2 Kasım 2008 Pazar

Yine :((

Yine hasta Çınar. Yine nefes alamıyor, yine uyuyamıyor.
Bir de şu çıkmaz olası dişimiz de bir türlü çıkamadı ve çok huzursuz.
Tüm gün sürekli tiz bir sesle çığlık atar gibi inledi durdu.
Gece doğru düzgün uyumadı.
İlk kez bu gece evde (dışarıdayken olabiliyor ama evde hiç olmazdı) emerken uyuyamadı ve tam dalacakken ağladı kaç kez. Yanına yatıp şarkılar söyleyip, hafif pışpışlayarak uyuttum.
Biraz da ibufen verdim rahat uyusun diye.
Benim de gözlerim acıyor uykusuzluktan ve yorgunluktan. İnsanda moral de bırakmıyor tabii sürekli huzursuz ve yemeklerini yemeyen bir çocuk -ki Çınar normalde akıllı, uslu, hiç huysuzluğu olmayan bir çocuktur.
Bir yeri mi ağlıyor diye kaygılanıyor insan. Bir de üstüne biraz önce Burcu'nun yazısındaki o küçük kızı okudum. Ne uyuyasım, ne oturasım var.
İnsanlar iyice kafayı yedi artık. Hastalıklı bir toplum olduk çıktık. Yok mu bu insanların hiç çoluğu, çocuğu, yeğeni.... Nasıl yapar bunu bu insan... Asmayı bırak canlı canlı yakmak ya da çin işkencesi yapmak lazım.
Keşke okumasaydım.
Neyse...

7 yorum:

Burcu dedi ki...

Sermincim çok geçmiş olsun miniğe umarım hemen geçer. Tam hastalık mevsimi, illa ki olacaklar da dişle üstüste gelmesi evet kötü.. Allah kolaylık versin..

benim yazdıklarıma gelince, çok üzgünüm gerçekten kaldırdım yazıyı ama paylaşmak istedim. Hep tv de gördüğümüz şeylerin yakın çevremizde de oluyor olması çok kötü gerçekten ve ben bunu dikkatli olmamız gerektiğini belirtmek için yazmıştım. Evet etkilenmemek mümkün değil elbette ama yok saymak da yanlış.. Sevgiler...

gezicini dedi ki...

cok gecmis olsun oglusuna. bu aralar tam hasta olma zamanı. hava bir soguk bir sıcak. bizim evde de kaloriferleri yakmıyorlar. kazakla idare ediyoruz, ben de ekstradan elektrikle ısıtıyorum.
sana da kolay gelsin..
sevgiler
gorki

Adsız dedi ki...

Şermin çok çok geçmiş olsun... Doktorumuz bebeklerin üşümekten değil hava değişimine karşı vucut ısılarını ayarlayamadıklarından hasta olduklarını söylemişti.

Burcu'nun yazdıklarını okumadım. İyi ki okumamışım diyeyim. O kadar kötü şeyler duyuyoruz ki, nasıl bir döneme çocuk yetiştiriyorum ben diye takılıp kalıyorum.

Sevgiler

nimetin.blogspot.com dedi ki...

sayfan hayirli olsun serminim:)) bu hafta sonundan sonra mı hasta oldu. pazar günü iyi gibiydi:))
ilk yaramazlığını yaptı onu da yazsana:) zeynebin saçını çekti:))

nimet

siyap dedi ki...

geçmiş olsun,inşallah en kısa zamanda eski haline döner...
şu diş işi de çok zorluyor çocukları,hepsini rahatça çıkarması dileğiyle...

sevgiler...

bilgen terapisi dedi ki...

selam sermin ciğim. geçmişler olsun. olur böyle şeyler canım üzülme. bu zamanlarda egemen de hep hastadır. ama hava değişimlerinde babası farklı etkilenir ben farklı. hal böyle olunca ben terlemesin diye uygun giydirmeye çalışırım, babası da üşümesin diye giydirmeye(!) çalışır ısrarla. e çocuk nasıl vücudunun ısısını ayarlamayı öğrenecek? fazla giydirip terlemesine müsade edersen hasta olmasına da sebep olursun. üşümekten hasta olunmaz.. ankara lılar soğuğa dayanıklıdır:)) (ben yani) ayrıca çocuk diş buğdayı istiyor belli ki:) yap bak nasıl fışkırıyor dişler:) hayırlı olsun..
bilgen

Sermin dedi ki...

Hepinize teşekkürler. evet sanırım öyle bebişler mevsim geçişlerini kaldıramıyor ki ben öyle çok pimpirikli koruyan bir tip değilim. rahat giydiririm (babasıyla bu konuda papazız ama).
Nimet o günün akşamında hadta oldu Çınar. O gün iyiydi. Ay evet ilk haylazığını yaptı. Kızcağızın saçını çekip ağlattı. Ay pek bir hoşuma gitti. Aman Ayşegül duymasın :)))