15 Aralık 2008 Pazartesi

Özür




Benim dikkatsizliğim yüzünden şu anda kafasında fındık büyüklüğünde bir şişle uyuyor yavru ördeğim. Daha önce de düşmüştü ama bu seferki çok üzdü beni.

4 gündür kendi odasında yatırıyorum onu artık. Ben de hem onun hem "kendi" adaptasyonum için onun yanında yere açılan yataklardan yapıp yatıyorum -geçici olarak-. Sabah uyandıktan sonra onu yatağın üstünde bacaklarımın arasına oturttum, arkaya doğru şöööle bir gerindim ve taak diye bir ses duydum.

Nasıl oldu anlamadım. Kendini bacağımın üzerinden atıp 15 cm yüksekliğindeki yataktan aşağı doğru fırlayıp, yatağının aşağı yukarı inip, çıkan korkuluklarının tahta köşesine çarpmış. Korkuluk yukarıda olduğu için sivri köşe yukarıda duruyordu ve yanından metal bir çubuk çıkıyor. İkisine birden kafasını hızla çarpmış. Kafası şişti.

Normalde bir yeri acıdığında kucağıma almayıp hemen dikkatini dağıtırım, ağlamaya alışmasın diye. Bu sefer ne hızla kucağıma aldığımı bilemedim. Öyle içli ağladı ki neredeyse katılıyordu.

10 gündür inanılmaz hareketli. Artık göbeğinin üstünde heryere gidebiliyor. İleri doğru sürünmeye çalışıyor ama geri viteste ilerliyor. Oturduğu zaman da emekler pozisyona geçmeye çalışıyor. Biraz da başarılı oluyor. Emekler pozisyonda dururken ellerini kaldırıp ileri atıyor ama gerisi gelmiyor.

Şimdi hareket özgürlüğünün tadına vardığı için hedefte birşey görünce hemen atlayıp onu almaya gidiyor. Bu yüzden kıpır kıpır modunda. Hiçbirşeye vakit ayıramaz oldum bu sebepten.

2 ay önce de ana kucağından kendini atmıştı ama o zaman çok ciddi düşmemişti. Bir süre babasına söylemedim ama sonra dayanamayıp onu düşürdüğümü itiraf etmiştim. Üzerinden zaman geçtiği için fırçadan yırttım ;) Ama sabahki çok kötü oldu. Bayağı şişti kafası. Üzüldüm, çok üzüldüm. Özürdilerim minik sevgilim.



18 yorum:

Burcu dedi ki...

Ay kıyamam ben miniğime.. Sermin kusma falan olmadı di mi canım?? İstersen calpol ver baş ağrısı olabilir rahatsız olmasın ama doktoruna da bir danış tabii.. Olacak böyle şeyler düşüp kalkmadan çocuk büyür mü hiç.. Umarım böyle böyle çok da kötü sonuçlar olmadan atlatırız... O kafasındaki minik şişi öpüyorum.. :((

aybike dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun.Hasan Eren de bir kez bizim yatağımızdan düştü.Yatak alçaktı ama burnunun üstüne yere düştü.Ağlayarak eşime haber verdim hemen doktora gittik.Allahtan bişeyi yoktu ama inanılmaz vicdan azabı çektim.ne kadar dikkat edersen et biranlık bişey işte.Düşe kalka büyüyecekler Rabbim büyük kazalardan düşmelerden korusun..

tatlı Çınarı kocaman öptük..

sevgilerr

gezicini dedi ki...

çok geçmiş olsun, sen yine de bi doktora göster istersen. hani için rahat etsin diye.
Allah büyük kazalardan korusun bizi.
sevgiler
grki

Adsız dedi ki...

Sermin, çok geçmiş olsun, hem sana, hem Çınar'a. Üzme kendini, bunlar, o sakin güzel günlerin bitmesinin habercisidir... Artık yağ gibi oluyorlar elde tutmak imkansız.

Bizimkinin hareketlendiği ilk dönemde kafasını çok vurudu, ben de "tak diye ses geldi ama" diye doktorumuzu o kadar bayılttım ki, adamcağız sonunda "merak etmeyin... bizim kafalarımıza göre onların kafaları darbeye daha dayanıklıdır. çarpmadan hemen sonra soğuk kompres yapın, panik yapmadan, takip edin" deme ihtiyacı uymuştu.

Bu arada yatağını aşağı kademeye indirdin mi? Mira göbek üzerinde kısa bir süre süründükten sonra, emeklemeye, yatağın içinde kendini tutup çekmeye başlamıştı. Ayağa kalkamıyordu ama ben bir de kalkıp kendini atarsa diye indirdim hemen aşağıya...

Unknown dedi ki...

yerim ben seni bal kuzum :)
Allah beterinden saklasın hemencecik geçsin şişin :)

siyap dedi ki...

hay allah çok geçmiş olsun :((
böyle kazalar olabiliyor artık çok hareketli bir kuzucuğun var...

Allah daha kötülerinden korusun,en kısa zamanda şişliği de iner inşallah,sevgiler...

ELÇİN dedi ki...

canım çok geçmiş olsun allah daha beterinden saklasın

ocak ayının ilk haftası ank ya geliyorum umarım sizi görebilme imkanı olur :)

Sermin dedi ki...

yok canım kusmadı çok şükür. yi sanırım ki ağlamıyor. acısa ağlardı. ama şişi inmedi. yemek yemedi sadece. ondan mı acaba?

Sermin dedi ki...

Teşekkür ederim herkese. iyiyiz sanırım. keyfi yerinde gibi.

Sermin dedi ki...

Banucum zaten alt kademede duruyor. ama kenar korkuluğu da altta duryor. daha kalkamaz diye düşünüyorum. kalksa da atlayamaz-mı acaba?-

Sermin dedi ki...

Elçincim gelirsen mutlaka bekleriz. biz de seni görmek isteriz. sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun kıyamam :(

Naile dedi ki...

canım benim, çok geçmiş olsun.

Limonlu Turta dedi ki...

Sermincim, çok çok geçmiş olsun. Sen de kendini kahretme lütfen. Bebekler inanılmaz bir hızla iyileşiyorlar çünkü. Söylememe gerek yok, bir müddet daha gözlem altında tutarsın nasıl olsa. O fındık şişinden ve güzel yanaklarından öperiz Çınar'ı. Artık çapkın bakışlının yanı sıra CIVA Çınar diyeceğiz galiba yavru ördeğine.

KEO dedi ki...

çok geçmiş olsun, keyfi yerindeyse senin de keyfin yerinde olsun...

Merve dedi ki...

ayyy çokk geçmişş olsunn ,okurken içim ciz etti walla canmm benımm ...şimdi nasıll??

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Çok geçmiş olsun Çınar'a. Kıyamam yakışıklıma ben:(

Sermin dedi ki...

Geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim. Dün hiçbirşey yemedi. Sanırım kafası acıdı. Şişi bugün biraz daha iyi. keyfi yerinde. Allah daha büyük kaza vermesin. Öptüm herkesi ve minişlerini :)