22 Mart 2008 Cumartesi

Çınar'ımın doğum hikayesi




Oğluşum bloğun hayırlı olsun. Bir gün büyüdüğünde bunları
okuman ve "vay beee bana bak" demen için yazacağım seninle olan aşkımızı!
Zor oldu gelmen. Hasta oldum, fmf dediler.Bir türlü tanımı kesin koyamadılar. Tanı konduktan sonra anne olabilirsin dedi doktor amcalar. Hala da koyamadılar ama sonunda izin koptu doktorlardan. Önce kardeşin geldi ama sonra o düştü. 6 ay sonra sen geldin :)) İyi ki de geldin.


Nasıl mı geçti hamileliğim? Bulantı ve kusmalarla dolu çoook zor bir 3 aydan sonra zayıflayıp 49 kg ile hamileliğimin 4.ayına girmiştim ki oğlan anası olacağımı öğrendik:) Dünyalar bizim oldu. Cinsiyetin hiç önemli değildi bizim için. "Sağlıklı olsun da" dedik hep babanla.

30 Mart 08 tarihli görünen doğumumun son kontrollerinden biri için 18 Martta doktorumuza gittik. 1 hafta öncesinde bir gün sanki sancı gibi kasılmalarım olmuştu. Dr "Bir bakalım açılma var mı?" dedi ve muayene etti. "2 cm açılma var" dedi. Sonra Nst ye girdim ve kasılmalarım olduğu ortaya çıktı. Babanın ağzı kulaklarına varacaktı neredeyse. Zaten "İnşallah erken olur" diyip duruyordu erken doğumun risklerinden habersizce.

Doktor Sedat Cömert amca eve yolladı ve kasılmalarımı izlememi söyledi. Gerçekten de karnım bir sertleşiyor, bir yumuşuyordu. Meğer bunlar doğum kasılmalarıymış ve ben hiç ağrı hissetmiyordum. Bu kasılmalar 2 gündür de sürekli oluyordu. Hemen doktor amcayı aradım ve acilen hastaneye yattım. Çok istediğim normal doğumu yapmamı doktorum istemedi, çünkü kaslarım zayıfmış ve sen bana ağırlık yapınca kasık fıtığı olmuştum ve sezeryan olmak zorundaydım.

Apar topar yağmur eşliğinde Serkan'la, kameranın kaseti, fotoğraf makinesinin pili yüzünden kavga ede ede gittik hastaneye :)) Gider gitmez beni aldılar. Epidural sezeryanla minik mucizem sen 2800 gr olarak dünyaya geldin. Doğar doğmaz seni kucağıma verdiler ve o dünyanın eeeen güzel anıydı. Bir yandan ağlayıp, bir yandan seni kokladığım, öptüğüm anı dünyada hiçbirşeye değişemem. İyi ki geldin minik fırtınam benim, iyi ki geldin ve hayatımızı baştan sonra değiştirdin. Meğer yaşamımızda bir sen eksikmişsin.