6 Kasım 2008 Perşembe

Büyüdükçe değişen oyun tercihleri

Mini Minnacık 2 aylıkken
Artık oyun minderini kaldırma vakti gelmiş sanırım. Bir zamanlar oyunu kurallarına göre oynayan Çınar efendi tam bir zıpır oldu. Eli dursa ayağı durmuyor cinslerinden.
Geçen oyun minderine bırakıp biraz kendi başıma takılayım dedim ama Çınar'ın çıkardığı tısıl tısıl sesler üzerine yanına gittim. Bir baktım ki 2 dakika içerisinde oyun minderini 8 şekline getirip kendi de aralara bir yerlere sıkışmış. Neyse ki kendine nefes alacak bir boşluk bırakmış. Yüzüne gelen minderi çekip açmış.





Kan ter içinde kalmış o kadar kısa sürede. Bravo diyip kutladım patronu ve minder yerine boğuşacağı oyuncaklara ihtiyaç duyduğunu anladım. Bu genelde babası ya da ben oluyorum ama bizim yerimize alternatif bir oyuncak da bulmamız lazım.
"Konuşan Eğitici Köpek Puppy" gibi "Boğuşan, Anneyi Dinlendirici Köpek Duddy" yok mu acaba? Gerçi akşam eve gelince bu genelde "Boğuşan, Anneyi Dinlendirici Adam Babby" ye dönüşen bir babamız var ama o sadece akşamları :((
Sanki Çınar'la vakit geçirmekten şikayet eder gibi oldum ama yok öyle değil oğlum. Şimdi sen büyüyüp de bunları okuyunca annem benimle oynamaktan sıkılırmış diye düşünme sakın. Sadece bazen hiçbirşey düşünmeden boş boş tavana bakarak yatmak istiyorum. O kadarcık.

Posted by Picasa

6 yorum:

Burcu dedi ki...

Herşeyin zamanı var demekki Sermincim. Aynı şeyleri ben de 1,5-2 ay once yaşamıştım ve zaten o oyun halısını doğru dürüst hiç kullanamadık ama kimseye de veremiyorum belki 2. çocuğum oynar diye.. Şimdi de bizimki yorganını çekiyor üstüne, bacaklarına dolandırıyor, altından girip üstünden çıkamıyor!! Nasıl o hale geliyor bilmiyorum ama yorganın arasından çıkarmak baya zamanımı alıyor! Büyüdüler yaa... Zıpır oldular iyice :)

siyap dedi ki...

ne tatlı bakıyor o minderin altından...
eee daha neler olacak,hele bir emeklemeye başlasın çekmece içleri yerde,içindekiler başında bulacaksın :)) ama hepsi de çok yakışıyor onlara,
sevgiler...

bilgen terapisi dedi ki...

ewet sermin ciğim... işte böyle.. mutfakta yanan fırına mı yapışmayacak, çekmecelerden kaşık çatal BIÇAK kepçe ne varsa mı çıkarmayacak, dolapların içinde mi saklanmayacak, dışarıda ulaşabileceği yerde hele bir cüzdan birşey bırak!!. koltuk altlarından paralar mı toplanmayacak..:)) 1,50 m lik yatak korkuluğuna tırmanamazken, üzerinden atlayıp yere düşemeleeerr.. daha ne ki.. ütü kullanmak ister, süpürge tutmak ister.. egemen in var resimleri hep kullanırken:) ben işteyken babası çekmiş!!:)) ne diyeyim.. kolay gelsin. tehlikeli boyutta olmasın allah korusun da..

gezicini dedi ki...

oo ben de aynı sekilde oyuncak arıyorum, yorulması lazım da. uyumuyor bir türlü. ben de harap durundayım sorma...
sevgiler
gorki

Sermin dedi ki...

Burcucuğum ben de veremiyorum hiçbir oyuncak ve kıyafetini. '. çocuk için saklıyorum. Bu aralar 2.çocuk gözümü biraz korkutmaya başlamadı desem yalan olur. Hep derler ya "tek çocuk hiç çocuk".

Siyapcığım, tahmin edebiliyorum neler yapacaklarını. hele ki erkek çocuklar daha zıpır oluyor. bakalım göreceğiz. Ceren'i öptm.

Sermin dedi ki...

Bilgencim o zamanları keyifli olur sanırım. Yapsınlar boşver yaramazlık. Haylaz olmayan çocuk olur mu yaaa. tabii evler tehlike saçıyor heryerde zarar veren şeyler var. onları de hem gözlem hem de sık tekrarla dokunmamaları gerektiğini öğreteceğiz artık.

Görkemcim sen mi ben mi? Şu ara yabancı sitelerde 6 aydan sonraki uyanmalarla ilgili güzel yazılar okuyorum. tavsiye ederim bak sen de.