30 Kasım 2008 Pazar

Arkideşlerim

Sermin: "Hadi oğlum addaa gidiyoruz"
Çınar: Yine miiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! :) :(

O kadar çok gezdik ki bir günde 3 yere gittiğimiz oldu son 4 günde. Ben bıkmadım, yılmadım, onu taşıdım, Çınar'ımın da gıkı çıkmadı valla. Çok sosyalleştik çoook.

Oğlum, ilk arkadaşları Efe ve Arda ile bol bol hasret giderdi. Önce Efe'ye gidip bizden sadece 8 gün büyük olup ama kaba motor gelişim açısından çoook önde olan Efe'deydik. Çok güzel oynadılar. Çınar sürekli çığlık attı. Efe de isminden dolayı hiç beklemediğimiz bir tepki verip Çınar'ın çığlıklarına karşılık ağladı. Çınar sürekli Efe'nin çoraplarını çıkarmaya çalıştı durdu. Daha önce de Arda'nın patiklerine takılmıştı. Sanırım ayak fetişisti oluceeeez. Seni seviyoruz Efe.

Her çocuğun gelişimi kendine özgüdür. Gelişim bireyseldir. Çok doğru. Tüm bakışlar, mimikler, hareketler, mızmızlıklar aynı ama farklı gelişiyorlar, farklı ilerliyorlar. Efe emekliyor, tırmanıyor, bıraksalar uçacak, 15 güne kalmaz önce yürüyüp, sonra koşacak. Parantez içinde (Maşallah).

Tıpkı 5,5 aylıkken emekleyen ve şu anda kıpır kıpır kıpır..... durumda Emre Jr gibi. Aynı bizim gibi oturan boğacıklardan biri olan Arda gibi. Sesiyle tüm erkekleri bastıran ve yakında onun da koşmasını beklediğimiz Mira gibi. Emekleme yolunda yeni yeni minik poposunu kaldırmaya çalışan,5 kuruşu varsa onu da gülmeye vermiş Selin gibi. Otururken bir anda arkaya doğru pıııt düşüveren bay ciddi, Yiğit gibi.

Dünkü Blogger buluşması bebişler için de anneler için de çok güzeldi. Beklediğimden daha etkileşim içindeydi bebişler. Şimdilik birbirilerini gözlediler, dokundular. Oyuncaklarını birbirlerinin ellerinden aldılar, çığlık attılar, heyecanlandılar, sevindiler. Neyse ki öyle çok ağlama sesi duyulmadı. Çınar oyunlarının ilk dakikalarında Mira'nın yanaklarını tutup, koparmaya çalışınca Mira çok ağladı. Beyaz yanaklarında oğlumun parmaklarının izi kaldı. İlk kez böyle birşey yaptı, ben de çok şaşırdım. Ev sahibinin kızına da yapılmaz ki.


Buluşmanın ortak noktası bebişlerin sürekli birşeyleri (oyuncak dışında suluk, fotoğraf makinesi, patik vb...) ağızlarına almalarıydı. Bir de paylaşılamayan marakas vardı. Birisi bırakır bırakmaz hemen diğeri kaptı onu, önce yaladı, sonra salladı. Hepsi şirin ötesiydi.. Özellikle Emre Jr'ın saç kurutma makinesinin sesini takit edip, dudaklarını şööööle öne doğru büzüp, minicik bir "o "yapıp, uuuuuuuuuuuuuuuu yapmasını unutmayacağım. Dudaklarına yapışıp öpesi geliyor insanın.

Bir de yaratıcılığına hayran kaldığım ev sahibi Banu'nun Mira'ya yaptığı oyuncaklar, evinin duvarlarındaki süper yaratıcı dekoratif objeler ve Ikea kataloğundan çıkmış gibi görünen "küçük mekanlara büyük çözümler" şeklindeki şirin, sıcacık ve güzel döşenmiş evi görülmeye değerdi. Herşey için teşekkür ederiz Banu. Oyuncaklarını bizimle paylaştığın için sana da teşekkür ederiz Mira'cığım.

Şimdilik 1,5 yaşına kadar birbirleriyle oynamalarını beklemesek de aynı ortamda bulunup, birbirlerini gözlemelerinin yeterli olacağını düşünüyorum. Mümkün olduğu kadar az oyuncakla oynayıp, daha çok etkileşime girmeleri hem dikkat gelişimlerini hem de sosyal gelişimlerini destekleyecektir. Henüz lider konumunda bir anneye gerek yok çünkü herkes kendi bebişini "Aman saçını çekmesin, vurmasın, düşmesin" diye kolladığından herkes topluca oyun minderinin üzerinde yerini alıyor. Hepsi yürümeye başlayınca bu da olamayacak ama ;)

Bu toplantıyı tekrar yapalım. Evet, evet!



Hızımızı alamayıp aynı günün akşamında Çınar, Lara Ablasınının doğumgünü partisine katıldı. Palyaço'nun oyunlarına katılamasa da çocukları ve özellikle de palyaçoyu büyük bir heyecanla izledi. Seneye biz de bu oyunlara katılmayı umut ederek dingin hayatımıza geri döndük. ( Bu arada iyi ki doğdun Lara!!)



Posted by Picasa

18 yorum:

Burcu dedi ki...

Aaaa bak ben Mira'nın yanağının acıdığı o anı unutmuşum, nasıl da ağlamıştı yavrum :( Çınar sert çocuk sert!! hehhehh :))

gezicini dedi ki...

dingin hayat? yahu bir oraya bir buaraya geziyorsunuz ya işte :-) senin cook adamın yanaklarından öperiz annesi! fotoğrafların da çok güzeller, bende iyi fotoğraf yok!
sevgiler
gorki

Sermin dedi ki...

Resimleri yollayacağım. Bendekiler az makinemin pili bittiği için çok çekemedim. asıl resimler Banu'da.

Sorma Burcu üzüldüm Mira'ya. çok dikkat etmek lazım artık. tehlikeli şeyler yapıyorlar aslında

Unknown dedi ki...

beyefendi büyüdü de arkadaşları oldu oyunlarda oooo maşallah :)

ELÇİN dedi ki...

bu çocuk beni öldürecek :)

o nasıl bir papyonlu resimdir :) bayıldım

ayrıca demek benim kızı beklemeden başka kızların yanaklarını sıkmalar başlamışşşşş:)

Adsız dedi ki...

Sermin'cim Mira'cım naz yaptı senin oğlana :) İyi ki geldiniz çok teşekkür ederim... Fotoğraflara bakıyorum da bizler şaşkın dolanırken sen çocukların arasında inanılmaz profesyonelsin... Öğreneceğimiz çok şey var senden - en başta da şu "arı vız vız" şakısının sözleri...

Sermin dedi ki...

Yaa büyüdü Funda teyzesi arkadaş grubu bile var oğlumun :))

Ee elçin ne yapalım. Kızardan müthiş bir ilgi var napsın o da bekledi bekledi senden ses çıkmıyor o da ilgiyi karşılıksız bırakmayım bari dedi.

Sermin dedi ki...

Banu'cum öyle seninki sevdi bizim oğlanı :)))) Teşekkür ederim yok canım öyle profesyonellik falan iki şarkı söyledim sadece.

Naile dedi ki...

Çok güzel ya çok hoşuma gitti, güzel bir etkinlik yapmışsınız :)

Sermin dedi ki...

Evet bebişlerin dışında bize de güzel oldu bu toplantı. Ankara'ya gelirsen seni de bekleriz :))

Seyhan dedi ki...

bu oyun grubu çok güzel, Çınar Arda bi sürü yakışıklı var.Bizim kız gelince bizde Ankarayamı taşınsak napsak :)

Limonlu Turta dedi ki...

Sermincim,
Çok güzel vakit geçirdik hakikaten. Çocukların her birinin birbirleriyle ayrı ayrı güzel fotoğrafları var. Bir ara vakit bulduğunda Teoman (eşim olur), fotoğrafları webe koyup bir link verecek. Size adresini bildireceğim. Oradan istediğiniz fotoğrafları rahatça indirirsiniz. 67 tane fotoğraf çekmişim. En pratik yol olarak bunu buldum.
Bu arada çocuk şarkılarını hararetle bekliyorum.
Öperim,
ç.

Sermin dedi ki...

Değil miii Pıtırcık yakışıklı dolu grupta. Valla senin kıza kalır mı bizim oğlanlar bilmiyorum. şu anda 2 adayımız var grupta. :)) Ama sen yine de taşın Ankara'ya. bir sürü arkadaşın olur bizim gibi ...

Çiğdemcim ben her buluşmada size 1 şarkı öğretirim böylece yavaş yavaş öğrenirsiniz hepsini.

Burcu dedi ki...

Ben çıtır gelin isterim, Pıtırcık'ın kızına talibim!!! :))

Sermin dedi ki...

Ben oğluma bırakıyorum kendi özgür iradesine kalmış. Baksın beğensin hangisini isterse onu seçsin. Bir elmayı 10 kişi taşlar biri yer Burcucum;)))

Burcu dedi ki...

Yok benim oğlum elmayı bir kez taşlar, düşerse düşer düşmezse başka elmalara yol alır :)))Şimdiden bizimkinin karakteri belli zaten; gelene hay hay, gidene bye bye!!! :))

nimetin.blogspot.com dedi ki...

maşallah maşallah:)) Bir tek burcuyu tanıyorum galiba:)))


nimet

Sermin dedi ki...

:)))) Evet canımcım