19 Kasım 2008 Çarşamba

8.ayımı Arda ile kutladım



Dün itibari ile Çınar 8 aylık oldu. Doktor kontrolümüz gayet iyi geçti. Aşı olmadığı için boy, kilo, genel sağlık kontrolü ve öneriler şeklindeydi. Çınar muayene sırasında gözleri dolu dolu azıcık dudakları büzdürmüştü ki ben imdadına yetiştim. Genelde sakin oluyor muayene olurken ama steteskopla karnını, ciğerlerini dinlerken dudaklar düşüveriyor hemen :))

Yemek yeme düzenimizi birazcık oturttuğumuz için Çınar bu ay tam 500 gr alıp 8.340 gr olmuş. Gelecek aydan itibaren baklagiller ve balığa, bu ay muza başlayacağız (Ben zaten muz veriyordum o ayrı.) Bir dahaki kontrolümüzde yine aşı olmayacağı için 10. ayda gelin dedi doktorumuz.

Akşama oğlumun arkadaşı Arda bize geldi. Bir de küçük bebişimiz Naz vardı. 3 aylık Naz'ın yanında kocaman geldi bizimkiler gözümüze.

Ben sofrayı hazırlama telaşında olduğum için onların oyunlarına kısa kısa tanık oldum hatta şu videoyu çekerken ve Çınar Arda'yı böyle saf saf seyrederken nerdeymişim diye düşündüm. Böyle saf saf durup arada aktırmadan Arda'nın saçını çekti. Arda pek tepki vermedi , oyununa devam etti. Biz çok güldük bu duruma ama büyüyünce de yaparsa o zaman Burcu'nun güleceğini sanmıyorum ;)

Fotoğraf çekmek için çağırdığımızda hangisi kafasını çevirirse diğeri onun elindeki oyuncağı hooop alıveriyordu. Önlerinde bir sürü oyuncak varken birbirlerinin ellerindeki pek bir kıymetli oldu. Ööööyle ellerinden alıp durdular. Oyuncak bir onun elinde, bir öbürünün.
Çok masum ve çok şekerdiler.



Diziyi takip ediyor diye Burcu'ya kızan ama Burcu'dan daha dikkatli izleyen Volkan'a aşağıdaki resmi hediye ediyorum. (gizlice çektim ehe!)

10 yorum:

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Umarım delikanlı olduklarındada bu dostlukları devam eder ardanın sitesinde videoyuda izledim ne güzeler çınar ardaya ne kadar dikkatli bakmışdimi bebeişler hep böyle birbirlerini inceliyorlar çok tatlılar İkisinede kocaaman birer maşşallaaah :) sevgiler.

Burcu dedi ki...

Özellikle şu sondaki fotoya bayıldım, bu kocacıma karşı elimde bir koz artık eheeh :)

Mısır Patlağı evet haklısın, geçen ay da Çınar bize geldiğinde Arda sürekli gözlüyor, inceliyordu herşeyi. Sonraki 1 ayda -şimdi- ise bu gözlem tamamen ataklığa, cır cır konuşmaya ve çığlıklara dönüştü. Sanırım bu bebeklerin gelişim süreçlerinde bir kademe.. Bakalım 1 ay sonra hangi kademeye geçilecek :)

Sermincim bu arada mantı acaip lezizdi, tadı damağımda kaldı walla, artık mantı günü mü yapsak her ay?? ;)

Naile dedi ki...

Hadi bakalım 8. ayınız da hayırlı olsun :)

Unknown dedi ki...

nice 8 aylara yıllara...
yalnız Sermin bu yavruda kız güzelliği var arkası kız mı ne :)

Sermin dedi ki...

Mısır patlağı tecrübelerim sonucu öğrendim ki çocuk en güzel çocuktan öğreniyor. çınar da o anda video kayıttaydı. ardayı gözlemledi. 1 ay sonra bende mi böyle olacağım diye düşündü durdu sanki.
Burcu şimdi okuyanlar mantıyı ben açtım zannedecek. Afiyet olsun. yapalım hem bahane olur görüşmek için.
Sağol Nailecim ve Fundacım. Demek öyle diyorsun haa Funda. bakalım olunva görürüz. gerçi farketmez erkek-kız. gelsin de 2. si ne olursa olsun.

Adsız dedi ki...

Şermin ve Burcu ikinize de aynı yorumu yazacağım :) çok kıskandım çok... ikisi ayrı ayrı pek şeker ama bir arada daha bir şekerler... Burcu ile ayak üstü tanışmıştık ama Arda ile birbirinin saçını başını çekiştirecek bir ortam sağlayamamıştık.
Bu resimleri gördüğümde evde bir bloggerlar günü düzenlememizin şart olduğunu anlamış bulunmaktaydım :) Ama bir türlü iki satır yorum yazamadım. En kısa sürede gerçekleştirelim hatta bu işi düzenli bir hale getirsek diyorum. Burcu senin önüne geçip ben aday olmak istiyorum. Gelecek hafta Cumartesi, bir maniniz yok ise sizleri bizim eve bekliyorum :)

Burcu dedi ki...

(Bu yorumu kendi sayfamıza da yazdım!! :) )Banucum şu anda haftaya yani 29 kasım 2008 tarihi için bir planım yok diye hatırlıyorum ama hafta içinde tekrar bir haberleşelim sonra ayıp olmasın kimseye. Bence de bir oyun grubu kuralım çünkü artık bebişlerimiz büyüdüler ve birbirlerinden daha kolay öğrenme dönemine girdiler. Arda'nın öğle uykuları 2 saatte bir yarımşar saat olduğu için bir müddet aranızdan ayrılırız.. Miracığımı öperim..

Sermin dedi ki...

Banu ve Burcu akşa üstü oğlum bir doğumgünü partisine davetli ama gündüz olabilir. gerçi 2 den sonra uyku saatimiz ama bir ayarlama yapabiliriz.

ELÇİN dedi ki...

yahu mail adresin bloğda yok mu yada her zamanki gibi ben bakar kör durumlarındamıyım :)

Sermin dedi ki...

YOK YOK. ksermin@gmail.com