19 Ocak 2009 Pazartesi

Mr. Proper




Vileda, elektrik süpürgesi, alışveriş merkezlerindeki paspasçılar Çınarişkomun özel ilgi alanlarına girer. Bu sebeptendir ki temizlikçi gelince ona ayrı gülücükler saçar. Bilir ki abla elektrik süpürgesini açacak ve heyecanla onu izleyecek. Elektirik süpürgesinin yanındaysa kolunu üstüne atacak ve onunla beraber ooooooo diye sesini taklit edecek.

Çınar vileda, süpürge vb. malzemeler görünce eli ayağı birbirine dolanır.
Hele ki alışveriş merkezlerindeki paspasçılar. Bir anda heyecanlanıp, kendini arabasından dışarı atmaya çalışıyorsa anlarız ki birileri yerleri siliyor.

Geçenlerde palyaçoları izlemeye gittiğimiz bir alışveriş merkezinde palyaçolar çıkınca çok heyecanlandı. Birden kucağımdan atlamaya çalıştı,ayaklarını ne yapacağını şaşırdı. Baktık ki bu heyecan palyaçoya değil, oradan geçen temizlikçinin viledasınaymış.

Genelde üniversite ya da meclis bahçesine gömülen göbek bağları burda etkili bir faktör sanırsam ;) Bizim ki Mamak Çöplüğünde de!!!!

Temizlikçi ablamız sağolsun, çöp zannedip oğlumun göbek bağını atınca, Odtü yerine Mamak çöplüğünü boyladı bizimki.

Ağaç yaşken eğilir. Eline süpürgeyi alıp beni taklit etmeye başladı bile.
Düşünüyorum da çöplüğe gömülü göbek bağı, temizlikçilere ve temizlik malzemelerine olan bu merak nereye varacak.
Ya çöpçü ya da temizlikçi anası olacağım...

33 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

sermincim bayıldım okurken :)

demek mamak çöplüğü :)

yahu ne dert ediyorsun.belki büyüüükkk bir temizlik şirketinin sahibi olacak hem belkim uluslararası çalışmaya başlıyacak .sen niye çocuğun geleceği ile oynuyorsun ki :)

erkek kardeşim küçükken oyuncak yerine tencere tava kaşık alır salonun ortasına götürür onlarla oynardı.ve gerçekten şimdi üniversiteden yemekle ilgili bir bölümde okuyor :)

acaba damadım arada bana da yardıma gelir mi :) yeterki o yanımda olsun temizlik yapan bayana baksın bende ona :)

Sermin dedi ki...

ne diyim kendi bilir ;))

Adsız dedi ki...

Geçer geçer:) Hatta geçmesin, geçmesin:)

Header da şahane olmuş. Ellerine sağlık. Çok güzel. Bakmalara doyamadım.

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Sayfanın yeni hali süpper olmuşşş:)

Yazında süpper :) gülümsedim ..

Adsız dedi ki...

:))
Çınar, damat olarak gittikce gözüme girmeye başladı :)
Banner da super olmuş...

Naile dedi ki...

Bu güzel bir şey aslında biraz büyüsün annesine yardımcı olacak inşallah. Bizimki de elektrik süpürgesini çok seviyor, geçen gün eline bez verdim toz alma hareketi gösterdim belki yapar diye ama yapmadı :))

Burcu dedi ki...

Header muhteşem olmuş ellerine sağlık... Çok güldüm okurken mamak çöplüğü demek.. Walla bizimkinin göbek odtü elektronikte babası bana sormadan gömmüş lohusayken ben :) aslında tıp isterdim ama bu sefer de hastalıktan kurtulmaz diye gömmedi oraya!! Laptoplara ilgisi de Arda'nın malum zaten.. Ama inşallah göbekle alakasından değildir, ha öyleyse bile belediye çöpçüleri iyi para kazanıyor mrk etme!! :) hem bak ne güzel sana yardımcı çıktı temizlik konusunda, Ardaya da biraz öğretse Çınar, çok ihtiyacım var, baba oğul anamı ağlatıyolar dağınıklıkta!!!

Belkıs dedi ki...

:)))
Bayıldım yazınıza.
Annesi yorma yahu başka yerlere, temiz çocuk işte küçük adam :)
Sevgiler

siyap dedi ki...

ilahi güldürdün yine :)
çok seviyorlar bu tip şeyleri.korkma çınarişko eminim çok güzel bir meslek sahibi olacak,

sevgileeer...

gezicini dedi ki...

hehe akıllı çocuk canım. şimdiden meslek seçiminde ilerliyor aferimm. biz her türlü elektronik alete meraklıyız, özellikle de çamaşır makinesine.
bu arada bizim göbek bağımız ODTÜ mimarlıkta, bahçeye gömdü babası :-)
başlık yine çok başarılı, süper!
bir boş zamanda bize de tasarlasan bir tane, hani olur ya?!
öptük sizi...
sevgiler
gorki

Seyhan dedi ki...

Header çok güzel olmuş. Çöpçülerde iyi para alıyor diye duymuştum :) sevgiler

Kıvır Anniş dedi ki...

Çok şirin Arda maşallah. eşimle aynı gün doğumlu. 18mart çanakkalenin kurtuluşu aynı zamanda. benim eşimde oğlunu balıkçı yapıcakmış. Balık satsın mutlu olsun diyor :)))

Kıvır Anniş dedi ki...

Arda demişim Çınar :) İsmini karıştırdığımı söyleme Çınar'a.aramızda kalsın ;)

aybike dedi ki...

Alemsin valla okurken koptum resmen..
Sen hiç dert etme bizimki de aynı hatta resmini de çektim elektrik süpürgesi nerde Hasan Eren orda.Hatta geçen gün hasta ya paşa nasıl mızmız babanneyle yemek yedirmeye çalışıyoruz yok yemiyor.Onların elektrikli gırgırı açtık o sayede tıktık ağzına.
Ha bu arada bizim göbek bağımız hala evde.Gömmedik ,bende saklıyorum.Bizimki de o yüzden mi ev işlerine tencereye, tavaya,süpürgeye meraklı bak bu aklıma hiç gelmemişti:))

Sevgiler..

Sermin dedi ki...

Denizcim sağol. Söktüm bu işi sanırım. Sen gaza getirdin beni.

Kübracım sana da teşekkür ederim.
Beğenilmesine sevindim.

Sermin dedi ki...

Banucum şimiden yetiştiriyorum bak. Ööle kenara oturup hizmet bekleyen erkeklerden olmasın. Eşine yardım etsin. Haberin ola :)

Nailecim güldürdün beni ilahi. Taklit etmedi haa :))??

Sermin dedi ki...

Burcu bir de bana sor. Çok fena dağılıyor ev. Serkan zaten çok dağınık. Çınarın da her odada bir eşyası ve dağınıklığı var. Kafayı yiyorum.

Sermin dedi ki...

Belkıscım sağol.Ben biraz titizim. Umarım oğlum da öyle olur.

Serapcım. Bir de o dert var di mi. Büyüdükçe soru işaretleri artıyor. ne zaman yürüyecek, konuşacak derken hangi okula gidecek, başarılı olacak mı, hangi mesleği seçeceğe doğru gittikçe zorlaşan sorular dolduracak hayatımızı.

Sermin dedi ki...

Görkem yapıyım canım sana da boş bir zamanımda. Zevkle.

Seyhancım Çankaya Belediyesi oldukça iyi oara veriyor. Artık ne yapalım oraya aldırırız torpil falan bulup ;)

Sermin dedi ki...

Toprağın annesi söölicem :) Neyse Arda Çınar'ın sevdiği arkadaşı kızmaz artık. Evet tam zafer gübü doğduk. Artık 18 mart resmiş tatil de oldu. Doğumgünlerimiz hep tatil garanti ;)

Sermin dedi ki...

Toprağın annesi söölicem :) Neyse Arda Çınar'ın sevdiği arkadaşı kızmaz artık. Evet tam zafer gübü doğduk. Artık 18 mart resmiş tatil de oldu. Doğumgünlerimiz hep tatil garanti ;)

Sermin dedi ki...

Toprağın annesi söölicem :) Neyse Arda Çınar'ın sevdiği arkadaşı kızmaz artık. Evet tam zafer gübü doğduk. Artık 18 mart resmiş tatil de oldu. Doğumgünlerimiz hep tatil garanti ;)

Sermin dedi ki...

Aybikecim hemen gömün bence. sonra kaybolur falan. hurafe ama insan çok üzülüyor yine de. ben resmen kahroldum kaybedince. bir üzüldüm sorma.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

ya da büyük bi temizlik firmasının sahibi. kimbilir.
yaa bu arada ben çok beğeniyorum çınar'ın yüzünü. çok tatlı bi ifadesi var. hafif şaşkınlığını oğluma benzetiyorum hatta. çok şekerler

bilgen terapisi dedi ki...

serminciğim harikasınız ana oğul gerçekten. bayılıyorum size. arada özlemle hemen açıyorum blogunuzu. oturduğum yerde fıkır fıkır gülüyorum walla. bu temizlikçi olayı bizde de vardı. sizi uğurladığımız garaj vardı ya.. o garaja gittik egemen küçük 1,5-2 yaşlarında daha. temizlik arabasıyla amcanın biri ama ne araba.. tek kişilik, oturuyor direksiyonu var, çarpışan araba gibi tuhaf.. egemen onu görüp durur mu!!!??? bindi hemen. resmini bile çektik:)) arabanın üzerine biblo(gelin arabalarının üzerindeki bebek gibi) şeklinde oturuyor:)) bana da hiç iş yaptırmazdı sağolsun(!!) elektrikli süpürgeyi alır elimden, toz bezini bile alırdı da paket paket ıslak mendiller giderdi kaşla göz arasında temizliği gelince.... ütü yaptırmaz. egemen in resimleride var. ben işteyken babası evde olduğu zamanlarda sürügeyi açmışlar, bluzum yere yayılmış ütüleniyorken(sanki ben yerde ütülüyorum:))... göbek bağı bizim de evde hala. babamız çok kıymet verdiği için bir türlü yerini(!) bulamadı:)))) çok öpüyorum..

Merve dedi ki...

ehuehueee supeerr yaa:)) titizz bi erkek olcak ne guzelll onu alicak kiz yasadiii walla :)))

sumeyye dedi ki...

Headera bende bittim hatta sırf arada gülümsemek adına bakmıyor değilim..maşallah inşallah benimde böyle bebeğim olur dediğim ve nadir olarak bebğendiğim bebeklerden biri çınar..Koccaman bir Maşallahhh...

Sermin dedi ki...

Hülya evet şaşakınlıkları benziyor aynen :)

Bilgencim canım benim. çok özledim seni.
Merviş umarımm. ben biraz titizim, eşim de tam tersi. çınar bana çeker diye umut ediyorum.

Sümeyyecim çok teşekkür ederim. Umarım Allah sana da gönlüne gçre bir bebek verir.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

serminim;))) çok tatlı ya:))))
onumuzdeki hafta evdeyim atlayip gelsen keşke bi gün. hatta gelirken sardunyayi da alsan:)) ne güzel olurdu:))

nimet

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Nerdesiniz siz :)) Büyük temizliğe mi kalkıştınız analıı oğullu merak edyruz yeni yazı yeni resimler yeni bilgiler nerdeee : )

K.T dedi ki...

Çınar hep temiz işler yapacak anlaşılan. Çok tatlı. Yakında çöp kamyonu ister.İşleri büyütürse ihtiyacı olur.

Adsız dedi ki...

SELAM ÇOK MERAK ETTİM
SÜPÜRGE SEVDASI GEÇTİMİ
YA DA ne kadardır devam ediyor
benim oğlumda süpürge delisi
her türlüsünü
bütün gün elinde dolaşabilir
korkuyorum bir taraftan
takıntılı olmasın diyee
nedir sizde durum

Sermin dedi ki...

yok hayır hala devam ediyor. şimdi hedef büyüdü. elektrik süpürgesi açıldı mı başında. biraz o süpürüyor biraz biz. temizlikçi eve geldi mi kadının peşini bırakmıyor. evdeki bilimum süpürgeler onun kontrolünde. hepsinde var süpürgesi sevdası :))