21 Aralık 2008 Pazar

Amanın da sevdiği yerler bilem varmış

Herkes birbirini sobeleyip duruyor, ben de izliyorum derken Sardunya bizi de pardon Çınar'cığımı sobelemiş. Kendisi Çınar Fun Club'ın en 1. üyesi.

Çınar'cığımın en sevdiği yerleri yazacağım ama biraz zor olcek tabii.


Oğluşumun özgürlüğünü ilan ettiği şu günlerde sadece ev, alışveriş merkezi, parklar, yeşillik alanlarla sınırlı olan hayatında en sevdiği 10 yer neresiymiş diye düşünürken 10 tane çıkarır mıyız bilmiyorum. Bir bakalım.

*Tartışmasız en sevdiği yer evimizin mutfak camı. Oradan dışarıyı, garajdan çıkan arabaları, garaj bariyerlerinin inip, kalkarken yanıp sönen ışıkları, kuşları, yürüyen insanları seyretmek favorisi. Ağlarken oraya geçtiğimiz anda dut yemiş bülbüle dönüp, sakin sakin dışarıyı seyrediyor. Arada çıkan arabaların arkasından eğilip gözden kaybolana kadar izliyor. Tüm insaların, arabaların arkasından bay bay yapıyoruz. Kuş nerede? diyince hemen gökyüzüne bakıyor.



*İkinci olarak evimizin yerleri. Oralarda oturup, yuvarlanmak, emeklemeye çalışmak, sonra yere yapışınca halıları yalamak halı üzerindeki aktivitelerinden. Halıya serdiğim çarşafı 10 sn içinde aştığı için artık her yere sermiyorum artık. Bir de parkeler tabii. Soğuk ve kaygan geldiği için hgemen parkelere gidip ellerini yapıştırıyor. Yalamaya çalışıyor ve ben gözden kaçırırsam başarılı da oluyor ;)






* Bebek arabası. Gezmeyi, insanları, etrafı izlemeyi çoook sevdiği için gıkının bile çıkmadığı yerlerden. Şu ara kendini kaydırarak kaçmaya çalışıyor o ayrı.




* Panora Alışveriş Merkezindeki dev akvaryumlar. Oradaki balıkları izlemek benim bile favorimken onun nasıl olmasın.





* Kendi beşiği ve kendi odası. Odası çok renkli geliyor ve girince çok heyecanlanıyor. Duvarlarına, oyuncaklarına bakıp bakıp seviniyor. Artık kendi büyük yatağına geçtik. Orada yatmayı değil de içine oturup ben odasını toplarken bana sırıtmayı seviyor. Bir de yatağın içinde fır fır 360 derece dönüyor. Nasıl beceriyor hala anlamadım. Geçen gün yatırdım odadan çıktım. 1 dakika bile geçmemişti. Ağlama sesi ile geri döndüğümde 180 derece ters dönüp ayakalrıyla başının yer değiştirdiğini gördüm ve bu kadar kısa sürede bunu becerdiği için kendisini tebrik ettim.

* Ona oturma odasında bir köşe yaptım. Arkasına yastıklar falan koydum. Orada oturup oynamayı seviyor. Mümkün olduğu sürece onu yalnız oynaması için yalnız bırakıyorum. Sıkılınca ben de oyuna dahil oluyorum.


* Banyo küveti. Onu soyduktan sonra banyoya gideceğini anlayıp uçmaya çalışıyor. Yok mecazi anlamda değil gerçekten uçmaya çalışıyor. 2 kanat taksak havalanacak heyecandan. Bu benim de Çınar'la beraber olmaktan zevk aldığım yerlerden biri.

* Salıncağı. Birisi onu salladığı müddetçe değmeyin keyfine.

* Bir de tabii annesinin kucağındayken yanaklarını benim yanaklarıma dokundurup, koklaşmak :)) ( Bunu herhangi bir sıraya koyamıyorum)



Sanırım bu sobe işi elden ele geçiyor. Ben de sarı şekerim Arda ve Naile'nin Erdem'ciğini sobeliyorum. Bebişlerin sevdiği yerler lütfen...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Hihohahaa. İşe yaradı. Bir sürü Çınar fotosu görebildim bu sayede... Maşallah kırk bir kere. Öperim koklarım. Sana da bir daha teşekkür ederim. Çınarla tanıştırdığın için.

aybike dedi ki...

Canım fotolarla yazı birleşince çook harika olmuş.Bende Çınar fun club e üye olabilirmiyim:))
Tam bi şeker ya..İlk fotoya bayıldım..Maşallah çoook güzel bi bebek..Yerim seni Çınarrrr..
sevgilerr.

Burcu dedi ki...

Ebe Çınar, Sarı Şeker Ardayı sobelemiiişşş... Ay bunlar saklambaç da oynayacaklar büyüyünce... Ağlıycam şimdiii...

Naile dedi ki...

Teşekkürler Sermin'ciğim, yazıyı hazırlayıp en kısa zamanda yayınlayacağım inşallah :)

siyap dedi ki...

canım ya çok tatlı bir bebişsin sen.fotoğraflar çok güzel ama 1.nin yeri ayrı,ne tatlı yapmış o dudakları öyle...

şu yanak yanağa koklaşmayı ceren de çok seviyor ne kadar güzel oluyor değil mi?insanın içi eriyor...

sevgileeer...

Esin dedi ki...

Bence ilk on annesinin kucağıdır ,çınarın böyle düşündüğüne eminim.

Sermin dedi ki...

Sen de sağol Deniz Teyzeciiim. Beni sevdiğin için.

Sermin dedi ki...

Sağol aybikecim. biz de eren için aynı şeyleri düşünüyoruz.

Sermin dedi ki...

Yaa Burcucum o günler yakındır.

Serapcım evet hiçbirşeye değişilmez o an. Çok güzel bir duygu.

Sermin dedi ki...

Şimdilik öyle gibi görünüyor Esincim :))