3 Eylül 2008 Çarşamba

Mız mız Çınar

Ağlama öncesi dudakları büzdürüş :))




Ardından ağlayış:))




Çınar her gittiğimiz yerde onu kucağına alan kişileri müthiş yabancılamaya başladı. Bu kişiler 2-3 gün önce gördüğü babaannesi, halası olsa bile.

Hafta sonu babaannesi onu kucağına alır almaz yine aynı şeyi yaptı. Halasına da aynı tepkiyi verdi. Bir süre sonra sakinleştikten sonra yavaş yavaş alışıp kucakta durmaya başladı.




ve mutlu son :)

Halasının kucağından annesine bakış atıyor. "Baaaak halama alıştım bileee" der gibi.

Dün akşam da aynı şeyi yaşadık. İçeri girer girmez bir başladıysa kendisine bakan, konuşan, kucağına alan herkese önce dudağını büzdürürerek sonra ağlayarak tepki verdi. Ama bu sefer alışamadı bir türlü. Bu duruma babaannesi biraz içerledi sanırım. Ama o, kişiye değil, ortama tepki veriyor gibiydi.

Uyumadı, emmedi, mızır mızır yaptı durdu. Biz de bütük akşamı babaannesinin yatak odasında oğlumla başbaşa uyumaya çalışmakla geçirdik. Çınar sonunda uyudu ama gecenin sonunda Çınar uyuduktan sonra içerideki sohbete katılmayı planlarken, yatak odasında Çınar'la beraber uyurken buldum kendimi.

Posted by Picasa

9 yorum:

Burcu dedi ki...

2 gün önce sizdeyken kucağıma aldığımda beni yabancılamadı Çınarcım, özlemiş Burcu Teyzesini yavrum :)

Sermin dedi ki...

Arkadaşının annesi diye sana kıyak geçiyor ;)

gezicini dedi ki...

maşallah çok tatlı annesi, maşallah!
sevgiler
gorki

Sermin dedi ki...

Teşekkürler Gorki

Naile dedi ki...

Bu fotoğraflara baktıkça nazar değecek diye korkuyorum minik Çınar'a. Nazar boncuğu koyman lazım siteye, biz de maşallah demeden bakmayalım :)

siyap dedi ki...

bebişlerin bu dönemlerinde bazı kişilere veya ortama karşı bu tür davranışları olabiliyor.ceren de kimseye gitmezdi ama bir arkadaşım vardı onu hiç yabancılamazdı :) bir süre malesef böyle olacak artık babaannesi kırılmasın...
bu arada maşallah çok tatlı,suratını büzüştürmesi bile çok şeker :))
sevgileeer...

Sermin dedi ki...

Nailecim teşekkür ederim. Annelerin nazarı değmezmiş :))
Nazar değmesin kimsenin bebişine.

Sevgili Siyap sana da teşekkürler.
Alışır diye bekliyoruz. Sık sık gidip alıştırmak lazım. Yoksa babaannemiz bize lazım. En çok ona alışsın ki gerektiğinde ona bırakalım Çınar'ı.
Pamuşu da öptük.

bilgen terapisi dedi ki...

ay ben de felaket tellalı gibi olmayayım diyorum kuzum, ama, kendilerinin daha çok nazarı değermiş. ööle derlerdi bana da hep. benim kimseye nazarım değmez desem de... bugün kimse görmedi bu çocuğu ne oluyoruz derdim. bana ööle derlerdi. kendinizin nazarı değermiş en çok derlerdi. aman maşşallah tam nazarlık paşa. tosun paşa:))

Sermin dedi ki...

Ben ona hep okuyorum Bilgen teyzesi.