19 Ağustos 2008 Salı

5 Aylık oldum



5 aylık kontrolümüz için Emel Hanım'a gidemedik bu sefer çünkü kendisi tatildeydi. Başka bir doktordan randevu aldık. İnternetten iyi bir doktor adı aldım. Özel bir hastanede çalışan yeni doktorumuzu yerinde bulamadık. Çünkü telefonda randevu veren akıllı! sekretere hala o doktorun orada çalışıp çalışmadığını 2 kere sormama rağmen çalıştığını söylemişti. Oraya kadar gidip de doktorun orada çalışmadığını ve ne alakaysa nefroloji uzmanına randevu verdiğini söylemesi üzerine her tarafı tuvalet kokan, kalabalık ve pis hastaneden resmen kaçtık. Zaten doktor orada olsa da girmezdik herhalde, çünkü adı özel olan hastanenin devlet hastanelerinden eksiği var fazlası yoktu.



Oradan çıkıp başka bir hastaneyi arayıp 10 dk sonrası için rastgele bir doktordan randevu aldık. Hayatımızda gördüğümüz en yaşlı doktor olan Prof amca sorduğu soruları 2 kere soruyordu. Benim ona sorduğum bazı sorulara da anlamsız cevaplar veriyordu. Hiç memnun olmadan olduk 5.ay kontrolümüzü.



Çınar bu ay 600 gr almış. Bir anda kilo alış hızımız yarıya düştü. 7.100 gr ve 63 cm'iz. Geçen ay 300 gr almıştı. Sonrasında geceleri uyandırıp emzirdim ve 10 günde 300 gr aldı. Demek ki sonra ki 3 haftada yine 300 gr aldı. Bir dengesiz gidiyor kilo alışımız. Ama ayına göre çok iyi kilosu. Biraz da büyüdüğü için daha az aralıklarla emmeye başladı. Anne sütüne devam, ek besinlere gelecek a geçiyoruz.


İyi haber mi kötü haber mi bilmiyorum, doktor dede dişlerinin patladığını ,yakında çıkacağını söyledi.Pnömokok ve rota aşılarını da olduk. Aşı ilk kez Çınar'ı huzursuz yaptı. Bütün gün ağladı. Akşam da erken uyudu. Aşı halsiz bıraktı çokoprensimi sanırım.



5 yorum:

Naile dedi ki...

Hadi bakalım sizin de yarı yaşınıza az kaldı :)

bilgen terapisi dedi ki...

bayağıdır takip ediyorum bu sayfaları sermin ciğim. gerçekten harikasın. bayıldım maşşşşallah. buralara kadar gelmişsiniz tatilllere de aklınıza bir bilgen arkadaşım vardı demek gelmemiş. neyse ne yapalım. çok tatlı canım yaa. hadi görüşürüz umarım...

Sermin dedi ki...

Evet az kaldı Naile. zaman çok hızı ilerliyor bir bakmışız 1.yaşımız olmuş bile.

Ah Bilgencim nasıl isterdim seni görmeyi. Ama çocukla bir yerden bir yere gitmek çok zor bildiğin üzere. Büyüsün öyle geliriz teyzesi.

denizzeynep dedi ki...

aman da masallah benim ogluma
:)

Unknown dedi ki...

Çok güldüm okurken elinizde çocuk hadi olmadı başkasına gidelim ıyyyyk şuraya bak :)))
hay Allah :)