9 Aralık 2008 Salı

Karamela- İdil-Kaplumbağa


Bu resimlerdeki ortak nokta Çınar'ın Sardunya'nın Kaplumbağası'na yapışık hali. Ankan'dan Esin, Funda ve Deniz'le beraber yine ANKAN'dan Banu'nun açtığı Karamela Pastaevi'ni ziyarete gidip iştahımızı kabarttık. Çınar resim çekilirken abi arkadaşı Yalın'ı koklayıp, yakından incelemek istedi. Aradığını buldu mu bilmiyorum ama fotoğraflara yansıyan görüntülere bayıldım ben. Sanırım şöyle düşündü " Yaa bu abi benim dün oynadığım abi değil mi?"







Çınar'ın büyüdüğünü bu anı resimlerken daha iyi anladım. Kendinden 2,5 yaş büyük Yalın'la BERABER oynadılar. Yalın araba sürdü, Çınar'a verdi. Çınar eline aldı, inceledi, attı. Sonra Yalın müzikli oyuncağın düğmelerine bastı. Çınarcım heyecanlandı. Onu izledi, dinledi, o da oyuncağın düğmelerine basmaya çalıştı, hareket eden hayvancıkları tuttu.


Artık biryelere gittiğimizde ya da bize çocuklu birileri geldiğinde benim oğlum da onlara katılacak, oynamaya çalışacak. Ben birşeyleri kırmasın, oyuncaklarına, arkadaşlarına zarar vermesin diye gözüm üzerinde diken üstünde oturacağım belki ama olsun o da güzel.

Şimdi rahat mı batıyor bana?!?


Ne zaman ek besine geçecek diye heyecanla bekleyen ben, ek besinlere geçtikten sonra karnı acıktımı emzirmenin ne kadar rahat birşey olduğunu anladıktan sonra, niye bu kadar heyecan yaptım ki diye düşünüyorum bugünlerde. Şimdi Daha büyük bir çocuk annesi olmanın verdiği heyecandı sanırım o. "Artık benim oğlum da küçük bir bebiş değil. O artık yemek yiyor." Ek besinlere geçti de ne oldu? Her gitiğim yerde Çınar'a habire birşeyler yedirmeye çalışan bir görünümdeyim.


Şimdi yine birşeyler dürtüyor beni. Büyüsün de oynasın çocuklarla. Eeee? Büyüsün de oynasın, sonra sen sürekli onu kontrol et, biryelere gittiğinde nasıl davranması gerektiğini öğretmeye çalış, aman kırmasın, dökmesin, atmasın diye dört dön. Gittiğin yerden hiçbirşey anlamadan dön.


Anladım ki bu bebişler büyüdükçe daha çok vakit alıyorlar. Hep daha büyük olmasını beklemek yerine keyfini çıkarmak en iyisi. Gittikçe gündüz uykuları azalan, birlikte oyun oynamak isteyen, hep onunla aynı odada bulunmanı isteyen tatlı bebişim tüüüüm gün tüüüm vaktimi ona ayırmamı istiyor. Yürümeye başlayınca nasıl olacak diye düşünmeden edemiyorum.






-İdil Ablası ile- Kız çocukların anaç ruhları daha küçükken canlanıyor. Ablalar Çınar'a şefkatle yaklaşırken, abiler genelde dokunup, çekiştirmekten hoşlanıyor. İdil Çınar'a o kadar yumuşak davrandı ki, dokunmaya bile çekindi. Ördeğim de kafayı onun omzuna dayamış nasıl da oturmuş poz veriyor ama. Şımarık seni.


Çınar kendi boyutlarına uygun bilgisayarı görünce yine yavru ördek moduna girdi.


Büyüme hep böyle kal.

Yeni birşey görünce ağzını ördek gibi yap. Şaşkın şaşkın bak.

Hep altını alıyım, bacakların havada bezini bağlamamı bekle.

Sabahları hep senin de-de -de hecelerinle uyanayım.

Hep bebiş bebiş ağla, kıkır kıkır gül.

Yabancıları görünce hep şaşkın şaşkın, biraz ürkek ama ilgilenmez gibi bak.

Korkunca ağlamadan önce hep dudaklarını büz.

Hep saçma sapan şeylerle oyuncak niyetine oyna.

Kucağımda, benim yanımda olmaktan hep mutlu ol.

Ne bileyim işte, bunlar gibi biiiirsürü şey.

Herşeyin güzel be anneciğim.







Posted by Picasa

11 yorum:

Naile dedi ki...

Çok güzel yazmışsın Serminciğim. Büyüyecekler kaçınılmaz olarak ama inşallah anneslerine hep sevgi ile bağlı olsunlar.

Bayramınız kutlu olsun..

ELÇİN dedi ki...

bir kitapta okumuştum

çocuklarınız anne veya baba gel benimle oyna dediği zaman sakın şimdi işim var , bulaşık yıkayacağım , temizlik yapacağım , maç izliyorum , kitap okuyorum , çamaşır asıcam , yemek yapıyorum vb şeyler demeyin ...

çünkü siz ömür boyu çamaşır bulaşık yıkayacaksınız , ömür boyu yemek yapıp tv izleyeceksiniz

ama çocuğunuzun bu dönemleri bir daha asla gelmeyecek.bir süre sonra zaten siz deseniz bile gel hadi oynayalım yada seni özledim bir öpeyim o gelmeyecek büyüdüğü için yada artık kendi çevresi olduğu için

iyi bayramlar diliyorum canım...
benim yakışıklı kuzu damadımı öpüyorum:)

Merve dedi ki...

yeni doğduğunda 40 ı çıksın dıye bekleriz,40ı çıkınca gazlardan 3. ayını beklerizz daha soonra ek gıdalar,emekleme,yürüme butun gece uyanmadan uyuması,kendı kendıne yemek yemesi,tuvaletını öğrenmesini,okula gıtmesiniii vs.....
Bütün bunları yapınca daa eskiden daha rahatmışız derizz ama yıne de yeni bişiler öğrenmseinii büyümesini isterizz,her ne kadar bebekken tatlı olsalar ve sorunları az olsada...

Evet bencede hatta, kesinliklee rahat batıooo:)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

sayfan guzel olmus serminim:))

nimet

ÇAğ dedi ki...

Merhaba
Yürümeye başladığında her yeri karıştıracak, ben izin verdim kızıma,çocukken yaşasın dedim ve kırılacaklar yukarıya, zararlı şeyler kamufle, yakındır Çınar'ın yaramazlıkları, düşünme annesi,zaman geçince nerede o günler diyoruz özlüyoruz, mümkünse zaman dursun:)
Öptüm

Sermin dedi ki...

Senin de bayramın kutlu olsun Nailecim. Tabii bu bağlılıkları dozunda olur umarım.

Doğru Elçincim. Onlaırn bu zamanları bir daha gelmeyecek. ben mümkün olduğu kadar Çınar'a ayıracağım vakitte iş yapmamaya çalışıyorum. yoksa kendimi suçlu hissediyorum. sana da iyi bayramlar.

Sermin dedi ki...

Yaa öyle Mervişcim. hani büyükler hep der ya "çocuklar büyüdükçe sorunları da büyyor". öyle sanırım.

Nmetim sağolasın. öptüm seni

Sermin dedi ki...

Hoşgeldin Çağ. İşte o konuda biraz sinir bir anne olucam sanırım. keşfetmesi için birkaç kez karıştırmasına izin veririm ama sonrasında ıh-ıh. bunun sonu yok çünkü . bu sefer her yerde her şeye dokunmak isteyeck. dokunmak istemsi öğrenmek istemsi demek ama önce kontrollü bir şekilde dokunsun ama sonrasında oynamak için istedğinde bunun olmayacağını bir şekilde ona öğretmek istiyorum. umarım bunu başarabilirim. çünkü çoook zor biliyorum.
öptüm kızını. sevgiler

Burcu dedi ki...

Ne güzel yazmışsın Sermincim, hep bekliyoruz bir şeyleri. Şunu yapsa, bunu yapsa, büyüse, koşsa, emeklese, karıştırsa, konuşsa...vb. Herşeyin zamanı var oysa... Anın kıymetini bilmeli.. Öpüyorum yavru ördeği...

Sermin dedi ki...

Hoşgeldiniiiiiz Burcucum. Umarım iy geçmiştir tatiliniz. Evet evet ben artık anın tadını çıkarmaya başlıyorum. bazen küçük bebekliğini özlüyorum bile. :))bbek görünce özeniyorum yaaaa.

Sermin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.