18 Eylül 2008 Perşembe

6 aylık oldum

(Evimizin yeni patronu)


6 ay önce bugün yağmurlu bir gündü. Yine yağmurlu birgün.

Tam yarı yaşını doldurdu bile göz açıp kapayıncaya kadar.

Bugün kontrolümüz vardı ve biz ek besinlere başladık :) Heyecanlıyız mutluyuz. Biraz da buruk. Sanki onu bir daha emzirmeyecekmişim, o yemek yedikçe sütüm azalacakmış gibi hissettim. Üzüldüm. Sanki Çınar beni aldatmaya başladı yiyeceklerle.
Meğer emzirmek bir kadının ömrü boyunca yaşayacağı en güzel şeylerden biriymiş.

Doktorumuz bize uzun bir program yazdı verdi.

İlk önce meyve püresi, yoğurt ve sebze püresi ile başlıyoruz. Biz zaten 2 aydır yavaş yavaş yiyeceklerin tatlarına bakmaya başlamıştık.

Ama bugün resmen başladık.





Sanki yiyecekmiş gibi bir tabak dolusu üzüm, elma, havuç, şeftali püresi hazırladım ona.

Birkaç kaşıktan sonrasında püreyi o mu yedi, önlük mü yoksa ayakları mı anlamadım.

Sürekli çıkardı. Üstüne bir de ayağını sürekli ağzına götürmeye çalıştı. Ayakları, elleri, üstü, yüzü, her tarafı meyve oldu. Neresini sileceğimi şaşırdım.

Ama suyu çok sevdi. Verdikçe ağzını açtı istedi.

Alışır herhalde. Üstüne çok gitmedim.

Böyle böyle geçecek yeni aylar, yeni yaşlar, yeni dönemler.

Yarı yaşın kutlu olsun minişim.



6 yorum:

siyap dedi ki...

çınar'ın yarı yaşı kutlu olsuuun!aynı şeyler bana da olmuştu.6 ay hiçbir şey vermemiştim pamuş'a sanki diğer şeyleri yiyince emmeyecekmiş gibi hissediyordum ama hiç de öyle olmadı tıkabasa yese de hep emdi möaşallah!şimdi hele daha çok istemeye başladı.merak etme :)
güzel güzel yer inşallah!sevgileeer...

bilgen terapisi dedi ki...

nice nice yaşlarını kutlarız inşallah.. çınar iyiki doğdun. mutlu yıllar. biz egemen e her ay pasta seromonisi yapıyorduk. işte 5. ayımız...6. ayımız.. gibi. kendi kendimize yani. 4 aydan sonra başlamalı azar azar ek birşeyler ya. çaktırmadan yavaş ve derinden geçiş olsun diye. ayrıca sen bırakmadıkça illa o emmeye inat ediyor merak etme. süt varsa devam:)))

Naile dedi ki...

Hadi bakalım hayırlı olsun. Ek gıdaya ilk geçip, kaşık maması vermeye başladığımda hatırlıyorum da Erdem ağzını açtıkça ben de açıyordum sanki ben yiyecekmişim gibi. Gün geçtikçe daha çok alışıyorsun yedirmeye ama bebekler daha çok hareketlendiği için yine de zor oluyor. Biz her mamadan sonra banyo yapacak kıvamda oluyoruz ama elini-yüzünü yıkıyorum sadece, her mamadan sonra banyo mu olur :) Bazen kıyafetini değiştirmem de gerekiyor. Bir de bu meyve lekeleri gitmiyor, bilgin olsun. Özellikle şeftali ve muz çok kötü leke bırakıyor. Bizim önlükler o yüzden hep lekeli.
Sevgiler..

Sermin dedi ki...

Sevgili Siyap ve Bilgen rahatlattınız beni teşekkür ederim. Umarım bırakmaz memeyi.

Sevgili Naile şeftali lekesi çıkmıyor farkettm ama yeter ki yesinler de çıkmasın artık ne yapalım. yaa bu kaşık maması dedkleri şeyi göremedim milupada. nasıl bişii o?

Sermin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sermin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.