şeyler öğrenmemi sağlayan bir sürü harika insan da var burada. Baş belaları malesef hayatın her aşamasında karşımıza çıkacaklar, bundan kaçış yok. Aman ya bırak burda da çıksın, napalım.

Umarım bir gün tekrar yazmaya karar verirsin. Güzel Çınar'ı çok öperim...

Sermin dedi ki...

Rahşan ve Yasemin çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Ben de burada olmaktan mutluydum aslında ama beni mutsuz ettiler. Hele bir bahr kendini iyice göstersin biraz mutluluk açsın öiçeklerim. o zaman görüşürüz

Sermin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
~PakKaramu~ dedi ki...

Pak Karamu reading your blog