16 Aralık 2008 Salı

Piyanist Şantör


Bugün beceri hanemize 3 yeni şey eklendi.

Alkıııış diyince hemen el çırpıyor. Önceden gel-gel yapıyordu ama onda aynı zamanda fiziksel model oluyordum. Şimdi sadece alkış dediğimde alkışlıyor. Hatta babasına telefonda "Çınar alkıııış diyince elindekini bırakıp alkış yapıyor" diye anlatırken bile "alkıııış"ı duyunca hemen el çırpmaya başladı. O anda elinde meşgul olduğu şeyi bırakıp, hatta bebek arabasının önünden tutup dik durmaya çalışırken bile duysa arkaya doğru kendini atıp hemen görevini yerine getirme gayreti içinde alkış tutuyor.

Piyanosunun tuşlarına ses çıkarması için basıyor. Elini üstüne koyuyor ve sadece parmaklarını bastırıyor. Oyuncaklarıyla amaçlı oynuyor artık.



Kumandayı eline alıp arkası dönük bile olsa hemen televizyona bakıyor. (Onun yanında televizyonu hiç açmamama rağmen) Nadiren tv gördüğü zamanlarda prosedürü gayet güzel kaydetmiş.

Bu gazla öğleden sonra yoğun sise aldırmadık, ana-oğul Panora AVM'ye gittik. Gezdik, karşılıklı kahve-yoğurt keyfi yaptık.

Onu ödüllendirdim ve ona sallabaş aldım, aldığıma da pişman oldum. Kahvemi rahat rahat içeyim diye halkalarını eline verdim oynaması için. Habire yere düşürüp durdu, ben de sürekli koltuğun altına kaçan halkayı almak için eğilen bir görüntü sergiledim. 5-6 tekrardan sonra kafamı koltuğun altından çıkarıp sallabaşı attım çantaya.

Aman ne ağlama. İlla onu istedi durdu. Vermedim, ağladığında istediğini elde etmeyi öğrenmesin diye. Sonra sustu, kıyamadım bir ara gezerken tekrar verdim . Bu sefer alışveriş merkezinin koridorlarında habire halka peşinde koşturup durdum. Koşturmayı bırak Çınar'ı arabasında yalnız bırakıp halkayı almaya gitmek kastı biraz. Yine attım çantaya. Yine ağladı :)) Artık onun da istekleri var. Oyuncağı elinden alınınca sessizce duran bebiş değil o. Onu istiyor ve bunu ağlayarak ifade ediyor.
Artık beni anlıyor. Kızdığımı, sevdiğimi, istediğimi, istemediğimi biliyor.Her gün bir önceki günden farklı bir çocuk olarak uyanıyor.


14 yorum:

ELÇİN dedi ki...

minik tatlı canavar artık bir birey olduğunu iyice hissettiriyor

burdan bile kendimi zor tutuyorum her yerini öpmemek için artık yanına geldiğimde ne yaparım bilmem çınarı :)

Naile dedi ki...

Çınar'a alkıııışş :)

Merve dedi ki...

ya bizimki 'gel gel, bay bay ve alkış' üçlüsünü birbirine karıştırıyorr:(
Sadece 'çak' dıyınce elimize çakıoo okadar ..
Maşalahh Çınar'a hızla bişiler öğrenerek büyüyo..Darısı bizimkinin başına :)
Öptük en sevimli şantörü :)

Sermin dedi ki...

gel de ye elçcincim bekleriz yemeye.

Sermin dedi ki...

mervişcim hepsini duruma göre yaparsan daha az karıştırır.yani bay bayı durup duruken giden yokken ya da o biryere ggitmiyorken yaparsan anlamı kalmaz. alkış da durup duruken değil de şarkı söylerken, yad agüzel birşey yaptğından yapmak gibi. o zaman neyi ne zaman yaoacağını öğrenmiş olur.

nailecim yok biz bu tür becerilerde erdem kadar olamayız. erdem maşallah hızlı bize göre.

ÇAğ dedi ki...

Sermin, bir süre sonra daha bir istekleri gerçekleşmeyince ağlama krizleri oluyor.Ayça kızım 16 aylık ve dışarıdan içeriye girmek istemediği zaman yarım saat tek başına kapının önünde ağlamışlığı vardır.Sonuç anne tepkisiz,Ayça eninde sonunda geliyor yanıma,bir daha yaparsa yine aynı tepki.Biraz büyüsün Çınar daha küçük amaaaa,
Öptüm

aybike dedi ki...

Maşallah tatlı Çınara.Hasan Erende bi ara hepsini arka arkaya yapıyordu.Bi zaman sonra yerinde yapmaya başladı.Bide Hasan Erenle denk çocuğu olan bi tanıdığım sürekli bizimki şunu yapıyor siznkide yapıyomu.Hadi alkış yap falan diye zorluyordu.Hasan Eren de inada yapmıyordu.Her bebek birbirinden farklı.
Tekrar maşallah Çınara gelişimi çok güzel..
sevgilerr

Burcu dedi ki...

Alkııışşş Çınar'a... Ağlama krizleri acaip, bir yandan he ristediğini ağlayarak yaptırmasın diye her ağladığında oyuncakları vermiyorum eline ya da dış kapı açıkken dışarıya çıkmak istediğinde ağladığında deli divane olsa da içim eriye eriye ağlatıyorum ve ilgisini dağıtmaya çalışıyorum. Acaba ağlatmasam mı daha küçük alışmaz mı diye de düşünmüyor değilim. napsam ki??

Merve dedi ki...

öyle yapıyorum aslında..yemegını bıtırdıkten sonra alkış yapıyoruz, ben anneme bırakıp bı yere gıttımde bay bay yapıorum, babasının gelme saatınde camdan bakarak gel gel yapıoruz ama karıstırıoo iştee ..anlayamadımm :)

gezicini dedi ki...

afferin Çınar'a. hızla kendi isteklerini yaptırmaya başlıyor bunlar. bizimki de telefon için bağırıp çağırıyor, elinden alınca çok kızıyor..
büyük adam oldular artık...
sevgiler
gorki

Sermin dedi ki...

sevgili çağ haklısın küçük ama şu anda kendi davranışları ile annenin tepkisini karşılaştırmaya başladı bile. görmezden gelmeyi o kadar sert uygulamıyorum zaten. sadece dikkatini başka yöne yönlendiriyorum. öyle uzun uzun ağlamıyor. bir-iki ağlayıp unutuyor hemen. ama ben senin kızını göremiyoruuum ki :(

Sermin dedi ki...

öyle aybike ya bu bebişler yap diyince yapmazlar. bir de illa öğrenecek diye birşey yok.yapmazsa ne kaybeder. hiçbirşey! bir d ehe rçocuk bir değil ki başka çocuklarla kıyaslansın. öptüm eren'i.

Sermin dedi ki...

Burcucum ne için ağladığını iyi kestirmek lazım. eğer gerçekten istediği için ağlıyorsa ve sen onu o anda ona vermeyi GERÇEKTEN uygun görmüyorsan dikkatini dağıtmak en doğrusu. ama o anda onu almasının senin için bir mahsuru yoksa onun bunu anlatmasının tek yolu ağlamak. ne yapsın sarı şekerim ağlayacak.

Sermin dedi ki...

mervişcim kafası karışmış tontişin :)

görkem sorma büyüdüler adam oldular da istekleri var. hala bana garip geliyor bu durum.